Skovlunde Skakklub
Holdturneringen 2001-02 - 1.holdet
KSU-holdturneringen 1. række

8. maj 2002

KSU-holdskak 2001-02: Begge Skovlunde-hold vandt og rykkede op!!
1.holdet spiller i Mesterrækken i næste sæson
Vores unge 2.hold vandt alle kampe!!

    

Skovlundes 1.hold (næsten) med de nye lækre klubtrøjer fra vores sponsor
Tømrer- og Snedkerfirma Flemming Oest Møller (FOM)

Bagest (fra venstre): Carsten Hansen, Freddy Rode, Sven Pedersen, Poul Munk.
Forrest (fra venstre): Alan Møller, Rune Hvalsøe (med en trøje hvor sponsorlogoet på ryggen kan ses), Ib Skovgaard, Tom Skovgaard.
Torben Vang-Larsen nåede først frem efter kampens start og må vente med at komme "på" til en anden gang :-)

Slutstillingen i 1.række grp. 2

1 Skovlunde * 6,5 3,0 9,0 8,0 8,0 7,0 3,5 45,0
2 Hvidovre 3,5 * 7,0 7,0 5,0 7,0 6,5 7,5 43,5
3 Frederiksberg III 7,0 3,0 * 2,0 8,0 5,0 8,5 7,0 40,5
4 Tåstrup II 1,0 3,0 8,0 * 7,0 3,0 8,5 5,0 35,5
5 Føroyar II 2,0 5,0 2,0 3,0 * 7,5 7,0 7,5 34,0
6 Valby 2,0 3,0 5,0 7,0 2,5 * 6,5 6,5 32,5
7 Brøndby 3,0 3,5 1,5 1,5 3,0 3,5 * 7,0 23,0
8 Gladsaxe 6.5 2,5 3,0 5,0 2,5 3,5 3,0 * 19,5

Se resultater fra KSU-holdturneringen hos KSU

Rundeberetninger

7. runde - 23. mar. 2002

     

Billederne ovenfor (fra venstre):
1) 1.holdets
sidste kamp - en lille sejr var nok, men der blev stor spænding, da vi stod kritisk og tabte 3½-6½ til rækkens næstnederste hold Gladsaxe, som leverede en god kamp!
2) 2.holdet
vandt også deres sidste kamp stort - 8½-1½ over AS04's 3.hold! Topscorere blev Benjamin og Peter med 6 point af 7!
3)
Oprykningerne blev fejret med champagne i voksen- og børneudgave sammen med de trofaste forældre / supportere!
4)
Flere af næste sæsons 4-5 topbrætter på Skovlundes 1.hold ses på billedet her! Sven Pedersen (stående tv.) er klar til en sæson mere og Nikolaj er allerede tæt på toppen af Skovlundes styrkeliste! Men også Max' far Dimitri Bogdanov (stående th.), der indtil i år har spillet divisionsskak for Frederiksberg, spiller fra næste sæson på Skovlundes 1.hold - og med Dimitris omkring 2100 i rating bliver det på et af de øverste brætter!

1.holdet kunne teoretisk sikre sig 1.plads og oprykning ved blot at vinde sidste rundes kamp mod et af rækkens lavest placerede hold Gladsaxe. Men det blev bestemt ikke en overbevisende indsats her i slutspurten, idet vi tabte 3½-6½! Heldigvis satte Hvidovres stærke hold også en del points til, så vores førsteplads og oprykningen kom på plads alligevel. Eneste vinder var Ib (3), som vandt med stilrent angrebsspil. Torben (6) overså en dobbelttrussel, der kostede en officer og senere partiet, og Sven (1) endte også med nederlag efter et langt positionelt parti, som ellers lignede et halvt point langt hen ad vejen. Og i de øvrige partier, som alle endte remis - Rune (2), Tom (4), Alan (5), Carsten (7) og Poul (8) - var vi i hvert fald på hælene på 3 brætter! Uhha! Samlet blev Ib og Carsten topscorere med 5½ af 7, Tom fik 5 af 7 og Poul 4½ af 7.

Alt i alt kan vi se tilbage på en af Skovlundes flotteste sæsoner i KSU-holdturneringen her i KSU's jubilæumsår - både resultatmæssigt og sportsligt. At 1.holdet rykkede op og måske er på vej mod divisionsturneringen er et glimrende resultat, men det var en endnu større sensation at vores unge 2.hold - "Skovlundes fnughold", som Tåstrup kalder det - vandt deres 2. række overlegent! Holdet har, når vi undtager holdkaptajn Freddy Rode, en gennemsnitsalder på 11½ år! Det er næppe set tilsvarende før i KSU's 75 årige historie!

6. runde - 27. feb. 2002: 1.holdet vandt et intenst og spændende topopgør 6½-3½ over Hvidovre 1
Det spændende topopgør mellem vores 1.hold og Hvidovres 1.hold, som lå på 2.pladsen 1½ point efter os, blev vundet 6½-3½ - selvom vi spillede uden vores topbræt Sven Pedersen, som var forhindret i at deltage! Vi havde af denne grund allernådigst fået lov at låne Nikolaj Mikkelsen af 2.holdets øvrige juniorer! At Hvidovre så fik et afbud i allersidste øjeblik og måtte indlede med et tab uden kamp på 8. bræt var der ingen der kunne vide på forhånd.
Nikolaj (8) fik på papiret en udmærket debut på 1.holdet med et et-tal - men altså uden kamp, hvilket selvfølgelig er lidt utilfredsstillende, når man nu er ladet op til kamp! Og det blev så Rune (1), der måtte tage tørnen med sort mod Hvidovres stærke 1.bræt Børge Nielsen, men det klarede Rune fint med en remis, som blev kørt hjem i sikker stil - endda med initiativ og vistnok fordel undervejs! Til gengæld kom Ib (2) for en gangs skyld galt afsted efter ambitiøst åbningsspil, som blev imødegået stærkt - dog var det lige før at der var remischancer i det afsluttende dobbelte tårnslutspil. Dagens helte var Alan (4), som gennemførte et meget stærkt spillet angrebsparti - klassisk Wienerparti med 3 f4 - og Carsten (6), som vandt stærkt via et meget kompliceret midtspil. Både Torben (5) og Tom (3) havde nogen fordel med sort, men ville pga. matchstillingen ikke forcere og tog remis efter tidkontrollen. Poul (7) blev presset allerede efter åbningen og fik senere ingen chancer af Hvidovres stærke Torben Madsen, som har vundet næsten alt på Hvidovres 8.bræt. Det var Pouls første nederlag i holdskak i 3 år! Men de vigtige 4½ points var reddet - og dermed også de 2 matchpoint, som giver os en føring på 4½ points inden sidste runde. Dette betyder, at hvis den sidste match blot kan vindes, så er førstepladsen hjemme!

5. runde - 7. feb. 2002: 1.holdet vandt - lidt heldigt - 7-3 over Brøndby
1.holdets kamp i 5. runde startede såmænd godt nok, idet Rune (2) allerede efter ca. ½ time havde hevet vores første fulde points i land (!!) - således: 1 d4 d5 2 Sf3 Lg4 3 Se5 Lh5 4 c4?! dxc4 5 Da4+ c6 6 Dxc4 Sd7 7 Sxd7 Dxd7 8 e4?! e5! 9 Le3? (nu går det galt) exd4! 10 Dxd4 Dxd4 11 Lxd4 Td8! og hvid gav op, da der nu ryger en officer - se blot alle matbillederne! Herlig sejr i rigtig "Rune-stil"!
Men efter 2-3 timers spil var der lidt krise, for Sven (1) havde tabt en bonde uden kompensation, Alan (5) havde overspillet en meget gunstig stilling og var kommet et tårn bagud op mod tidnøden og Torben (6) kom galt afsted i en kompliceret stilling i tidnøden - og disse tre partier gik alle tabt! Endvidere havde Tom (4) været under pres fra starten og var på hælene. På plus-siden kunne noteres, at Carsten (7) vandt et meget fint og stilrent parti og at Ib (3) og Poul (8) begge havde gunstige stillinger. Da Carsten og Poul havde vundet stod det så 3-3 og Ib's stilling var gunstig, men remisagtig, mens Tom stadig var under pres .. Men så vendte lykken! Tom fik et stærkt stød ind i slutspil med tunge officerer og det lykkedes Ib ved stærkt spil at presse hele pointet ud af sin gunstige stilling, så dermed gik begge matchpointene til os! Pyhha!
1.holdet fører dermed rækken med 35 points, 1½ points foran Hvidovre, som står på programmet i 6. runde. Det bliver vist en temmelig afgørende kamp, så vi må håbe, at det usikre spil fra de sidste to runder nu er overstået! 

4. runde - 15. jan. 2002: 1.holdet tabte 3-7 til Frederiksberg 3 ..
4. runde blev noget af et antiklimaks for 1.holdet, da vi mødte Frederiksberg 3 på udebane. Kun en enkelt gevinst blev det til (!), idet Ib (3) leverede et glimrende parti med flot officersoffer mod Torben Schøller Larsen. Men det var nok noget af det eneste, der rigtig var at glæde sig over. Sven (1) spillede en positionel remis mod tidligere DSU-formand Ole Schøller Larsen, som var holdleder for "familieholdet" med ialt 5 familiemedlemmer! Alan (5), Carsten (7) og Poul (8) spillede nogenlunde korrekte og udramatiske remis'er - for Alans vedkommende en remis i overkanten. Tom (4) ofrede ukorrekt en kvalitet og Pia Schøller-Larsen gav derefter ingen chancer. Rune (2) kom en bonde bagud og fulgte op med en buk i tidnøden, og Torben (6), som også ankom sidst direkte i bil fra et møde i Århus (!), blev også sidst færdig - desværre med nederlag i en stilling, hvor der ellers lige var ved at være chancer for mere!
Sikke en nedtur. Der er dog heldigvis chance for, at 1.holdet stadig fører efter 4. runde trods dette nederlag. Og så er der heldigvis tid til at komme igen i de sidste 3 runder!

3. runde - 12. dec. 2001: 1.holdet vandt igen stort - det blev 8-2 mod Valby
Det blev til endnu en storsejr, da 1.holdet spillede hjemmekamp mod Valby 1: 8-2 til Skovlunde! Det så ellers betænkeligt lige og uafklaret ud efter et par timers spil og Valby gav vores hold den indtil nu formentlig hårdeste kamp i turneringen. Sejren blev hevet sikkert hjem hen imod tidnøden, hvor de fire points kom i land således: Torben (6) vandt i sikker stil, Alan (5) vandt ved et smart og stærkt mellemtræk en officer og senere partiet og Tom (4) havde hele vejen en lille fordel som blev til et 1-tal da modstanderen bukkede i sidste træk før tidkontrollen. Endvidere havde Poul (8) spillet remis og Ib (3), som fik klar fordel i åbningen, kom med et par uforsigtige træk voldsomt i defensiven, men reddede ved stærkt og præcist forsvarsspil remis. Sejren kom derefter i hus da Sven (1) vandt et fremragende parti med sort på første bræt! Sven fik med et strategisk bondeoffer et vundet slutspil med bonde for lidt(!) - og partiet blev vundet med fremragende teknik! Se partiet (i kolonnen til højre). Et parti der absolut er "den gamle mester" værdig! Tilbage sad Carsten (7) og Rune (2) med kritiske / tabte stillinger efter at begge havde haft klar fordel tidligere. Men da Rune havde kapituleret vendte Carstens parti pludseligt igen og Carsten kunne køre slutspillet hjem med sikker hånd!

Se Sven Pedersens fremragende sejr med sort på 1.bræt mod Valbys Jan Morville Schrøder.

2. runde - 22. nov. 2001: 1.holdet fik storsejr 9-1 over Tåstrup II i 2. runde!
Tåstrup 2 stillede en smule svækket op i 2. runde af KSU holdturneringen, idet deres to øverste spillere havde spillet på 1.holdet i divisionskampen søndag, og dermed var vejen banet for den storsejr, som vores 1.hold hev hjem på 9-1! Efter ca. 3 timers spil stod det 4-1: Poul (8) vandt som den første uden problemer og derefter fulgte Sven (1), som vandt i sikker stil over 15-årige Nikolaj Korolev. Ib (3) vandt et fint parti i 26. træk. Både Carsten (7) og Alan (5) havde tilsyneladende fået lidt fordel i åbningen, men fordelen fusede ud, og Alan måtte endda redde et yderst kritisk tårnslutspil hjem til remis. I de sidste 3 partier havde Torben (6) længe haft en bonde mere og Rune (2) havde (som sædvanlig!) et vist pres, mens Tom (4) havde en kompliceret, åben stilling med alle de tunge og forskelligtfarvede løbere. Og det endte godt alt sammen: Torben vandt slutspillet i fin stil, Tom kørte sejren hjem med matangreb midt på brættet og Rune pressede modstanderen så hårdt at han til sidst missede remischancen med T mod T+bonde. Der er mange gode partier fra de to første runder af KSU holdturneringen og vi skal se nogle af både 1.holdets og 2.holdets partier i det næste klubblad - og evt. her på siden.

1. runde - 7. nov. 2001: 1.holdet godt fra start med 8-2 mod Føroyar 2!
1.holdet kom rigtig godt fra start med en 8-2 sejr over Føroyar 2 - formentlig en af de værste konkurrenter i rækken! Rune (2), Ib (3), Tom (4), Carsten (7) og Poul (8) vandt sejre i fin stil. Sven (1) fik remis efter at have været en smule presset i midtspillet og Alan (5) spillede en nogenlunde udramatis
k remis. Torben måtte desværre ned efter ellers at have haft en udmærket stilling. En rigtig god start for holdet!

Individuelle resultater

Nr Spiller SKS 1 2 3 4 5 6 7 Score Forv. Gnsn 1 2 3 4 5 6 7
1 Sven Pedersen 2148  1/2 1 1  1/2 0   0 3,0 4,51 1954 2076 1781 1890 2077 2022   1879
2 Rune Hvalsøe 2076 1 1 0 0 1  1/2  1/2 4,0 5,34 1871 1868 1919 1843 1709 1883 2025 1848
3 Ib Skovgaard 2066 1 1  1/2 1 1 0 1 5,5 5,51 1838 1934 1766 1767 1960 1601 2042 1798
4 Tom Skovgaard 2008 1 1 1 0 1  1/2  1/2 5,0 5,48 1784 1898 1601 1750 1922 1607 2030 1679
5 Alan Møller 1911  1/2  1/2 1  1/2 0 1  1/2 4,0 5,05 1743 1853 1744 1725 1801 1500 1896 1679
6 Torben Vang-Larsen 1904 0 1 1 0 0  1/2 0 2,5 5,53 1674 1744 1590 1733 1694 1389 1905 1662
7 Carsten Hansen 1900 1  1/2 1  1/2 1 1  1/2 5,5 5,56 1666 1303 1600 1814 1728 1674 1904 1636
8 Poul Munk 1838 1 1  1/2  1/2 1 0  1/2 4,5 5,77 1572 1356 1492 1639 1679 1318 2000 1521
R Nikolaj Mikkelsen 1836           1   1,0 0,68 1700           1700  

Styrkelisten for sæsonens holdkampe

 1 1.1 Sven Pedersen
 2 1.2 Rune Hvalsøe
 3 1.3 Ib Skovgaard
 4 1.4 Tom Skovgaard
 5 1.5 Alan Møller
 6 1.6 Torben Vang-Larsen
 7 1.7 Carsten Hansen
 8 1.8 Poul Munk
 9 2.1 Benjamin Skjoldan
10 2.2 Nikolaj Mikkelsen
11     Jacob Thaisen
12     Per Christiansen
13 2.3 Miriam Olsen
14 2.4 Peter Skovgaard
15     Christian Linneberg
16     Thomas Schmidt
17 2.5 Freddy Rode
18     Bent Andreasen
19     Johnny Nielsen
20     Jørgen Lux
21 2.6 Frederik Oest Møller
22     Erling Rosenwanger
23     Leif Petersen
24 2.7 Sixten Thestrup
25     John Johnsson
26 2.8 Max Bogdanov
27     Jimmy Nesevski
28     Bo Henriksen
+ ny   Sissel Kærgaard
29     Frederik Mikkelsen
30     Dara Akdag
31     Anders Germansen
32     Andreas B. Christensen
33     Andreas Markert
34     Christian Bekker
35     Simon Munk
36     Michelle Thaisen

Links

Skovlunde Skakklub (SKS)

Københavns Skak Union (KSU)

Dansk Skak Union (DSU)