Skovlunde Skakklub
Holdturneringen 2001-02 - 2.holdet
KSU-holdturneringen 2. række

8. maj 2002

KSU-holdskak 2001-02: Begge Skovlunde-hold vandt og rykkede op!!
1.holdet spiller i Mesterrækken i næste sæson
Vores unge 2.hold vandt alle kampe!!

Skovlundes 2.hold i kamp i 1. runde iklædt de lækre klubtrøjer fra vores sponsor
Tømrer- og Snedkerfirma Flemming Oest Møller (FOM)
Øverst fra venstre: Benjamin Skjoldan, Nikolaj Mikkelsen, Miriam Olsen, Peter Skovgaard,
Nederst fra venstre: Freddy Rode, Frederik Oest Møller, Sixten Thestrup, Max Bogdanov

Slutstillingen i 2. række grp. 3

1 Skovlunde II * 6,5 8,5 7,5 6,5 8,5 7,5 45,0
2 Frederiksberg IV 3,5 * 3,0 7,5 6,5 6,5 9,0 36,0
3 Lyngby-Virum III 1,5 7,0 * 7,0 5,0 7,0 8,0 35,5
4 Musikv. Institut 2,5 2,5 3,0 * 7,0 8,0 9,5 32,5
5 Hvidovre II 3,5 3,5 5,0 3,0 * 5,0 8,5 28,5
6 AS04 III 1,5 3,5 3,0 2,0 5,0 * 8,5 23,5
7 Tåstrup III 2,5 1,0 2,0 0,5 1,5 1,5 * 9,0
8 Albertslund II 2,5   2,0 3,0 3,5 2,5 0,0 Udg.

Se resultater fra KSU-holdturneringen hos KSU

Rundeberetninger

7. runde - 23. mar. 2002

     

Billederne ovenfor (fra venstre):
1) 1.holdets
sidste kamp - en lille sejr var nok, men der blev stor spænding, da vi stod kritisk og tabte 3½-6½ til rækkens næstnederste hold Gladsaxe, som leverede en god kamp!
2) 2.holdet
vandt også deres sidste kamp stort - 8½-1½ over AS04's 3.hold! Topscorere blev Benjamin og Peter med 6 point af 7!
3)
Oprykningerne blev fejret med champagne i voksen- og børneudgave sammen med de trofaste forældre / supportere!
4)
Flere af næste sæsons 4-5 topbrætter på Skovlundes 1.hold ses på billedet her! Sven Pedersen (stående tv.) er klar til en sæson mere og Nikolaj er allerede tæt på toppen af Skovlundes styrkeliste! Men også Max' far Dimitri Bogdanov (stående th.), der indtil i år har spillet divisionsskak for Frederiksberg, spiller fra næste sæson på Skovlundes 1.hold - og med Dimitris omkring 2100 i rating bliver det på et af de øverste brætter!

2.holdet fortsatte i samme fine stil, som de har leveret hele sæsonen! Max (8) fik et gratis points, da AS04 kun kunne stille med 7 mand, men de øvrige 1-taller fulgte hurtigt efter fra Sixten (6), Benjamin (1) og Peter (4). Dermed havde 2.holdet sikret sig 1.pladsen og oprykningen, idet uafgjort var nok pga. det store forspring! Efterfølgende måtte Nikolaj (2) nøjes med remis og Frederik (6), som havde tabt en kvalitet, kunne ikke redde partiet. De sidste to blev vundet, idet Miriam (6) vandt på tid, mens modstanderen bl.a. overvejede Miriams remistilbud (!), og Freddy (5) fik et fuldt point for første gang i sæsonen efter godt spil. Topscorere blev Benjamin og Peter med 6 point af 7, mens Nikolaj og Miriam scorede 5½ af 7. 2.holdets fire øverste spillerede lavede således samlet 23 point af 28 mulige! Men også de øvrige juniorer på 2.holdet: Sixten, Max, Frederik og Sissel (1 kamp) spillede over forventning og kan være godt tilfredse. Det ser i øvrigt ud til at Albertslunds 2.hold er trukket ud af rækken, hvilket heldigvis ikke rykker ved vores 1.plads.

Alt i alt kan vi se tilbage på en af Skovlundes flotteste sæsoner i KSU-holdturneringen her i KSU's jubilæumsår - både resultatmæssigt og sportsligt. At 1.holdet rykkede op og måske er på vej mod divisionsturneringen er et glimrende resultat, men det var en endnu større sensation at vores unge 2.hold - "Skovlundes fnughold", som Tåstrup kalder det - vandt deres 2. række overlegent! Holdet har, når vi undtager holdkaptajn Freddy Rode, en gennemsnitsalder på 11½ år! Det er næppe set tilsvarende før i KSU's 75 årige historie!

6. runde - 26. feb. 2002: 2. holdet vandt igen! - 6½-3½ over Hvidovre 2
Vores unge 2.hold vandt sin 6. sejr ud af 6 mulige og har nu et pænt forspring inden den sidste og afgørende runde - det ligner unægteligt en oprykning! Utroligt flot! Holdet var på papiret forud for turneringen formentlig placeret ca. i midten af rækken, men spillet berettiger fuldt ud til den suveræne placering!
I denne runde måtte holdet undvære Nikolaj, og derfor fik Sissel Kærgaard (8) sin debut på holdet - og sikke en debut! Sissel spillede stærkt med sort i en spanier og gennemførte et langt og vanskeligt parti ud i et kompliceret slutspil med 3 lette officerer og 4 bønder til hver. Og da modstanderen endelig trådte galt trak Sissel en forceret mat frem på brættet! Fornem debut - og stærkt spil, som viser at Sissels seneste gode resultater ikke er en tilfældighed! Forinden havde Miriam (2) igen leveret klassespil og vundet over sin stærke modstander i bare 18 træk med sort - mod en stonewall (!), de sten var vist ikke solide nok :-)  Benjamin (1) spillede også meget stærkt og vandt med fremragende teknik i en vanskelig og lukket stilling, som ellers ikke så ud som om den kunne komme ud over remisgrænsen! Peter (3) fik også efter glimrende spil en formentlig vundet stilling, men ved afviklingen fra tårnslutspil til bondeslutspil fik modstanderen desværre mulighed for en "butikslukning" og holdt remis. Og Frederik (5) fik en fin stilling med hvid, men modstanderen forsvarede sig godt og vandt en kvalitet og senere partiet. Og endelig trak det op til at Freddy (4) måske skulle på tavlen med et fuldt point, men en fingerfejl kostede et tårn og partiet. Max (7) kom under pres fra starten og tabte - partiet var noget omskifteligt og spillet var ok i lange perioder, men Max lavede desværre den sidste betydningsfulde fejl. Og ved stillingen 3½-3½ sad Sixten (6) tilbage og spillede dermed reelt om 3 points (!) i en skarp, åben stilling med gensidigt kongeangreb, modsatte rokader og alle de tunge på banen! Og Sixten, som havde stået kritisk i starten, var helt cool i den vanskelige stilling, afviste modstanderens angreb og fik etableret en udækkelig mattrussel, som fik modstanderen til at opgive. Slutresultat: 6½-3½! Flot!

5. runde - 6. feb. 2002: 2. holdet suveræne - vandt topkampen mod Lyngby-Virum 3 med 8½-1½ !!
Vores unge 2.hold fortsætter med at imponere ud over selv de mest optimistiske forventninger! Efter at Lyngby-Virum 3 havde vundet den udsatte 2.runde-kamp 8-2 var der delt førsteplads på 29 points i 2.række grp. 3 mellem os og LVS-3 inden det indbyrdes møde i 5. runde. Så der kunne ses frem til en spændende og balanceret kamp ..
Og efter ca. en times spil var der også en nogenlunde jævnbyrdig situation på fronten, bortset fra at Nikolaj havde fået et mega-angreb allerede efter knap 10 træk. Men der blev spillet rigtig godt skak af vores juniorer i dag! Første gevinst fik Benjamin (1), som excellerede med aktivt spil med dronningen og sikring af egen kongestilling i en tilsyneladende lige stilling. Modstanderen missede den sidste remischance i slutspillet. Derefter vandt Peter (5) efter en vanskelig og præcis gevinstføring og god slutspilsteknik. Og Nikolaj (2) var blevet tvunget ud i et officersoffer, som dog ikke mindskede hans angreb, og sejren blev hevet hjem med meget stærkt trykspil fra Nikolajs side. Et godt og særdeles spændende parti. Og Miriam (4) stod for den fjerde gevinst. Miriam stillede sig op til angreb - og angreb så, vandt en bonde og gennemførte en sikker gevinstføring via et springerslutspil. Meget stærkt og sikkert spillet af Miriam! Og Max (8) blev den femte vinder, da han via en positionsfordel fik et vundet slutspil, som - trods tidnød og et par glippede gevinstmuligheder - blev vundet med godt spil! Dermed var stillingen 5-0 - dvs. 7-0 inkl. de 2 matchpoints, da der resterede 3 partier, som til gengæld så kritiske ud alle 3! Frederik (7) havde fået en lidt trykket stilling fra starten med sort, men forsvarede sig godt og aktivt lige indtil et par upræcist træk i tidnøden gav modstanderen afgørende matangreb. Og så havde vi i dag sæsonens første afbud (på begge hold tilsammen!). For Per C. (3) spillede med i stedet for Sixten, som er på skolerejse i denne uge. Per tabte en bonde i åbningen - fik den igen, men måtte dog ind i et kritisk slutspil med dårlig løber mod springer. Men Per fik vundet en bonde mere og derefter blev sejren kørt sikkert hjem! Sidste mand var atter en gang Freddy (6), som både havde stået godt og skidt undervejs. Med D+T+L mod 2T+2L blev stillingen imidlertid så låst, at remis var uundgåeligt.
Vores 2.hold ligner dermed en sikker oprykningskandidat! Holdet fører med 37½ points foran Lyngby-Virum 3, som netop blev slået, og som derfor er 7 points efter inden de sidste to runder! Sikke et forspring!

4. runde - 16. jan. 2002: 2. holdet vandt igen! Tåstrup 3 blev slået 7½-2½!
Vores unge 2.hold leverede endnu en fremragende kampindsats i 4. runde af KSU holdturneringen, hvor Tåstrups 3.hold blev slået med ikke mindre end 7½-2½! 2.holdet har dermed stadig vundet alle kampe og ligger på en 1.plads i 1. række med ikke mindre end 29 points - et helt point mere end vores 1.hold har efter 4. runde!
Det så ellers ikke specielt lovende ud efter godt en times spil, for Freddy (5) havde smidt et tårn (!) og Max (8) havde overset et smart træk, som kostede en officer uden kompensation, og der var ikke noget specielt på færde i de øvrige partier!
Men så huggede Benjamin (1) til med et flot officersoffer i centrum og allerede efter 21 træk var det slut - modstanderen gav op. Derefter fik Sixten (6) en udmærket remis med sort, og da Max havde tabt stod det 1½-1½. Frederik (6) røg ud i et stormvejr mod stortalentet og Danmarksmester for 10-årige Alexei Hansen, som havde satset med det tematiske løberoffer på g4 med sort i dragen, og efter et par upræcise træk af Frederik så det kritisk ud, men det lykkedes Frederik ved godt forsvarsspil at få remis'en hjem! I tidnøden bukkede Nikolajs (2) modstander Alexander Rosenkilde i en lige stilling og Peter (4) havde vundet en bonde efter godt spil og fuldførte et fint gevinstparti. 4-2! ..
Freddy kæmpede bravt videre i sin tabte stilling med nu "kun" en officer for lidt, og Miriam (3), som havde tabt en bonde, men havde trykspil i kompensation, spillede fremragende og fik bonden tilbage - og en til - og en til, og byttede derefter dronninger og vandt løberslutspillet i sikker stil! Sådan! - dermed var de vigtige 2 matchpoints hjemme! Og der var mere at hente, for Freddys seje aktive forsvarsspil gav pludselig bonus, da modstanderen i begyndende tidnød bukkede en officer og skulle til at forsvare sig for ikke at tabe slutspillet! Stillingen var dog remis, hvilket også blev resultatet - ganske godt kæmpet af Freddy efter at have været et tårn bagud!!

3. runde - 11. dec. 2001: 2. holdet vandt topkampen over Frederiksberg 4!!
Men vi må nok tilføje, at vi bestemt ikke var uheldige i den kamp! "Heldet står de kække bi" - og "gode spillere er altid heldige" osv. Men der blev også kæmpet godt på alle brætter, og det lønner sig i holdskak! Frederik (6) huggede til med et knusende matangreb, da modstanderen i en ellers fordelagtig stilling spillede upræcist med de tunge officerer - stærkt angrebsspil af Frederik! Og Nikolaj (2) vandt en fin sejr med sort på 2. bræt, merbonde og fornemt teknisk spil - modstanderen fik ikke en chance. Og da Peter (4) havde modtaget remistilbud i en balanceret men lidt trykket stilling med sort havde vi 2½ af 3. Men stort set alle øvrige stillinger var kritiske på det tidspunkt! Og kort efter tabte Sixten (7), som havde smidt en officer i en ellers glimrende stilling.
Men heldet var med os: Benjamin (1), som var bagud med bonde og officer (uden kompens!), holdt stand - og minsandten om ikke modstanderen fejlede og gik lige ind i et matangreb! 3½ pts! De næste to halve points ville give 1½ hver pga. pointssystemet! Miriam (3), som havde ofret en officer chancerigt, men ikke fulgt helt optimalt op, fik fint kæmpet sig til en evig skak i tidnøden - rigtig godt set! Dermed var uafgjort og 5 pts. sikret! Tilbage sad Freddy (5) med en tabt stilling - Freddy holdt dog som god holdspiller gryden i kog til det sidste! - og Max (8) med en officer for et par bønder, men med en yderst presset stilling og dårlig tid. Men modstanderen valgte en dårlig afvikling, og med 2½ minut mod 40 minutter og T+S+2 mod T+6 skulle Max forsøge at klare remis'en hjem i en svær, men dog principielt vundet stilling. Det blev en gyser .. i hvert fald for tilskuerne! Max var vist den af alle som tog det hele mest cool! Med springeren fik Max smart likvideret et par bønder og derefter blev springeren ofret for hvids sidste bonde så stillingen var K+T mod K+T. Derefter tilbød Max med under 1 minut tilbage remis og kampleder og tidligere DSU formand Ole Schøller informerede på fin, sportslig kampledervis sin spiller om at det ikke er tilladt at spille på tiden alene. Dette blev heller ikke forsøgt - remis'en blev modtaget! Og dermed var sejren på 6½-3½ hjemme!
Vores unge 2.hold - med en gennemsnitsalder på under 11½ år på 7 af de 8 brætter! - fører dermed deres række! Meget, meget flot! Næste kamp spilles først efter nytår - nemlig onsdag d. 16. januar kl. 19 hjemme mod Tåstrup 3.

2. runde - 21. nov. 2001: Juniorerne rykker - 2.runde gav 7½-2½ mod det stærke hold fra Musikvidenskabeligt Institut!
En sejr havde vi næsten ikke turdet håbe på mod det på papiret stærke hold fra Musikvidenskabeligt Institut, men vores unge 2.hold viste klasse og rigtig god fighter-ånd og vandt i stor stil! Sejren blev hentet hjem på de nederste brætter, hvor Frederik (6), Sixten (7) og Max (8) spillede glimrende og vandt i aktiv stil over deres modstandere alle tre! Da Peter (4) havde fået et "gratis" point (Musik's 4.mand mødte ikke op) og Benjamin (1), som var stået op fra sygesengen med forkølelse for at spille, fik en problemfri remis mod Musik's førstemand var sejren - og dermed 6½ points - i hus allerede efter at 5 partier var afsluttet! Miriam (3) stod længe presset med sort, men spillede godt og præcist og fik stillingen låst totalt af til en død remis. Og Freddy (5) kom på tavlen - ligeledes med en remis - med aktivt spil efter at have været en bonde under. Sidste mand tilbage var Nikolaj (2), som pressede Bo Brandstrup hårdt med Blackmar-Diemer gambitten, men måtte ned til sidst. Næste kamp - den sidste i år - bliver 11. december ude mod Frederiksberg IV, som har lagt sig i spidsen efter en overraskende storsejr på 9-1 over Tåstrup III.

1. runde - 8. nov. 2001: Vores unge 2.hold vandt debutkampen 7½-2½!
Vores unge 2.hold fik en rigtig god start på KSU-holdturneringen med en sejr på 7½-2½ over Albertslunds 2.hold! Tendensen i kampen viste sig hurtigt da Sixten (7) satte sin modstander mat i 13 træk og Frederik (6) lige så hurtigt kom foran med 2 officerer. Modstanderens initiativ skulle dog lige tackles før sejren kom hjem. Nikolaj (2) og Peter (4) vandt i sikker stil. Både Max (8) og Benjamin (1) fik reddet kritiske stillinger ind i remis-tårnslutspil - for Benjamins vedkommende var det lige før der blev gevinstchancer. Miriam (3) stod bedst efter åbningen, men tabte en bonde hen mod tidnøden og missede ligeledes et gevinsttræk i tidnøden - remisen blev dog reddet hjem. Holdleder Freddy (5) - holdets eneste seniorspiller - havde flere gange i partiet formentlig gevinststilling, men måtte give sig i en kompliceret afslutningsfase.

Individuelle resultater

Nr Spiller SKS 1 2 3 4 5 6 7 Score Forv. Gnsn 1 2 3 4 5 6 7
1 Benjamin Skjoldan 1859  1/2  1/2 1 1 1 1 1 6,0 4,34 1772 1674 1903 1709 1492 1910 2040 1676
2 Nikolaj Mikkelsen 1836 1 0 1 1 1 (1)*  1/2 4,5 4,46 1649 1626 1906 1622 1406 1736   1599
R Per Christiansen 1738         1     1,0 0,67 1612         1612    
3 Miriam Olsen 1694  1/2  1/2  1/2 1 1 1 1 5,5 4,22 1620 1500 1696 1650 1460 1612 1880 1540
4 Peter Skovgaard 1651 1 1  1/2 1 1  1/2 1 6,0 4,45 1551 1451 1673 1686 1377 1501 1707 1464
5 Freddy Rode 1538 0  1/2 0  1/2  1/2 0 1 2,5 3,88 1499 1300 1701 1591 1331 1573 1597 1400
6 Frederik Oest M. 1390 1 1 1  1/2 0 0 0 3,5 3,11 1430 1193 1575 1604 1299 1305 1670 1364
7 Sixten Thestrup 1313 1 1 0  1/2   1 1 4,5 2,58 1364 1118 1514 1500 1423   1400 1229
8 Max Bogdanov 1216  1/2 1  1/2 0 1 0 1 4,0 2,93 1274 1100 1462 1388 1142 1100 1529 1200
R Sissel Kærgaard 1149           1   1,0 0,12 1484           1484  

*) Nikolaj vandt i denne runde på 1.holdet

Styrkelisten for sæsonens holdkampe

 1 1.1 Sven Pedersen
 2 1.2 Rune Hvalsøe
 3 1.3 Ib Skovgaard
 4 1.4 Tom Skovgaard
 5 1.5 Alan Møller
 6 1.6 Torben Vang-Larsen
 7 1.7 Carsten Hansen
 8 1.8 Poul Munk
 9 2.1 Benjamin Skjoldan
10 2.2 Nikolaj Mikkelsen
11     Jacob Thaisen
12     Per Christiansen
13 2.3 Miriam Olsen
14 2.4 Peter Skovgaard
15     Christian Linneberg
16     Thomas Schmidt
17 2.5 Freddy Rode
18     Bent Andreasen
19     Johnny Nielsen
20     Jørgen Lux
21 2.6 Frederik Oest Møller
22     Erling Rosenwanger
23     Leif Petersen
24 2.7 Sixten Thestrup
25     John Johnsson
26 2.8 Max Bogdanov
27     Jimmy Nesevski
28     Bo Henriksen
+ ny   Sissel Kærgaard
29     Frederik Mikkelsen
30     Dara Akdag
31     Anders Germansen
32     Andreas B. Christensen
33     Andreas Markert
34     Christian Bekker
35     Simon Munk
36     Michelle Thaisen

Links

Skovlunde Skakklub (SKS)

Københavns Skak Union (KSU)

Dansk Skak Union (DSU)