Skovlunde Skakklub
Sæsonen 2003-04

HoldskakKlubmesterskabetLyn-MPokal-MFR-M
Medlemmer og ratingJuniorskakBæltefarver


OKTOBER 2003

 1 okt 2003

Skovlunde vandt 7-6 over Ballerup
- men tabte "1.holds-matchen" 3-5

Bræt 1 (bagest) og 2 Bræt 3 (forrest) og 4 (og 5 .. ) Bræt 6 (forrest) og 5
Bræt 7 (forrest) og 8 Bræt 9 (bagest) og 10 Bræt 11 (forrest) og 12 og 13

For 2. år i træk fik vi stablet en venskabsmatch mellem Skovlunde og Ballerup på benene som opvarmning til sæsonens holdturnering, hvor begge klubbers 1.hold i øvrigt spiller i den københavnske mesterrække! Og ligesom sidste år endte det med 13 brætter, men i år spillede vi så på Skovlundes hjemmebane! Og det gav revanche i den samlede match, som blev vundet "sikkert" med 7-6! "Sikkert" fordi vi længe havde føring med 6½, men mange partier trak langt ud - der blev kæmpet hårdt! - og til sidst var der et par opgør der tippede til Ballerups fordel, så den samlede sejr blev kneben, og så "1.holds-matchen" (de første 8 brætter) blev vundet af Ballerup 5-3.

Bræt Skovlunde Ballerup Res.
1 Søren Peschardt 2167 Sigfred Haubro 2169 0-1
2 Nikolaj Mikkelsen 2156 Hans Henrik Hansen 2116 0-1
3 Benjamin Skjoldan 2083 René Nielsen 2068 1-0
4 Peter Skovgaard 1825 Carsten Hejberg 1969 0-1
5 Tom Skovgaard 1930 Morten Mikkelsen 2001 ½-½
6 Alan Møller 1545 Tom K. Nielsen 1938 1-0
7 Torben Vang-Larsen 1863 Siv Haubro 1592 0-1
8 Per Christiansen 1758 Michael Andersen 1509 ½-½
"1.holds matchen" 3-5
9 Sixten Thestrup 1740 Keld Sølvbjerg 1372 1-0
10 Frederik Oest Møller 1657 Peter Olsen - 1-0
11 Christian Linneberg 1458 Henrik Carlsen 1457 1-0
12 Bo Rasmussen 1329 Morten Bruun - 1-0
13 Alvin Moustgaard 1000 Martin Haubro 1000 0-1
"Den samlede match" 7-6

Første sejr kom hurtigt hjem hos Alan, som vandt i bare 15 træk, hvor Tom K. blev blæst fuldstændig ud af banen! Derefter vandt Bo, Sixten og Christian efter godt spil, mens Alvin måtte ned mod Martin, som spillede godt i et temmelig kompliceret midtspil. Efter ca. 3 timers spil (vi spillede med KSU-betænkningstid: 32 træk/1,5 time + 30 min. til resten) blev Pers parti remis og Torben tabte til Siv (samme resultat som i deres opgør i den netop afsluttede Capablanca-EMT .. ). Peter havde haft fordel og afslog remis i træk 30, men så glemte Peter at holde øje med tiden med 2 minutter igen til sidste træk - træk 32 - og pludselig faldt vingen i en stilling som ellers ikke kunne tabes :-(  Frederik vandt på god slutspilteknik og Benjamin fik revanche for sidste års nederlag til René med en god sejr i et kompliceret parti. Tom havde haft fordel og ofrede kvalitet for angreb, men måtte nøjes med evig skak, da den sidste tidnød truede. Og vores nye 1.bræt, Søren, havde haft en ok stilling med sort mod Sigfred, men et eller andet gik galt og Søren endte i et tabt slutspil. Det sidste parti, Nikolaj mod Hans Henrik på 2. bræt, blev så det afsluttende drama med stor tidnød. Nikolaj havde en lille fordel, som han prøvede at forvandle til gevinst med ca. 1 min. mod 5 minutter - og det lykkedes! Samtidig med at Nikolaj kom marginalt foran på tiden! Men trækket inden Hans Henriks vinge faldt overså Nikolaj desværre at kongen stod skak .. og selvom vingen var faldet måtte Hans Henrik tildeles 1 minut ekstra, og med dette nye udgangspunkt på uret havde Nikolaj trods alt ikke tid nok til at vinde sin klare gevinststilling. Suk .. 

Men spændende var det! Og kampen var intens og jævnbyrdig for alle på holdet. Tipskuponen blev vundet af Sigfred (korrekt resultat for hele matchen), Martin (!) (korrekt resultat for 1.holdsmatchen) og Sixten og Per med 9 rigtige for enkeltresultaterne! Den afsluttende lynturnering sluttede således: Sigfred 6, René 5½, Peter 5, Benjamin 4½, Tom 3, Hans Henrik 2, Siv og Henrik 1.

Se partier fra matchen

Og læs Tårnet/Ballerup's oplevelse af matchen her!

 2 okt 2003

Capablanca EMT slut
- Delt sejr til Stig Theander og Sixten Thestrup

Skovlunde Skakklubs 3. EMT-turnering i "VM-serien" sluttede mandag med delt sejr i øverste gruppe, hvor Stig Theander og Sixten Thestrup delte førstepladsen med 3½ point. Stillingen efter 3 af de 4 EMT'er, som indgår i vores VM Grandprix her i 2003 kan ses via linket i spalten til højre. Den sidste EMT i Grandprix'et er Aljechin EMT som starter mandag d. 20. oktober!

 

Gruppe 1
Stig Theander og Sixten Thestrup 3½/5

Siv Haubro trådte til med under et døgns varsel efter et sent afbud aftenen før turneringsstarten! Og efter et nederlag til Sixten i 1. runde blev det til en god turnering for Siv, som vandt over den førende klubkammerat Stig Theander i sidste runde. Dermed blev Stig "kun" delt vinder sammen med Sixten Thestrup, som Stig vandt over i fin stil i 4. runde. Men Sixten spillede også en god turnering og nåede altså også de 3½ point. Også Henrik Carlsen havde en god turnering, mens det blev "krise" for både Torben og Freddy. Torben leverede dog et rigtig godt parti i 4. runde.

Siv Haubro - Stig Theander

Henrik Carlsen - Freddy Rode

Gruppe 2
Bo Rasmussen 4/5

Efter 4 runder førte hele 3 spillere med 3 point! Men de to faldt fra med sidste-runde-nederlag, idet Jacob Brorsen smed en bonde og dermed partiet mod Mogens Poulsen og Anders Friis-Hansen måtte ned mod Dara Akdag! Men Bo Rasmussen fuldførte turneringen i fin stil og vandt sit sidste parti mod debutant Peer Andersen og fik dermed udelt førsteplads med 4 af 5 og en pæn ratingfremgang. Dara og Anders har begge spillet bedre turneringer end denne, og Peer Andersen kunne med lidt mere medvind nemt have scoret bedre.

Bo Rasmussen -  Peer Andersen

Dara Akdag - Anders Friis-Hansen

Gruppe 3
Alvin Moustgaard 5/5

To spillere skilte sig ud i denne gruppe og fik vel nærmest en slags gennembrud - nemlig Alvin Moustgaard (debutant!) og Christian Bekker. De havde begge vundet alle deres 4 første partier, da de skulle mødes i sidste runde, og der blev det Alvin, som bragede helt igennem og snuppede 1.pladsen og fik den store, men absolut fortjente, ratingfremgang til over 1150! Men de øvrige fire var alle godt med - faktisk kunne alle slå alle i denne gruppe! - og alle fik spillet mindst et par gode partier og scoret point. Michelle spillede sig rigtig godt op og spurtede til sidst med to gode sejre.

Alvin - Christian

Forrest: Martin - Michelle
Bagest: Jon - Lynge

Se resultater og partier fra Capablanca EMT her

Stillingen i SKS VM Grandprix 2003 kan ses her

 4 okt 2003

Masser af medaljer til Skovlunde-juniorerne i Junior KM

 
  A (1983-86) B (1987-88) C (1989-90) D (1991-92) E (1993-94) F (1995- .. )
GULD     Benjamin      
SØLV     Peter Dara   Morten
BRONZE   Sissel Sixten Frederik M Martin  

Årets Junior KM blev spillet lørdag d. 27. september i Ballerup - og vi havde ikke mindre end 18 juniorer med, fordelt i 5 af de 6 aldersgrupper! Af skemaet ovenfor ses det tydeligt at vores juniorer er pænt med over hele linien! Det var svært at følge med i alt, men nedenfor er et par korte referater og nogle snapshots følger. Dejligt i øvrigt at se at vores debutanter gik frisk til sagen og at adskillige lavede rigtig gode resultater! Det skal nok gå fremad, når nu sæsonen starter med KSU's Junior Grand Prix'er og med holdturneringen, hvor vi stiller to hold i juniorrækken.

Gruppe A (før 1987) og B (1987-88)
Vi havde kun en enkelt deltager med i de ældste grupper i år, nemlig Sissel Kærgaard i gruppe B. Men Sissel kørte fint og efter en flot slutspurt med bl.a. sejr over pige-DM Thomine fik Sissel en fuldt fortjent bronzemedaljer med 3 af 6 (uden remiser!). Rigtig flot! Miriam var optaget af Amagermesterskabet, hvor det i øvrigt blev til hæderlige 5½ af 9, og Nikolaj - vel nok ellers forhåndsfavorit - havde valgt ikke at spille med. (10 deltagere i alt i A+B).

Gruppe C (1989-90)
Benjamin Skjoldan
var sikkerheden selv og efter 6 af 6 med sejre over Peter og Sixten i hhv. runde 2 og 3 var guldet allerede hjemme inden sidste rundes ultrakorte remis mod Frederik Oest. Peter Skovgaard fik sølv med 5 /7 trods tab til Sixten i næstsidste runde og i korrektionsberegningen mellem spillerne på 4½ toppede Sixten Thestrup foran Frederik Oest Møller. Men der var flere gode resultater i denne aldersgruppe, for debutanterne Søren Rohmann-Sønderby og Alvin Moustgaard score hhv. 3½ og 4 af 7 - en flot debut. Nicolai Christensen debuterede også, men havde lidt sværere ved at score point, så det blev kun til 1 af 7. (15 deltagere i alt).

Gruppe D (1991-92)
Forhåndsfavoritten - Tåstrups Alexei Hansen - var ikke til at røre i denne gruppe og lavede maximum 7 af 7. Men Dara Akdag var lige så sikker på 2.pladsen med 6 af 7, og bronzen skulle så afgøres på korrektion mellem ikke mindre end fire spillere med 4 af 4 - og der var Frederik Mikkelsen bedst foran Anders Germansen, som trods sejr over Frederik så måtte "nøjes" med en flot fjerdeplads. Lauritz Ziethen og Loui Malthe Halse scorede også begge pænt, hhv. 3½ og 3, mens Michelle Theisen var sløj og måtte trække sig under turneringen. (14 deltagere i alt).

Gruppe E (1993-94)
Martin Haubro
(dobbeltmedlem fra Tårnet/Ballerup) scorede bronzen med 6½ af 9 efter - som sædvanligt - slagkraftigt og effektivt spil, men også nogle nederlag på lidt for hurtigt spil af og til. Men også Simon Munk fik spillet sig varm og da Simon slog den senere guldvinder Oskar Jensen, da denne havde 6 af 6, kom Simon tæt på en absolut topplacering. Og slutresultatet - en 5.plads med 5 point - er rigtig flot. (12 deltagere i alt).

Gruppe F (1995 og yngre)
Vi havde ikke kalkuleret med medaljechancer i yngste række, men minsandten om ikke debutant Morten Telling gik hen og overraskede alt og alle og snuppede sølvmedaljen med 6½ af 9! Rigtig flot! Det bliver spændende at se Morten i sæsonens Junior Grand Prix'er! Monica Haubro (dobbeltmedlem fra Tårnet/Ballerup) scorede 2 point. (14 deltagere i alt).

Se resultater hos KSU
 5 okt 2003 KSU-holdet vandt Juniorhold-DM i suveræn stil
- Nikolaj, Benjamin og Sissel spillede på KSU-holdet og scorede flot!

Der var overhovedet ingen tvivl om, hvor guldet havnede i det årlige Juniorhold-DM, som blev spillet i week-end'en 4.-5. oktober på Tjele Efterskole. KSU's stærke hold, baseret på Skovlunde's og Tåstrup's juniorer (!), lagde sig fra starten i spidsen og gennemførte turneringen med lutter matchsejre over de 7 øvrige hovedkredse - og dertil en tårnhøj score på 49-7 i brætpoint!

Fra Skovlunde deltog Nikolaj Mikkelsen, Benjamin Skjoldan og Sissel Kærgaard - og alle lavede rigtig flotte præstationer, jf. tabellen. Og Benjamin lavede et rent "stakit"!   KSU's hold
  Nikolaj Mikkelsen      0 0 1 0 1 1 1  4 /7
  Benjamin Skjoldan      1 1 1 1 1 1 1  7 /7
  Nikolaj Korolev        1 1 1 1 1 1 ½  6½/7
  Rune Pedersen          1 1 1 1 1 1 ½  6½/7
  Alexei C Hansen        1 1 1 ½ 1 1 1  6½/7
  Alexander Rosenkilde   1 1 1 1 1 1 1  7 /7
  Martin Lauritsen       1 1 1 1 1 1 ½  6½/7
  Sissel Kærgaard        0 1 0 1 1 1 1  5 /7

Holdene fra de deltagende hovedkredse (8 stk., idet en enkelt hovedkreds ikke stillede op) bestod af juniorer, kadetter og piger som reglerne foreskrev. Læs mere hos KSU eller hos Tåstrup, og der kommer også en beretning på Tjele Efterskoles hjemmeside. Holdleder for KSU-holdet var Tåstrups juniorleder Brian Kristensen, som må stå stærkt i kontraktforhandlingerne næste gang KSU skal finde en holdleder  :-)

Læs holdleder Brian Kristensens rapporter fra Juniorhold-DM hos Tåstrup - eller hos KSU

Der kommer også en beretning på Tjele Efterskoles hjemmeside her

 

 9 okt 2003 Nye ratingtal pr. 9. oktober - nu 10 SKS-spillere på ELO-listen!

Effekten af FIDE's initiativ med at rate alle aktive skakspillere begynder nu at vise sig. Ikke mindre end 10 af Skovlunde Skakklubs medlemmer er på den seneste ELO-liste pr. 1. oktober. Ny på listen er Sixten med 1920, og flere er på vej, bl.a. Poul Munk har lavet et godt delresultat over 6 partier, så der nu blot mangler et delresultat mere. ELO-ratinglisten for Skovlunde-spillere ser pr. 1. oktober således ud:

  Skovlunde-spiller    ELO
  Søren Peschardt      2200
  Nikolaj Mikkelsen    2151
  Dimitri Bogdanov     2111
  Benjamin Skjoldan    2104
  Tom Skovgaard        2076
  Peter Skovgaard      2044
  Michael Tandrup      1988
  Miriam Olsen         1966
  Frederik Oest Møller 1929
  Sixten Thestrup      1920
Se hele medlems- og ratinglisten her
 9 okt 2003 Peter Skovgaard pokalmester 2003
- Peter vandt finalen over over Freddy, som eliminerede Benjamin!

Mandag d. 6. oktober spillede vi om Skovlunde Skakklubs Pokalmesterskab 2003. Pokalmesterskabet er en enkeltaftens-turnering, som spilles med mellem 10 og 15 min. betænkningstid afhængig af antallet af deltagere. Endvidere spilles med forgrupper, så vi får semifinaler og finale om pokalen.

Og der blev spænding om resultatet hele vejen igennem turneringen! De to forgrupper blev - man fristes til at sige "planmæssigt" - vundet af de to stærke juniorer Benjamin og Peter, som begge kunne slappe af med en kort remis i sidste runde af forgruppen. Og i kampen om de andre to semifinalepladser var det Freddy og Poul som vandt de afgørende partier mod hhv. Alan og Tom.
Semifinalerne bød også på spændende partier - og vi blev vidne til en lille "sensation", da det lykkedes Freddy at smadre igennem Benjamins sorte opstilling og fuldføre angrebet i fin stil! Når man stikker hånden i løvens gab .. osv. Og så er det jo meget interessant at en garvet seniorspiller har reddet sin aften ved at vinde over en 14-årig junior! I hvor mange klubber eller sportsgrene oplever man det? Det stik modsatte ville nok være mere normalt - nemlig juniorspilleren, der er lykkelig over sejren over en seniorspiller! I den anden semifinale havde Peter et godt pres og en lille fordel hele vejen igennem første parti mod Pouls franskmand. Men Poul er svær at vinde over og partiet endte remis. I det efterfølgende lynparti brugte Peter meget tid, men fik nok fordel til at kunne nå at sætte mat.
Og finalepartiet mellem Peter og Freddy bød på en skarp siciliansk opstilling, hvor Peter med hvid fik sit angreb til at fungere bedst og endte med at sætte mat - se partiet via link i spalten til højre. Dermed vandt Peter pokalmesterskabet 2003.

 Forgruppe A
 
1 Tom Skovgaard        - 1 0 0 1  2
 2 Bo Rasmussen         1 0 - ½ 0  1½
 3 Benjamin Skjoldan    1 1 1 ½ -  3½
 4 Poul Munk            0 - 1 1 1  3
 5 Christian Bekker     0 0 0 - 0  0
 
 Forgruppe B
 1 Dara Akdag           - ½ 0 0 1  1½
 2 Freddy Rode          1 ½ - 1 ½  3
 3 Alan Møller          0 1 1 0 -  2
 4 Peter Skovgaard      1 - 1 1 ½  3½
 5 Peer Andersen        0 0 0 - 0  0
 Semifinale A1-B2
 Freddy Rode        1
 Benjamin Skjoldan  0

 Semifinale B1-A2
 Peter Skovgaard    ½ 1
 Poul Munk          ½ 0

 FINALE
 Peter Skovgaard    1
 Freddy Rode        0

 Vinder: Peter Skovgaard

Se finalepartiet

 

 16 okt 2003 Dimitri, Benjamin og Miriam spiller med om de store præmier i 8.HK / Farums jubilæumsturnering
8. hovedkreds' og Farums jubilæumsturnering spilles i efterårsferien som en 7-runders schweizer-turnering - og i anledning af jubilæet med rigtig flotte præmier, bl.a. 10.000 kr. i 1.præmie! Trods præmierne er det dog sparsomt med titelholdere i det 36 "mand" store felt. Favorit er FM Thorbjørn Bromann, som Miriam Olsen var oppe imod i 1. runde. Det blev desværre til tab efter en dum fejl, men ellers har både Miriam og vores andre to deltagere, Benjamin Skjoldan og Dimitri Bogdanov, gjort det helt pænt og er med i førergruppen efter 4 runder. Dimitri har 3 point i form af to sejre og to remiser, som sædvanligt efter lange partier og tidnød! Benjamin udspillede sine modstandere i de to første runder, men tabte lidt ærgerligt til Bromann i 3. runde og var derefter heldig med remis i 4. runde. Miriam har vundet et par gode partier og er også på 2½. Turneringen føres med 3½ point af FM Bromann sammen med sensationen Martin Lee Lauridsen fra Tåstrup, som har vist kampskak så det vil noget! Billederne nedenfor er skudt af Benjamins far Leif Geertsen.
Miriam i 1. runde mod FM Thorbjørn Bromann. Bagved tv. turneringens sensation Martin Lee! Dimitri - her i 2. runde mod Knud Larsen - har fået spillet til at fungere helt godt Benjamin manøvrerede stærkt i tårnslutspillet mod Henrik Mortensen i 2. runde 1. rundes topbrætter. Turneringen spilles i Farum Skakklubs hyggelige lokaler
 
 17 okt 2003 Dimitri med fremme i 8HK/Farum efter 5 af 7 runder
Dimitri og Benjamin mødtes i 5. runde af 8HK/Farum's jubilæumsturnering. Og med en sejr - efter en temmelig overraskende bommert fra Benjamin i en lidt presset stilling - er Dimitri rykket frem på bord 2 i 6. runde, hvor han møder Jakob Rathlev (2169). Dimitri er med 4 af 5 på en tredelt 2.plads efter førende FM Thorbjørn Bromann. Læs mere om turneringen nedenfor.
 
 18 okt 2003 Dimitri Bogdanov flot nr. 2 i 8.HK/Farums jubilæumsturnering
- Miriam og Benjamin faldt lidt tilbage efter nederlag i sidste runde

Dimitri fuldendte en flot turnering med en ettræks-remis i sidste runde mod FM Thorbjørn Bromann i 8.HK/Farum's jubilæumsturnering i efterårsferieugen. Remisen gav Bromann udelt 1.plads med 6 af 7 og Dimitri holdt en udelt 2.plads med 5½ efter at den eneste konkurrent til 2.pladsen spillede remis. De store præmier taget i betragtning er det forståeligt nok at spillerne valgte det "sikre".

Miriam var kommet pænt med frem med 4 af 6, men tabte desværre i sidste runde. Og Benjamin, som ellers startede fint med 2 af 2 efter godt spil, tabte til den senere vinder i 3. runde efter en fejl, og også i flere af de følgende partier gik det ikke helt efter planen og der kom et par fingerfejl fra Benjamins side, så slutresultatet blev "kun" 3½ af 7. I topform kunne Benjamin ellers sagtens have blandet sig i kampen om topplaceringerne.

Det blev en anden juniorspiller, der blev turreringens store overraskelse, nemlig 16-årige Martin Lee Lauritsen fra Tåstrup, som fik et gennembrud og endte på 4½ efter at have mødt hele toppen. Martin Lee havde inden turneringen 1720 i rating, men spillede med en præstationsrating over 2200 (!) - og spillet var både iderigt og modent og Martin kæmpede godt hele vejen igennem turneringen. Meget flot - og vi kan jo så blive mindet om at der er flere stærke og lovende juniorspillere i Danmark end vores egne i Skovlunde - og som man kunne læse for nylig (jf. nyheden 5. oktober) kommer nogle af disse fra Tåstrup!

På billedet ses topbordet i næstsidste runde af 8HK/Farum's jubilæumsturnering. FM Thorbjørn Bromann vandt over turneringens sensation Martil Lee Lauritsen. Og Dimitri (bagved th.) vandt over Jakob Rathlev med en smart slutkombination - udført i træk 39-40 med vingen helt oppe! Læs mere om turneringen i tidligere nyheder ovenfor.
Se resultater, partier og billeder m.m. fra 8.HK's / Farum's jubilæumsturnering her
 18 okt 2003 Peter fik delt 1.plads i Samba Cup's EMT Mester2
Peter Skovgaard fik en delt 1.plads i Mester2 i Samba Cup's EMT, som blev spillet ifm. superturneringen på Hotel Skanderborghus i efterårsferien. Efter tab i god stilling i første runde fik Peter 3 point i de sidste 4 partier og endte dermed mere end 1 point over sin forventede score. Samtidig rakte de 3 point til en delt førsteplads i den jævnbyrdige gruppe. Spillet gik ifølge Peter fint, bl.a. blev det til to meget effektive sejre med hvid.
Peter i 2. rundes parti mod Peter Thorsbro
Læs om Samba Cup 2003 her - og se resultater og partier m.m. fra det store stævne
 19 okt 2003

Programmet for sæsonens holdturnering er klar!
- Spændende Mesterrække venter vores stærke førstehold!
- Skovlunde stiller med 5 hold - heraf 2 juniorhold!

Så har vi fået det fulde program for en af sæsonens vigtigste turneringer - nemlig holdturneringen! Skovlunde Skakklub stiller med ikke mindre end 5 hold i år - og alle hold kommer i ilden på den første kampdato mandag d. 3. november! Vi opfordrer alle holdspillere til at følge linket for deres hold (i tabellen nedenfor) og notere sig alle kampdatoerne! (NB! De midlertidige kampdatoer for førsteholdet passer alle pånær 5. rundes kamp, som bliver torsdag d. 5. februar og ikke onsdag d. 4. februar). De enkelte holdledere vil snarest tage kontakt med holdet mhp. både første holdkamp og hele sæsonen.

Det bliver en rigtig spændende sæson - ingen tvivl om det! Mesterrækken er stærk igen i år, men vi krydser naturligvis alle sammen fingre for at vores førstehold i denne sæson kan køre igennem og bringe Skovlunde Skakklub i divisionsturneringen! Der bliver dog hård konkurrence fra bl.a. K41's 2.hold, Perlen og Ballerup - de tre hold, som vi møder i de sidste 3 runder i februar-marts!

Vores 2.hold - næsten det "gamle" Skovlunde-førstehold! - må vurderes at være storfavoritter i 2. række, mens det bliver spændende at følge 3.holdets debut i 3. række, hvor der bliver noget at se til for vores spillere! Og vores 2 juniorhold - suppleret af reserver fra den øvrige del af juniortruppen - skal op mod 7 andre juniorhold i juniorrækken. Det bliver også spændende - og på den første kampaften skal vores to juniorhold såmænd spille mod hinanden! Spændende opvarmning! På KSU's sider (følg linkene) står al relevant information om holdturneringen, og alle kampdatoer vil komme i klubkalenderen.

SKS 1.hold
Mesterrækken

SKS 2.hold
2. række grp. 2
SKS 3.hold
3. række grp.1
SKS 4.hold
Juniorrækken
SKS 5.hold
Juniorrækken
1. Søren Peschardt
2. Nikolaj Mikkelsen
3. Sven Pedersen
4. Benjamin Skjoldan
5. Ib Skovgaard
6. Dimitri Bogdanov
7. Peter Skovgaard
8. Miriam Olsen
H: Ib Skovgaard
1. Rune Hvalsøe
2. Michael Tandrup
3. Tom Skovgaard
4. Alan Møller
5. Poul Munk
6. Torben Vang-Larsen
7. Sixten Thestrup
8. Frederik Oest Møller
H: Tom Skovgaard
1. Freddy Rode
2. Max Bogdanov
3. Bo Rasmussen
4. Jacob Brorsen
5. Dara Akdag
6. Sissel Kærgaard
7. Simon Munk
8. Christian Bekker
H: Bo Rasmussen
1. Alvin Moustgaard
2. Anders Germansen
3. Loiu Halse
4. Michelle Theisen
Reserver og udskiftning fra juniortruppen
H: Poul Munk
1. Søren Rohmann-S.
2. Henrik Bjerregaard
3. Andreas Markert
4. Lauritz Ziethen
Reserver og udskiftning fra juniortruppen
H: Poul Munk

Læs mere om denne sæsons holdturnering hos KSU
 26 okt 2003

Sæsonens første KSU Junior Grandprix i Skovlunde

Så er sæsonens KSU Junior Grandprix serie i gang! Det første af 7 GP'er blev spillet i Skovlunde Skakklub lørdag d. 25. oktober, og ikke mindre end 54 juniorer deltog - så med de ledsagende forældre og trænere var der fuldt hus i den gamle skole på Skolevej i Skovlunde!

Dette Junior GP var ud over at være sæsonens første også god opvarmning til næste lørdags kvalifikationsstævner (i KASS og KKSS), hvor de to bedste fra hver aldersgruppe kvalificerer sig til danmarksmesterskabet den sidste weekend i november i Odense! Men for de mange juniorer, som endnu ikke spiller ratede turneringer, er Junior GP'erne en rigtig god træningsmulighed. Der var selvfølgelig god deltagelse fra Tåstrup, Amager, Brønshøj og Skovlunde, men også Helge Neesgaard fra Stengårdsskolen stillede med et pænt stort hold. Se resultaterne i de enkelte grupper nedenfor - alle grupper blev spillet som Monrad-grupper med 7 runder, og A, B og C spillede sammen.

I ABC-gruppen fortsatte Martin Lee Lauritsen fra Tåstrup i den vindende stil fra 8HK/Farum-turneringen og vandt hele gruppen med 6½ af 7. Kun Frederik Oest Møller, som vandt C-gruppen foran Sixten Thestrup (begge Skovlunde), formåede at vriste en remis ud af Martin. A-gruppen blev vundet af Nikolaj Korolev, Tåstrup, som vandt seks partier, men måtte ned mod sin klubkammerat Martin i 6. runde.

I D-gruppen fastholdt Jakob Brorsen, Skovlunde, fint sin favoritværdighed. Det var ellers et kapløb med tiden, for Jakob skulle pga. en anden binding afsted inden sidste runde, som dermed gik tabt uden kamp til Frederik Mikkelsen! Men klubkammeraten Loui Malthe Halse klarede sagen for Jakob med en fin sejr over Mark Hartsteen fra Amager, som ellers lå i position til sejren med 5 af 6 efter en god præstation.

I E-gruppen var de to Ballerup-spillere Michael Paulsen og Martin Haubro som ventet i førerfeltet, og det blev Michael, som snuppede førstepladsen med 6 af 7 efter et enligt nederlag til Wentao Xiao fra Rugvængets Skole i Ballerup. Martin og Oskar Steen Jensen fra Frederiksberg delte 2.pladsen.

I F-gruppen var Nikolajs lillebror Svetoslav Korolev, Tåstrup, og Michael Vesterli, Værløse, ikke til at røre. Og da deres indbyrdes opgør endte remis delte de sejren med 6½ af 7! Michael Meiling,Brønshøj og Ask Kristoffersen, der begge var oppe mod de to vindere og indbyrdes spillede remis delte 3.pladsen med 4½.

1. KSU Junior GP 2003-04 - Grp. A+B+C

 1. Tobias Jakobsen Amager 1989
 2. Frederik Oest Møller Skovlunde 1990
 3. Alvin Moustgaard Skovlunde 1989
 4. Nikolaj Korolev Tåstrup (A)
 5. Sixten Thestrup Skovlunde 1989
 6. Morten Bruun Ballerup 1990
 7. Asbjørn Weile Nonboe Kpt.Jonsens Skole 1990
 8. Anders Schulz Brønshøj 1990
 9. Tobias Ciesla Brønshøj 1990
10. Christian Manley Amager 1987 (B)
11. Martin Lee Lauritsen Tåstrup (B)
12. Anders Friis-Hansen Ballerup 1986 (A)
13. Niklas Johansen Vanløse Skakklub 1989
14. Mads Raad K41 1990
 Resultater     Pt Plac

 0 0 0 1 1 0 0  2  C-8
 1 0 1 ½ 1 ½ 1  5  C-1
 0 0 1 1 0 0 ½  2½ C-6
 1 1 1 0 1 1 1  6  A-1
 1 1 0 1 0 0 1  4  C-2
 0 1 0 1 0 0 1  3  C-3
 1 0 0 0 ½ 1 0  2½ C-6
 0 0 0 0 1 1 0  2  C-8
 0 1 0 0 ½ 1 ½  3  C-3
 1 0 1 ½ 1 0 1  4½ B-2
 1 1 1 1 1 ½ 1  5½ B-1
 0 1 1 1 0 1 0  4  A-2
 1 1 0 0 0 1 0  3  C-3
 0 0 1 0 0 0 0  1  C-10
1. KSU Junior GP 2003-04 - Grp. D

 1. Maria Larsen Amager 1992
 2. Nicolai Brondt Pedersen 1992
 3. Dara Akdag Skovlunde 1992
 4. Mark Strange Hartsteen Amager 1991
 5. Lauritz Ziethen Skovlunde 1992
 6. Jacob Brorsen Skovlunde 1991
 7. Loui Malthe Halse Skovlunde 1992
 8. Karen Pi Unnerup Brønshøj 1992
 9. Anders Larsen Brønshøj 1992
10. Frederik Mikkelsen Skovlunde 1991
 Resultater     Pt Plac

 1 0 1 0 0 1 0  3   7
 0 1 ½ ½ 1 0 1  4   5
 0 1 1 1 0 ½ 1  4½  4
 1 1 ½ ½ 1 1 0  5   2
 0 0 1 0 0 0 1  2   9
 1 1 ½ 1 1 1 0  5½  1
 0 1 ½ 0 1 0 1  3½  6
 1 0 0 1 0 ½ 0  2½  8
 0 0 0 0 0 0 0  0  10
 1 0 0 1 1 1 1  5   2
1. KSU Junior GP 2003-04 - Grp. E

 1. Frederik V. Rasmussen Stengårdsskolen 1994
 2. Michael Paulsen Ballerup 1994
 3. Simon Munk Skovlunde 1994
 4. Marcel Sørensen Brønshøj 1994
 5. Oskar Steen Jensen Frederiksberg 1993
 6. Aron Handler Stengårdsskolen 1994
 7. Mads Juhl Stengårdsskolen 1994
 8. Newsha Eftekhari Amager 1993
 9. Wentao Xiao Rugvænget, Ballerup 1993
10. Viktor Tychsen Stengårdsskolen 1994
11. David Krabbe Hansen Brønshøj 1993
12. Martin Haubro Ballerup 1994
13. Jon Capion K41 1993
14. Patrick Christiansen Amager 1994
15. Louise Brorsen Skovlunde 1994
16. Nick Zivlaei Stengårdsskolen 1994
 Resultater     Pt Plac

 0 0 1 0 1 0 0  2  14
 1 1 1 1 0 1 1  6   1
 0 1 1 0 0 0 1  3  10
 1 0 1 0 ½ 1 ½  4   5
 1 1 0 ½ ½ 1 1  5   2
 0 0 0 1 1 1 0  3  10
 1 0 0 0 0 1 1  3  10
 0 1 0 0 1 1 1  4   5
 1 0 1 1 1 0 0  4   5
 0 0 0 0 0 0 0  0  16
 1 1 0 ½ 1 1 0  4½  4
 0 1 1 1 1 0 1  5   2
 1 1 1 0 0 1 0  4   5
 0 1 0 1 1 0 ½  3½  9
 0 0 1 1 0 0 0  2  14
 1 0 0 1 0 0 1  3  10
1. KSU Junior GP 2003-04 - Grp. F

 1.
Monika Haubro Ballerup 1996
 2. Mikael Staugaard Meiling Brønshøj 1995
 3. Morten Telling Skovlunde 1995
 4. Ask Kristoffersen Ballerup 1995
 5. Emil W Rasmussen Tåstrup 1995
 6. Svetoslav Korolev Tåstrup 1995
 7. Nakisa Eftekhari Amager 1996
 8. Rune V. Rasmussen Stengårdsskolen 1996
 9. Rasmus Pedersen Stengårdsskolen 1995
10. Asta Otto Stengårdsskolen 1995
11. Mikkel Koefoed Stengårdsskolen 1995
12. Andreas Christiansen Stengårdsskolen 1995
13. Michael Vesterli Værløse 1995
14. Dennis Jensen K41 1995
 Resultater     Pt Plac

 0 0 0 1 0 0 1  2  12
 1 ½ 0 1 1 0 1  4½  3
 0 0 1 1 1 1 0  4   5
 1 ½ 1 1 0 0 1  4½  3
 0 1 ½ 0 1 1 0  3½  7
 1 1 1 ½ 1 1 1  6½  1
 0 0 0 0 0 0 0  0  14
 1 0 0 0 1 0 0  2  12
 1 1 0 0 0 0 1  3   8
 0 1 0 1 0 1 0  3   8
 0 0 ½ 0 1 1 0  2½ 11
 1 0 1 0 0 1 1  4   5
 1 1 1 ½ 1 1 1  6½  1
 0 1 1 1 0 0 0  3   8
Læs mere om KSU's junior GP hos KSU på juniorsiderne her
 26 okt 2003

Sissel og Max triumferede i Hvidovre EMT!

Weekend'ens EMT turnering i Hvidovre havde deltagelse af Max Bogdanov og Sissel Kærgaard fra Skovlunde - med stor succes! Der er tilsyneladende ingen Internet-dækning af turneringen, men vi har heldigvis modtaget de gode nyheder i en rapport fra Sissel - Skovlunde gør det igen! Max og Sissel deltog i Hvidovre EMT og delte flot førstepladsen i gruppe 3. Max slog Sissel i 2. runde så der blev ikke givet ved dørene (Sissels eneste pointtab). Max lavede 2 remiser på vejen og 3 vundet og ingen tab. Max sprang fra 1383 til 1424 i rating. Sissel fløj   fra 1210 til  1336 i rating inkl. bonus  -  kom og hiv vores arme ned!

Link til Hvidovre Skakklub her

Links

Skovlunde Skakklub (SKS)

Københavns Skak Union (KSU)

Dansk Skak Union (DSU)