Skovlunde Skakklub
Sæsonen 2003-04

HoldskakKlubmesterskabetLyn-MPokal-MFR-M
Medlemmer og ratingJuniorskakBæltefarver


FEBRUAR 2004

  1 feb 2004

Ny formand i SKS
Poul Munk

Generalforsamlingen 26. januar 2004
Rokade i bestyrelsen: Poul Munk ny formand efter Freddy Rode
Kontingentforhøjelse efter stigning i KSU(/DSU)-kontingentet
Forældrerepresentanter i bestyrelsen


Tidl. formand i SKS
Freddy Rode

     Mandag d. 26. januar blev den årlige ordinære generalforsamling i Skovlunde Skakklub afholdt. Der vil blive udsendt information til alle medlemmer om de beslutninger, der blev truffet på generalforsamlingen, mens vi her på siden kort vil referere de punkter, der har mere generel interesse.
     Bestyrelsens sammensætning blev ændret en smule, idet formand gennem en lang årrække Freddy Rode overlod roret til Poul Munk, som har været en primær drivkraft i det store juniorarbejde i klubben igennem de sidste 3 år. Generalforsamlingen takkede Freddy for det meget store arbejde han har ydet i hele perioden, også i de vanskelige perioder, som gik forud for klubbens nuværende vækstperiode. Formandsskiftet er en "rokade", idet Freddy fortsætter som bestyrelsesmedlem.
     Som noget nyt vil vi opfordre forældrekredsen til at vælge (op til) tre forældrerepræsentanter til bestyrelsen. Forældrerepræsentanterne får ikke stemmeret, men kan deltage aktivt på bestyrelsesmøderne. Vi opfordrer allerede nu interesserede forældre til at kontakte bestyrelsen. Bestyrelsens nye sammensætning kan ses nedenfor på denne side.
     Kontingentet blev forhøjet - primært pga. kontingentstigninger i KSU (og forventet i DSU), men også for at dække klubbens egne driftsudgifter. Medlemmernes kontingent til klubben dækker dels kontingentet til KSU/DSU og dels klubbens egne driftsudgifter. Det er adskillige år siden kontingentet til selve klubben er blevet hævet, og kontingentforhøjelsen skal skabe balance i det løbende driftsregnskab. Kontingentet kan ses nederst på denne side.

Uddybende information udsendes til alle klubmedlemmer

Se bestyrelse og info her

  1 feb 2004

Junior Grand Prix i Brønshøj lørdag d. 31. januar
- Mange gode enkeltresultater og placeringer

Lørdag den 31. januar 2004 deltog 13 Skovlunde-juniorer (samt nogle af vores "dele"-juniorer) i sæsonens fjerde Junior Grand Prix, som blev spillet i Brønshøj Skakforenings hyggeligt lokaler. Og det kom der mange gode enkeltresultater og placeringer ud af! Point og placeringer kan ses på KSU's hjemmeside - se link i spalten til højre.

Gruppe A+B (.. - 1986; 1987-88)
Fire spillere spillede dobbeltrundigt i denne ældste gruppe, hvor Tåstrups Martin Lee tromlede og vandt alle 6 partier! Sissel Kærgaard startede med to boller mod Martin, men derefter blev der ikke givet ved dørene - efter en remis i 3. runde vandt Sissel de sidste 3 partier endte på flotte 3½ af 6 og dermed en 2.plads i B-gruppen!

Gruppe C (1989-90)
Selvom førende Frederik Oest Møller stod over denne gang var C-gruppen stærk og domineret af de stærke Skovlunde-juniorer. Peter Skovgaard hentede med stærkt spil en ren førsteplads i sit første GP i denne sæson. Peter kunne efter 5½ af de første 6 sikre sejren med en ultrakort remis mod Vanløses Niklas Johansen i sidste runde foran Benjamin Skjoldan, som endte på 5½ af 7. Benjamin blev straffet hårdt for et par unøjagtigheder i 2. runde af Alvin Moustgaard (!!). Benjamin og Peter spillede indbyrdes remis (en "spillet" remis) i 3. runde. Sixten Thestrup måtte ned mod både Peter og Benjamin og endte på delt 3.plads med 4½ af 7. Søren Rohmann-Sønderby spillede adskillige gode partier, bl.a. i 4. runde mod Peter, og endte på delt 5.plads med 4 af 7 - og det samme gjorde Andreas Markert, som bl.a. hentede en fin sejr over Alvin. Alvin Moustgaard fik i dette GP sin bedste "skalp" indtil nu med sejren over Benjamin i 2. runde. Benjamin overså et stærkt angrebstræk og Alvin gennemførte både angrebet og det efterfølgende slutspil med materialefordel mesterligt! Trods det stærke spil måtte Alvin dog nøjes med 3 point.

Gruppe D (1991-92)
Jacob Brorsen
er ved at markere sig som en af de stærke i sin aldersgruppe og hentede også en 2.plads med 5 af 7 på deling med Mark Hartsteen fra Amager, som Jacob bukkede imod i 5. runde. Vinderen af gruppen blev, som så ofte tidligere, Alexei Hansen fra Tåstrup med et "stakit" - 7 1-taller - og de andre i gruppen kunne ikke vriste point fra Alexei. Dara Akdag, som også altid er med i toppen, missede den delte 2.plads med et slutspilstab i sidste runde, så scoren "kun" blev 4 af 7. Dara tabte også til Alexei og indledte med at tabe til Frederik Mikkelsen, som kom 10 minutter inde i første runde pga. en misforståelse mht. spillestedet! Men allerede få minutter efter havde Frederik vundet over Dara! Ja - det kan være psykologisk svært at skulle indhøste fordelen af at have dobbelt så meget tid som sin modstander, og Dara lavede ret hurtigt en grov fejl. Ups! Frederik endte på 3 af 7 efter bl.a. at have mødt Alexei og Jacob.

Gruppe E (1993-94)
Vi havde Simon Munk som eneste deltager i denne aldersklasse. Simon kan på en god dag være med i kampen om 1.pladsen, men Simon indkasserede et par nuller allerede i første og tredie runde, og det blev til 4 af 7 ialt - men med en flot afslutning, idet Simon vandt i sidste runde over den delte vinder i gruppen Philip Lund fra Amager. Flot! Martin Haubro blev delt vinder sammen med Philip med 5 af 7.

Gruppe F (1995 - ..)
Emil Møller
deltog her i sit andet GP og forbedrede i fin stil resultatet - det blev til 4 af 7! Meget flot! Og ligeså flot var Andreas Petersens debut - Andreas fik her i sit første GP 3 af 7! Begge resultater lover rigtig godt.

Se stillingen i KSU Junior Grand Prix her
 15 feb 2004

Pæne resultater til Skovlunde-spillerne i AS04's 100 års jubilæumsturnering
Ratingpræmie til Miriam og pæne ratinggevinster til Peter, Sixten og Frederik
Dimitri bedst placeret - Benjamin kom lidt i modvind

Miriam mod Emil Hermansson (2429) Benjamin i 1. runde mod Lars Behrmann (1254) Peter mod topseedede GM Rozentalis (2625) Sixten mod Thorbjørn Bromann (2371) og Frederik mod Tim Jaksland (2298)
 Resultater             1 2 3 4 5 6 7 8 9  Pt  Rt

 30 Dimitri Bogdanov    1 0 1 1 0 ½ 1 0 1  5½ +13
 45 Benjamin Skjoldan   1 0 1 0 1 0 ½ 1 0  4½ -22
 53 Peter Skovgaard     0 1 1 ½ 0 1 0 ½ 1  5  +36
 59 Miriam Olsen        0 1 ½ 0 ½ ½ 1 ½ 1  5  + 2
 63 Sixten Thestrup     0 1 ½ ½ 0 ½ 0 1 ½  4  +33
 66 Frederik Oest M.    0 1 1 0 0 ½ 0 1 0  3½ +33
Dimitri mod Hjalmar Joensen (1609)

     Skakklubben AS04 på Nørrebro fejrede sit 100 års jubilæum med en flot og stærkt besat "Open" i vinterferieugen med et felt på godt 100 deltagere og med stærke stormestre i spidsen af feltet. Flot fødselsdagsmarkering! Og som sædvanlig var en stribe af vores stærke juniorer med: Benjamin, Peter, Miriam, Sixten og Frederik Oest. Herudover en enkelt senior: Dimitri.
     Et par af vores juniorer ligger lige i det ratingområde, hvor man i en sådan turnering møder de allerhøjestratede i 1. runde. Og ligesom i Øbro Nytår lagde Peter også her ud med feltets nr. 1: Den litauiske stormester Rozentalis (2625)! En dum, men instruktiv fejl kostede hurtigt chancerne i det parti, som dog alligevel fandt vej frem til et par avis-skakspalter. Også Miriam, Sixten og Frederik trak stærke spillere i første runde, som det kan ses i billedteksterne ovenfor - ligeledes med det "forventede" udfald, desværre!
     Men alle vores spillere fik en god start - efter 3 runder var Dimitri, Benjamin, Peter og Frederik på 2 point og Miriam og Sixten på 1½ point. Vi tager lige spillerne en for en - i den rækkefølge de sluttede i slutstillingen.
     Det blev Dimitri, der sluttede bedst af vores spillere. Dimitri spillede - som altid - lange partier, og efter et par arbejdssejre, et par nederlag mod nogle af feltets stærke spillere samt sejre over Peter og Benjamin sluttede Dimitri på pæne 5½ og en lille ratinggevinst.
     Peter og Miriam hentede begge 5 point. Peter spillede en god turnering med fine sejre over de lavere ratede og en række gode partier mod højere ratede spillere. Det blev til i alt 5 point og en ratinggevinst på +36. Men Peter ærgrer sig nok lidt over at et par af de gode stillinger mod stærke spillere ikke blev omsat til 1-taller denne gang!
     Miriam måtte i midten af turneringen af med et par remiser til spillere længere nede i ranglisten, men i de sidste 3 runder formåede Miriam at vende marginalerne til sin fordel - to slutspil blev vundet med præcist spil og et tabt springerslutspil blev holdt remis! Dermed blev det til en ratingpræmie, men ikke nogen ratinggevinst denne gang.
     Benjamin fik ødelagt rytmen lidt med det ærgerlige nederlag mod en stærktspillende norsk juniorspiller på ca. 1500 i 4. runde. Øv! Og selvom der var godt spil fra Benjamins side i de følgende runder var medvinden der ikke rigtig, og efter sidste rundes nederlag til Dimitri blev slutresultatet 4½ og lidt ratingtab.
     Sixten fik en flot markering af sin fremgang med denne turnering! Slutresultatet 4 point og en ratingfremgang på +33 til 1800 er flot. Men også tre velspillede remiser mod 2100-spillere undervejs viser, at fremgangen ikke er en tilfældighed.
     Frederik mødte stærk modstand i mange af runderne, men gik uimponeret til de stærke spillere, hvilket indbragte 3½ point og en velfortjent fremgang i samme størrelsesorden som Sixtens. Undervejs fik Frederik spillet et par rigtig gode gevinstpartier, og med lidt medvind kunne det nemt være blevet til lidt flere point i de vanskelige stillinger mod nogle af de stærke spillere.

Direkte link til AS04's 100 års jubilæums turnering her - se resultater, partier m.m.
 24 feb 2004

Fine resultater ved Junior Grand Prix i Ballerup i lørdags
1.pladser til Skovlundejuniorer i grp. B, C og D ved Miriam, Alvin og Dara!

Skolundes juniorer leverede - igen! - gode resultater ved KSU Junior Grand Prix'et i Ballerup i lørdags d. 21. februar. Vi har ikke nogen rapporter fra juniortrænerne, som var engageret andetsteds, men Sissels far Søren fik noteret og sendt resultaterne, som taler for sig selv! Det er rigtig flotte resultater!

Den samlede Grand Prix stilling kan ses hos KSU (link i spalten til højre). Der er nu kun to GP'er tilbage i sæsonen, og i hver af aldersrækkerne er der kamp om de 8 pladser som kvalificerer til sjællandsmesterskabet lørdag d. 24. april på Tapeten i Ballerup.

Gruppe B
Miriam Olsen             6   1.plads
Sissel Kærgaard          4   2.plads
 
Gruppe C
Alvin Moustgaard         4½  1.plads
Søren Rohmann-Sønderby   3   3.plads
Andreas Markert          2   6.plads

Gruppe D
Dara Akdag               7   1.plads
Anders Germansen         5   3.plads
Frederik Mikkelsen       4   4.plads

Gruppe E
Martin Haubro            5½  5.plads
 
Gruppe F
Emil Møller              4   8.plads
Morten Telling           4   8.plads
Se resultater og stilling i sæsonens KSU Junior Grandprix'er hos KSU - direkte link her
 25 feb 2004

Nikolaj Mikkelsen blev nordisk mester igen i år!

Nikolaj Mikkelsen (th.)
gentog triumfen fra 2003 og vandt NM 2004 - denne gang i den højere aldersgruppe for 15-16 årige!

Peter Skovgaard (tv.)
måtte afgive sin NM-titel og sluttede midt i feltet i 13-14 års gruppen - ligeledes en højere aldersgruppe i forhold til sidste år

 

     For andet år i træk blev guldet i en af de 5 aldersgrupper i det nordiske mesterskab for unge vundet af en Skovlunde-junior, idet Nikolaj Mikkelsen gentog triumfen fra sidste år og vandt titlen - denne gang i 15-16 års gruppen, som Nikolaj deltog i for første gang! Som bekendt løb Skovlunde med 2 af NM-titlerne i 2003, idet både Nikolaj Mikkelsen og Peter Skovgaard vandt deres aldersgrupper sidste år. Det lykkedes begge vores titelholdere at kvalificere sig til NM igen i år, hvor udfordringen ud over titelforsvaret var at de begge skulle op i næste aldersgruppe!
     NM spilles i 5 aldersklasser og i hver klasse deltager 12 spillere - 2 fra hver af de nordiske nationer Danmark, Sverige, Norge, Finland, Island og Færøerne. Hver nation har sit eget kvalifikationssystem - i Danmark er de de to øverstplacerede fra Skoleskak-DM, som går videre til NM. Der spilles 6 runder efter Monrad-systemet i hver aldersklasse ved NM.
     Nikolaj viste stærkt spil allerede fra første runde, hvor den forventede værste konkurrent og senere sølvvinder, Øystein Fossum fra Norge, blev udmanøvreret i et tårnslutspil efter et langt og vanskeligt parti. Nikolaj fortsatte med sejre og var efter fire af de seks runder et helt point foran konkurrenterne med maksimumscore 4 af 4! Men dobbeltrunderne og lange, seje partier havde trukket sine veksler på kræfterne, og i 5. runde bukkede Nikolaj en gevinststilling væk og tabte - efter fornuftigt at have afslået remis mod den anden dansker i gruppen, Martin Lee Lauritsen fra Tåstrup. Derved blev sidste runde uhyggeligt spændende idet Øystein Fossum var nået op på 4 af 5 og ved gevinst ville vinde titlen på bedre korrektion! Og da Nikolaj havde vundet - igen i et tårnslutspil efter lang kamp - var Fossums parti stævnets sidste, som sluttede i et tidnøddrama efter at Fossum havde været på hælene hele partiet igennem. Men heldigvis lykkedes det ikke for nordmanden at vinde og dermed var Nikolajs triumf en kendsgerning! Nikolaj blev vinder med 5 af 6 og et helt points forspring til nr. 2. Og NM-titlen var fuldt fortjent - Nikolaj spillede bedst af deltagerne i gruppen!
     Peter var allerede i første runde oppe mod en af sidste års hårde konkurrenter, Alexey Sofiev fra Finland. Peter fik en gunstig, formentlig vundet, stilling, men stillingen var kompliceret og begge spillere kom i tidnød - og desværre havde Peter ikke tid til at spille indgangen til slutspillet præcist, så trods en merofficer var stillingen efter tidnøden remis! Efter sejr i 2. runde over den anden dansker, Peter Grove fra Mårslet, var Peter så i 3. runde oppe mod en anden af forhåndsfavoritterne - Jon Ludvig Hammer fra Norge. Peter afslog remis i træk 14 og gav derefter to tårne for dronningen i en uklar stilling, men desværre gav en fejl nordmanden et afgørende matangreb med tårne og springer, så Peter måtte ned. Hammer vandt senere guldet på korrektion med 4½ af 6 i den meget jævnbyrdige og åbne gruppe. Det lykkedes dog Peter at komme igen og levere en flot angrebssejr i 5. runde, som fandt vej til avisernes spalter. Men i sidste runde missede Peter en god angrebsstilling og med remis endte scoren på 3 af 6.
     Nedenfor et par billeder mere fra stævnet og turen, hvor delegationsleder Torsten Lindestrøm fra Dansk Skoleskak og Stormester Sune Berg Hansen sørgede for en perfekt ramme om danskernes deltagelse i dette års NM, som blev spillet i Karlstad i Sverige. Danmark vandt også guldet i ældste aldersklasse ved Christian Kyndel Petersen fra Århus. Og i nationskonkurrencen lå vi længe på 2.pladsen, men blev slået på målstregen af nordmændene, så vi "kun" blev nr. 3 i år. Både spillerne og de ledsagende forældre og trænere havde en god tur, som man kan læse mere om hos Dansk Skoleskak - se link i spalten til højre.
/Tom

 
9 af de 10 danske spillere samt delegationsleder Torsten Lindestrøm og GM Sune Berg Hansen Nikolaj Mikkelsen i 2. rundes opgør mod færingen Rogvi Mortensen Peter Skovgaard i 3. rundes topopgør mod Jon Ludvig Hammer fra Norge Efteranalyser med "coach" GM Sune Berg Hansen
Se resultater, partier og billeder på stævnets hjemmeside her

Og læs de danske rapporter hos Dansk Skoleskak her

Se Nikolajs og Peters partier fra NM 2004 her

 


Links

Skovlunde Skakklub (SKS)

Københavns Skak Union (KSU)

Dansk Skak Union (DSU)