Skovlunde Skakklub
Sæsonen 2003-04

HoldskakKlubmesterskabetLyn-MPokal-MFR-M
Medlemmer og ratingJuniorskakBæltefarver


MARTS 2004

  7 mar 2004

Miriam Olsen sikker danmarksmester i pige-DM 2004
- Flot sølv til Sissel Kærgaard - og sølv til Monika Haubro (Ballerup), som scorede 7 af 8, men missede guldet på korrektion
- Også gode præstationer af Michelle Theisen og Karen Pi Unnerup (Brønshøj)

Fra v.: Sissel, Miriam, to Helsingør-piger, Monika, Michelle og Karen

Miriam

Sissel

Monika

     Miriam var storfavorit til DM-guldet i næstældste gruppe ved pige-DM 2004. Og Miriam vandt også i sikker stil med 6 af 7 efter et par remiser på sidstedagen, hvor sejren var sikret. Miriam fik dermed endda den samlede sejr i gruppen for både ældste og næstældste aldersgruppe, som spillede sammen alle-mod-alle! En flot præstation, som understreger Miriams styrke og fortsatte totale dominans blandt de danske pige-skakspillere.
     Men det blev til flere medaljer! Sissel, som fik god coaching af Sigfred Haubro undervejs i turneringen (det forlød i telefonrapporten fra pigerne, at der måske var tale om starten på et mere vedvarende træningssamarbejde :-), scorede 3 point og fik dermed sølvmedaljen - ligeledes i næstældste aldersgruppe! Flot af Sissel - og i øvrigt "fremgang" fra sidste års bronzemedalje!
     Og tæller vi vores "dele-juniorer" med (de juniorer som formelt spiller i en anden klub, men som deltager i vores juniortræning) blev det til endnu en sølvmedalje, idet Monika (Ballerup) i yngste aldersgruppe spillede en flot turnering og scorede 7 af 8. Desværre var korrektionsmarginalerne imod Monika, så guldet gik til Simone Petersen fra Forlev, der også scorede 7 af 8. Ærgerligt, men selvfølgelig er en sølvmedalje også rigtig flot at få med hjem!
     Michelle sluttede lige under medaljetagerne som nr. 4 - også et fint resultat - med 3½ af 7 i tredieældste aldersgruppe. Og Karen, som spiller i Brønshøj, endte på en 6. plads med 4 point i fjerdeældste aldersgruppe.

Se resultaterl og billeder mm fra DM i pigeskak 2004 her

Og læs mere om Pige-DM og pigeskak i øvrigt hos Dansk Skoleskak her

 11 mar 2004

Jacob Brorsen på vej frem
- Med mere end to point over forventet score i både K41 og Euwe EMT er Jacob på sikker kurs mod "det blå bælte" - rating 1600

     Jacob Brorsen, 12 år (fødselsår 1991), startede året på rating 1321 - hvilket blev Jacobs udgangsrating i både K41's åbne mesterskab over 9 runder og i vores egen Euwe EMT over 7 runder. Men Jacob, som har leveret en række gode resultater i bl.a. skoleskakturneringer, er ved at "rykke"! Og det har Jacob bl.a. benyttet de to nævnte turneringer til at bevise.
     K41's turnering er netop slut og her scorede Jacob 5 point af 9 med en forventet score på 2.95. Det giver +92 i rating! Og i Euwe EMT er Jacob med 4 point af 6 allerede inden sidste runde, hvor Freddy står på programmet, præcis 2 point over den samlede forventede score! Så her venter endnu mindst 90 ratingpoint, så Jacob om en uge vil være over 1500 i rating. Rigtig flot! Og velfortjent - Jacob har spillet en række gode og krævende partier mod stærke spillere og bevist at fremgangen er velfortjent.

Se resultaterne fra K41's åbne mesterskab hos KSU her - eller hos K41 her

Se resultaterne fra Euwe EMT her

 11 mar 2004

På vej mod divisionsturneringen
- 1.holdet har stort forspring i Mesterrækken hvor to hold rykker op i år

     Det, som vi har håbet på og arbejdet for på holdturneringsfronten igennem nogle år, ser nu ud til at blive en realitet: Skovlunde Skakklub er på vej mod divisionsturneringen! Vores 1.hold har ikke mindre end 7 points forspring i Mesterrækken, så det skal gå meget galt, hvis ikke oprykningen til 3. division kommer på plads lørdag d. 20. marts kl. 13, når sidste runde af sæsonens holdturnering spilles. Pga. nedrykningerne fra 1. division er der endda to oprykkere fra Mesterrækken i år, hvilket gør vores oprykningschance endnu mere sikker.
     Oprykningen til divisionen vil markere en milepæl i klubbens historie efter at vi for 3 år siden startede vores intensive juniortræningsprogram. Ud over de mange andre succeser dette har ført med sig er de stærkeste af vores elitejuniorer nu en del af grundstammen på 1.holdet, og det skal blive spændende at se hvor langt vores unger og stærkeste seniorer kan føre holdet op i divisionerne i de kommende år.

Også vores andre hold har haft en rigtig god sæson
     Men også vores andre hold har haft en god sæson! Ikke mindst 2.holdet, som har et mega-forspring på 11½ point inden sidste runde og dermed allerede er sikker på oprykning til 1. række. 2.holdet, som til forveksling ligner det "gamle 1.hold" fra før i tiden, skal så næste år prøve at kæmpe om oprykning til Mesterrækken.
     3.holdet har været oppe mod stærkere hold i 3. række, men har gjort det rigtig godt og slutter midt i 3. række.
     Og begge vores juniorhold i juniorrækken ligger med i toppen og spiller om medaljer i sidste runde! Faktisk kan vores 1. juniorhold med en stor sejr i sidste runde løbe med guldet!

Holdturneringens sidste runde lørdag d. 20. marts kl. 13
     Holdturneringens sidste runde spilles lørdag d. 20. marts kl. 13 - 17 i Nørrebrohallen, Bragesgade 5, Kbh. N, og det er fællesafslutning for alle hold i KSU holdturneringen.
     Vi vil selvfølgelig fejre de forventede oprykninger, så vi håber at holdspillerne, klubbens medlemmer, forældre/pårørende og klubbens venner kører til klubhuset efter sidste runde, hvor vi lader champagne-propperne springe omkring fra kl. 17,30 til ca. 18,30. Fra ca. kl. 19 vil der være middag for seniorerne i klubhuset.

Topscorerpræmier
    
Traditionen tro kårer vi en samlet topscorer - det er den spiller, som har scoret højest på vores 8-mandshold i sæsonens holdkampe. Ved ligestilling vinder den spiller der har spillet på det højeste hold/bræt. Endvidere uddeler vi en topscorerpræmie på hvert enkelt hold til den mest scorende spiller (også her går præmien til højeste bræt ved ligestilling). P.t. fører Sixten med 6 af 6 i kampen om den samlede topscorerpræmie - alle enkeltresultater kan ses ved at følge link'et i spalten til højre.

Skønheds- eller fighterpræmier
    
Og ud over dette uddeler hver holdleder en skønheds- eller fighterpræmie el.lign. til en spiller på holdet, fx. for et skønhedsparti eller et særlig godt fightet parti. Denne præmie uddeles for hvert af de 5 hold.

Vi glæder os til lørdag d. 20. marts - og vi håber at se alle i topform til den sidste afgørende runde i sæsonens holdturnering!

Direkte links til KSU's sider for hvert af vores 5 hold her:
1 2 3 4 5

Runderapporter, individuelle resultater, billeder m.m. her

 18 mar 2004

Jacob og Alvin delte 1.pladsen i træningslyn mandag d. 15. marts

Slutstillingen i 6 runders lynturneringen ved juniortræningen mandag d. 15. marts
1-2 Jacob, Alvin  5
3 Martin  4.5
4-7 Sissel, Morten G, Anders, Morten T  4
8 Dara  3.5
9-14 Lauritz, Loui, Andreas, Karen, Lynge, Emil W R  3
15-20 Alexander, Emil, Andrei, Monika, Mathias, Michelle  2
21 Nicolai  1
22 Niels  0

 
 21 mar 2004

Skovlunde Skakklub DIVISIONSKLUB
1.holdet vandt Mesterrækken sikkert og er nu i 3. division
2.holdet vandt 2. række med megaforspring
Juniorhold 1 vandt Juniorrækken på målstregen
Flotte præstationer af 3.holdet og Juniorhold 2


Holdspillerne samlet umiddelbart før holdturneringens sidste runde 20. marts ved Nørrebrohallen
Fra venstre: Nikolaj Mikkelsen, Morten Telling, Poul Munk, Frederik Mikkelsen, Michelle Theisen, Sven Pedersen, Peter Skovgaard, Ib Skovgaard, Miriam Olsen, Rune Hvalsøe, Benjamin Skjoldan, Tom Skovgaard, Christian Linneberg (bagest), Dara Akdag (forrest), Frederik Oest Møller, Alvin Moustgaard, Max Bogdanov, Dimitri Bogdanov, Anders Germansen, Michael Tandrup (bagest), Loui Malte Halse (bag Simon), Simon Munk (med fingeren oppe!), Søren Peschardt (bagest i rød trøje), Søren Rohmann-Sønderby, Alan Møller, Lauritz Ziethen, Freddy Rode, Andreas Markert, Bo Rasmussen, Christian Bekker, Sixten Thestrup (med jakke). Faste holdspillere, som ikke er med på billedet: Torben Vang-Larsen, Jacob Brorsen, Sissel Kærgaard.

Skovlunde Skakklub rykkede lørdag d. 20. marts op i 3. division ved at vinde den Københavnske Mesterrække sikkert. Oprykningen var næsten sikker allerede inden sidste runde, og med en sejr på 7½-2½ over K41 blev både 1.pladsen og oprykningen slået fast. Læs Ib's holdlederberetning fra sidste runde og se 1.holdets partier (for medlemmer) ved at følge link'et i spalten til højre.

Oprykningen til divisionen markerer en milepæl i klubbens historie efter at vi for godt 3 år siden startede vores intensive juniortræningsprogram. Ud over de mange andre succeser dette har ført med sig er de stærkeste af vores elitejuniorer nu en del af grundstammen på 1.holdet, og det skal blive spændende at se hvor langt vores unger og stærkeste seniorer kan føre holdet op i divisionerne i de kommende år.

Også vores andre hold har haft en forrygende sæson! Således vandt 2.holdet 2. række med en nærmest historisk score på over 60 point efter sidste rundes totalsejr på 10-0 over Herlev! Og vores 1. juniorhold vandt på målstregen juniorrækken foran Ballerups juniorer ved at vinde 5-1 over K41's juniorhold. Sidst, men ikke mindst, har både vores 3.hold og 2. juniorhold gjort det langt over forventning! 3.holdet har klaret sig flot og sluttede midt i feltet i 3. række mod modstand, som på papiret var langt højere rangeret end vores hold. Og vores 2. juniorhold hentede en flot 4.plads i juniorrækken! Flot!

Direkte links til KSU's sider for hvert af vores 5 hold her:
1 2 3 4 5

Runderapporter, individuelle resultater, billeder m.m. her

Holdpartier kan ses (af medlemmer) her

 25 mar 2004

Benjamin Skjoldan vandt Euwe-EMT
- Mange af vores egne spillere deltog og leverede gode resultater
- Næste VM-EMT "Botvinnik-EMT" spilles til efteråret med 7 runder

Mesterklassen
6 af de 8 deltagere i Mesterklassen var fra vores egen klub, og to af vores spillere - to elitejuniorer: Benjamin Skjoldan og Peter Skovgaard - dominerede helt turneringen. Benjamin og Peter vandt begge deres 5 første partier, hvorefter de tog en ultrakort remis mod hinanden i 6. runde (mon de nåede at sætte sig ved brættet!? :-)  Og da Peter også tog en kort sidste-runde remis mod Sixten i sidste runde, kunne Benjamin køre førstepladsen hjem med sejr over Frederik og med den flotte score 6½ af 7! Peters 6 af 7 bragte ham tilbage over 1900. Allan Ringsborg fra Måløv hentede trediepladsen med 3½ af 7. Sixten Thestrup fik uventet et lille ratingtab efter et afgørende tab i god stilling mod Allan i næstsidste runde - dermed røg Sixten lige under 1800, men han er formentlig hurtigt oppe over 1800 igen. Frederik Oest Møller startede turneringen dårligt, men formåede at komme igen og beviste med et par sejre i de sidste runder at han godt kan slå de stærke spillere når det kører.

Gruppe 2
I denne gruppe blev der tredelt sejr, og blandt vinderne finder vi vores egen juniorspiller Jacob Brorsen, som rykker kraftigt i øjeblikket. Både i denne turnering og i K41's åbne mesterskab er Jacob endt mere end 2 point over forventet score, og Jacob er nu med en ratinggevinst på over 300 i denne sæson oppe omkring 1600 i rating! Sejren blev delt med Joe Olsen, Måløv, og turneringsflittige Henrik Carlsen fra vores naboklub i Ballerup.

Gruppe 3
Alvin Moustgaard
førte før sidster runde med 5 af 6 efter godt spil og et enligt nederlag mod Søren Rohmann-Sønderby. Men netop Søren, som havde 4 af 6 inden sidste runde, benyttede sig af Alvins nederlag i sidste runde mod Henry Lund Jørgensen fra Vanløse og sluttede sig til en delt førsteplads med sejr i et langt og svært parti over habile Mogens Poulsen fra Albertslund. Både Alvin og Søren er i klar fremgang, og den delte førsteplads er endnu en flot markering fra de to juniorer. Dara Akdag delte trediepladsen med Henry Lund med den udmærkede score 4 af 7. Lidt længere nede i tabellen bekræftede Christian Bekker og Andreas Markert deres ratingtal over 1000 og at de begge har styrken til at spille og få point med de lidt stærkere modstandere.

Gruppe 4
Jon Capion's far, Jens Capion, er først begyndt at spille EMT'er for nylig, men det ser ud til at Jens er ved at få styr på det taktiske blik og de grundlæggende principper, for Jens løb med førstepladsen med 5 af 6 uden nederlag! På delt 2.plads fulgte Anders Germansen og Lynge Moustgaard med 4 af 6 efter begge at have spillet en god turnering. Men også vores øvrige juniorer i denne gruppe gjorde det fint.

Se resultaterne fra Euwe-EMT her
 25 mar 2004

Ib Skovgaard lynmester 2004
- Mesterskabet blev spillet efter det islandske system "knock-out med tidskørsel"

Det er snart adskillige år siden at lynmesterskabet har været spillet som en alle-mod-alle turnering, hvor vinderen kåres som mester. Knock-out semifinaler og -finale har bidt sig fast som et populært indslag - og i år blev de fremmødte spillere enige om, at vi skulle forsøge det nye islandske system "knock-out med tidskørsel", som blev lanceret på Island i den netop afholdte turnering med bl.a. Kasparov og Peter Heine Nielsen.

Så der blev spillet en indledende gruppe om placeringerne med lodtrækning ved pointligestilling. Slutstillingen blev: 1. Tom Skovgaard 5½ 2. Benjamin Skjoldan 5½ 3. Freddy Rode 3½ 4. Peter Skovgaard 3½ 5. Alan Møller 3½ 6. Ib Skovgaard 3½ 7. Torben Vang-Larsen 3 8. Christian Bekker 0. Og derefter var der klar til kvartfinaler, semifinaler og finale. Og efter de spændende og afgørende partier i kvartfinalerne og semifinalerne (der blev ikke brug for "sudden-death" omkamppartier) sad Ib og Peter over for hinanden i finalen over to partier. I finalen var Ib sikkerheden selv og Peter fik ikke fat med hvid i første parti, hvor der røg et par bønder undervejs, hvilket blev afgørende i slutspillet. I det andet parti indledte Ib med 1. e3!? og kommenterede "mouseslip" samtidig med at Peter havde skudt 1 .. c5 afsted :-)  og også i dette parti kørte Ib sejren og dermed sin første lynmester-titel i Skovlunde Skakklub sikkert hjem. Tillykke!

LYNMESTERSKABET 2004 - Lynmester 2004: Ib Skovgaard
Kvartfinaler             Seminfinaler          Finale
1. Tom Skovgaard      1  Tom Skovgaard      0
8. Christian Bekker   0
4. Peter Skovgaard    1  Peter Skovgaard    1  Peter Skovgaard 00
5. Alan Møller        0
3. Freddy Rode        0
6. Ib Skovgaard       1  Ib Skovgaard       1  Ib Skovgaard    11
2. Benjamin Skjoldan  1  Benjamin Skjoldan  0
7. Torben Vang-Larsen 0
 
 26 mar 2004

Lidt stemningsbilleder fra holdturneringens sidste dag
En mindeværdig dag i Skovlunde skakklubs historie, jf. nyheden 21. marts nedenfor

1.holdet i kamp Juniorhold 1 i kamp Juniorhold 2 i kamp 3.holdet i kamp
2.holdet i kamp 2.holdets sidste spændende parti - som følges med bekymrede miner! Der skulle mindst remis til for at score 60 point! Oprykningerne blev selvfølgelig fejret med Champagne - og børnechampagne - af spillere og forældre Benjamin og Michelle - Michelle holder Frederik Oest's families lille nyanskaffede hundehvalp!
Se nyheden fra 21. marts nedenfor - klik her

Og se de fine billeder hos KSU her


Links

Skovlunde Skakklub (SKS)

Københavns Skak Union (KSU)

Dansk Skak Union (DSU)