1 5

3 1

Rapport

Delt sejr til Stig Theander og Sixten Thestrup i Capablanca EMT

Skovlunde Skakklubs 3. EMT-turnering i "VM-serien" sluttede mandag med delt sejr i øverste gruppe, hvor Stig Theander og Sixten Thestrup delte førstepladsen med 3½ point. Stillingen efter 3 af de 4 EMT'er, som indgår i vores VM Grandprix her i 2003 kan ses via linket i spalten til højre. Den sidste EMT i Grandprix'et er Aljechin EMT som starter mandag d. 20. oktober!

Gruppe 1
Stig Theander og Sixten Thestrup 3½/5

Siv Haubro trådte til med under et døgns varsel efter et sent afbud aftenen før turneringsstarten! Og efter et nederlag til Sixten i 1. runde blev det til en god turnering for Siv, som vandt over den førende klubkammerat Stig Theander i sidste runde. Dermed blev Stig "kun" delt vinder sammen med Sixten Thestrup, som Stig vandt over i fin stil i 4. runde. Men Sixten spillede også en god turnering og nåede altså også de 3½ point. Også Henrik Carlsen havde en god turnering, mens det blev "krise" for både Torben og Freddy. Torben leverede dog et rigtig godt parti i 4. runde.

Siv Haubro - Stig Theander

Henrik Carlsen - Freddy Rode

Gruppe 2
Bo Rasmussen 4/5

Efter 4 runder førte hele 3 spillere med 3 point! Men de to faldt fra med sidste-runde-nederlag, idet Jacob Brorsen smed en bonde og dermed partiet mod Mogens Poulsen og Anders Friis-Hansen måtte ned mod Dara Akdag! Men Bo Rasmussen fuldførte turneringen i fin stil og vandt sit sidste parti mod debutant Peer Andersen og fik dermed udelt førsteplads med 4 af 5 og en pæn ratingfremgang. Dara og Anders har begge spillet bedre turneringer end denne, og Peer Andersen kunne med lidt mere medvind nemt have scoret bedre.

Bo Rasmussen -  Peer Andersen

Dara Akdag - Anders Friis-Hansen

Gruppe 3
Alvin Moustgaard 5/5

To spillere skilte sig ud i denne gruppe og fik vel nærmest en slags gennembrud - nemlig Alvin Moustgaard (debutant!) og Christian Bekker. De havde begge vundet alle deres 4 første partier, da de skulle mødes i sidste runde, og der blev det Alvin, som bragede helt igennem og snuppede 1.pladsen og fik den store, men absolut fortjente, ratingfremgang til over 1150! Men de øvrige fire var alle godt med - faktisk kunne alle slå alle i denne gruppe! - og alle fik spillet mindst et par gode partier og scoret point. Michelle spillede sig rigtig godt op og spurtede til sidst med to gode sejre.

Alvin - Christian

Forrest: Martin - Michelle
Bagest: Jon - Lynge

Indbydelse

Skovlunde Skakklub inviterer hermed til koordineret 5 runders EMT turnering i vores lokaler på Skovlunde Gl. Skole, Skolevej 4, 2740 Skovlunde. Se evt. kort her. Max. 36 deltagere.

Spilledatoer: Der spilles på følgende mandage med start kl. 19.00: 25. august, 1., 8., 15, og 29. september.
Udsatte partier kan spilles 22. september eller efter nærmere aftale.

Gruppeinddeling: Der spilles i 6-mands alle-mod-alle grupper, der inddeles efter rating.

Betænkningstid og regler: Betænkningstiden er 2 timer pr. spiller til hele partiet, og der spilles efter FIDE’s regler. Turneringen Elo-rates.

Rygning: Der må ikke ryges i spillelokalerne.

Indskud: Seniorer 100 kr., juniorer og pensionister 50 kr.

Præmier: Hele indskuddet (÷ EMT afgift) går til præmier.

Grand Prix: Turneringen indgår i en samlet Grand Prix turnering, der afvikles over 4 EMT turneringer i 2003.
I hver af turneringerne gives der: 60 point for en 1. plads, 50 point for en 2. plads, 40 point for en 3. plads, 30 point for en 4. plads, 20 point for en 5. plads, 10 point for en 6. plads. Den spiller, der har opnået fleste point, vil blive kåret som Grand Prix Mester 2003 efter sidste turnering, der afvikles i efteråret 2003. 1. præmie: 600 kr., 2. præmie: 400 kr., 3. præmie: 200 kr. De første 2 turneringer blev afviklet i foråret 2003. Den sidste afvikles i slutningen af 2003.

Tilmelding: Til Tom Skovgaard via email til tsg@ddf.dk - eller på tlf. 27 23 61 69.
HUSK!! at angive navn, fødselsdato, klub, rating (DSU og ELO) og gerne telefonnummer. Tilmelding senest den 14. august 2003.