Skovlunde Skakklub
Junior- og juniorelite træning

Januar 2005

Se også de helt aktuelle nyheder om klubben og juniorerne på klubbens hjemmeside her

Skovlunde Skakklub tilbyder både junior- og juniorelite-træning mandag kl. 17,00 - 18,30 - 
hver mandag! Læs mere nedenfor - både om træningen og om sæsonens juniorturneringer og andre turneringer.

Sæsonens turneringer - Holdene og trænerne - Bæltefarver

Holdene og trænerne

Juniortræningen i efterårssæsonen 2004 baseres på nedenstående træningshold og -aktiviteter, med de anførte trænere og med den viste holdinddeling. Vi reviderer efter behov holdinddelingen og trænertilknytningen både løbende og hvert halve år.

Juniorhold Hvidt og Gult
bælte
Teknikmærker og prøver til graduering Orange og Grønt
bælte
Blåt og Sort
bælte
Vores
juniortrænere


Poul Munk
(tlf 44684741)
fast træner


Alan Møller
fast træner


Benjamin Skjoldan


Miriam Olsen


Nikolaj Mikkelsen
fast træner


Tom Skovgaard
(tlf 44848018)
(afløser - også på andre hold)


Esben Lund
fast træner

Henrik El-Kher
(billede følger)
fast træner

Dette hold har holdtræning hver uge og desuden individuel coaching

Lokale Store sal (stuen) Forrummet (1. sal) Store rum (1.sal)
til holdtræning
TV-stuen (i stuen)
til holdtræning
Sofastuen (1.sal) til
individuel træning
Deltagere

(holdinddeling kan ændres løbende)

Christian Bekker
Loui Malthe Halse
Lauritz Ziethen
Simon Munk
Louise Brorsen
Monika Haubro
Anton Petersen
Rasmus Holm
Morten Telling
Mathias Thomsen

Nye juniormedlemmer

Alle juniorer skal gennemgå prøver i teknikmærker m.m.

Prøver aftales under træningen. Til hver prøve afsættes 15 minutter. Der vil være mulighed for prøver de fleste mandage.

Dara Akdag
Alvin Moustgaard
Andreas Markert
Anders Germansen
Jon Capion
Karen Pi Unnerup
Martin Haubro
Frederik Mikkelsen
Lynge Moustgaard

(Max Bogdanov
Sissel Kærgaard)

Nikolaj Mikkelsen
Peter Skovgaard
Benjamin Skjoldan
Miriam Olsen
Sixten Thestrup
Frederik Oest Møller
Søren Rohmann-S.
Jacob Brorsen

Hvidt og gult bælte! Vi træner de grundlæggende teknikker i både åbningsspillet, midtspillet og slutspillet. Vi træner med opgaver, bl.a. med bronze- og sølv-teknikmærket, og vi træner praktisk spil både i klubben og ved deltagelse i turneringer. Vi lærer også notation og at spille med skakur så I kan blive klar til at spille rigtige turneringer - dels juniorturneringer og senere de såkaldte EMT turneringer. Og har du aldrig prøvet at spille skak før er du naturligvis også velkommen – vi skal hurtigt få lært dig reglerne.

Orange og grønt bælte! Træningen varieres, men baseres udpræget på praktisk opgaveløsning og gennemgang af både midtspil og slutspil samt gennemgang af partier, som deltagerne har spillet. Endvidere træner vi færdigheder og spiller typiske stillinger, og nogle gange spiller vi med skiftevis hvid og sort en åbning, som vi har kigget på. Som regel starter vi træningen med "forhindringsbanen" - nogle få opgaver af lidt varierende sværhedsgrad.

Blåt og sort bælte! Junioreliteholdet træner avancerede temaer fra alle spilfaser med både gennemgang og opgaveløsning samt analyser. Træningen suppleres med hjemmeopgaver. Der trænes med hele holdet hver uge (pt. Henrik El-Kher), og endvidere gives individuel coaching (pt. Esben Lund) - også hver uge og efter aftale. Og selvfølgelig skal I alle sammen også spille en masse koordinerede turneringer - det giver den bedste kamptræning og er nødvendigt for at få rigtig god fremgang i spillestyrke!

Træningslynturneringer! Nogle mandage kører vi lynturnering, typisk med 6 runder, i stedet for (eller som supplement til) at træne i hold. Turneringen er normalt for alle spillere med grønt-orange-gult-hvidt bælte. Hold øje med vores hjemmeside og med kalenderen, hvor vi vil forsøge at skrive, hvornår vi spiller lynturnering!

Sæsonens turneringer

Junior Københavnsmesterskabet: Normalt en lørdag el. søndag sidst i september.

Grand Prix - 7 stævner på lørdage (eventuelt søndag) over hele sæsonen fra oktober til marts: Junior Grand Prix turneringen under Københavns Skakunion er igen en gennemgående turnering for hele sæsonen. Det er en glimrende turnering som giver en god mulighed for at afprøve de elementer som vi træner. Igen vil turneringen virke som kvalifikation til sjællandsmesterskabet omkring 1. maj. Se information om sæsonens Junior Grand Prix'er hos KSU (se under juniorskak).

Amtsmesterskabet (normalt første lørdag i november): Dette mesterskab gælder også som kvalifikation til danmarksmesterskabet i november. Kun de to bedste i hver aldersgruppe kvalificerer sig til DM (fra hvert amt).

Danmarksmesterskabet for juniorspillere (sidste week-end i november): Arrangeres af Dansk Skole Skak (DSS) sidste week-end i november i Odense. Her afgøres Danmarksmesterskabet i hver af de 6 aldersgrupper 8 - 10 - 12 - 14 - 16 - 18 år.

Sjællandsmesterskabet: Turneringen gælder som afslutning for Grand Prix turneringen, idet de 8 højst placerede i hver aldersgruppe er kvalificeret til at spille med om Sjællandsmesterskabet i deres aldersgruppe!

Göteborg Cup: En weekend omkring udgangen af maj afholdes Göteborg Cup - en stor juniorturnering i Göteborg, Sverige. Vi har deltaget med et stort hold i 2002, 2003 og 2004, og vi har tænkt os at gentage succesen og drage til Göteborg med et hold juniorer, forældre og trænere igen i 2005. Prisen bliver ca. 900 kr. pr. deltager, hvilket dækker transport, ophold, mad, turneringsindskud og en tur i Göteborgs forlystelsespark "Liseberg"!

Koordinerede turneringer ("EMT"-turneringer): Vi vil holde øje med, hvornår hver enkelt af juniorerne er klar til at spille "rigtig turneringsskak" i såkaldte koordinerede EMT turneringer. I EMT turneringer spilles med lang betænkningstid (2 timer til hver spiller til hele partiet) og resultatet indregnes i deltagernes "ratingtal". Der er noteringspligt – så alle skal lære at notere deres træk!

VIGTIGT! Hold altid øje med klubkalenderen, hvor der står om der er træning og hvis der er specielle arrangementer!


Links:

Skovlunde Skakklub (SKS)

Københavns Skak Union (KSU)

Dansk Skak Union (DSU)