Skovlunde Skakklub
Sæsonen 2003-04

HoldskakKlubmesterskabetLyn-MPokal-MFR-M
Medlemmer og ratingJuniorskakBæltefarver


NOVEMBER 2003

  2 nov 2003 Skoleskak Amtsmesterskaberne: Tre guld til Skovlunde-juniorer!
- Frederik Oest Møller, Sixten Thestrup og Jacob Brorsen amtsmestre!
- Også Christian Bekker og Dara Akdag kvalificerede sig flot til DM med 2.pladser!

Lørdag d. 1. november blev der traditionen tro spillet amtsmesterskaber i ungdomsskak over hele landet! Og amtsmesterskaberne er samtidig kvalifikation for guld- og sølv-vinderne i hver aldersklasse til det årlige DM i ungdomsskak, der spilles den sidste weekend i november i Odense, så der blev kæmpet hårdt om topplaceringerne! Skovlunde Skakklubs juniorer hører til i flere amter, idet tilhørsforholdet bestemmes af den skole, man går på. Så vi tager lige en runde til de relevante mesterskaber!

Københavns Amts mesterskab for juniorer 2003
Dette mesterskab blev spillet på Tapeten i Ballerup under vanlig kyndig ledelse af Sigfred Haubro fra Ballerup Skakklub samt af Staffan Wiwe fra Dansk Skoleskak. Og det blev til én guld og én sølv samt flere flotte placeringer til vores juniorer!

GrpC (1989-90): Frederik Oest Møller blev amtsmester i sikker stil! Flot og velfortjent af Frederik! I denne gruppe fik Alvin Moustgaard en delt 3.plads.

GrpD (1991-92): Christian Bekker tabte i første runde til den suveræne vinder Alexei Hansen fra Tåstrup, men derefter vandt Christian alle sine partier frem til sidste runde, hvor sølvet var en kendsgerning - og Christian derfor kunne tillade sig at tabe i sidste runde, hvilket han gjorde!

Lidt mere beretning, bl.a. om GrpE og GrpF, følger eventuelt senere.

Amtsmesterskab i Københavns Kommune og Frederiksberg Kommune
GrpC (1989-90): Sixten Thestrup sørgede for lidt mere spænding end nødvendigt ved at ende i omkamp med 2 andre spillere om placeringerne - alle havde scoret 6 af 8. Men i omkampen satte Sixten tingene på plads og snuppede guldet!

GrpD (1991-92): Her havde vi to deltagere med - og de løb med de to kvalifikationsgivende pladceringer!! Jacob Brorsen vandt alle sine partier og blev dermed en sikker og - efter den seneste tids succeser - velfortjent amtsmester! Der blev omkamp om 2.pladsen, og her viste Dara Akdag sin styrke og klarede skærene og løb med sølvet! Også flot!

Skovlundes 9-10 DM-kvalificerede:
Skovlunde Skakklub har dermed følgende DM-kvalificerede juniorer:
GrpB (1987-88): Nikolaj Mikkelsen (DM-guld sidste år), evt. Miriam Olsen (afh. af rating)
GrpC (1989-90): Frederik Oest Møller, Sixten Thestrup, Benjamin Skjoldan (der dog ikke kan spille med pga. turnering i udlandet), Peter Skovgaard (DM-sølv sidste år)
GrpD (1991-92): Jacob Brorsen, Dara Akdag, Christian Bekker, Max Bogdanov (DM-bronze sidste år).

 
  2 nov 2003

Ungdoms-VM i Halkidiki, Grækenland
v. Juniorlandstræner Per Andreasen

  U-VM 23/10-2/11 2003     1 2 3 4 5 6 7 8 9 0 1  Pts.  Plac.
  D-16 Jakob Vang Glud     ½ 0 1 0 1 0 1 0 1 1 1  6½    32/108
  D-14 Peter Skovgaard     ½ 0 ½ ½ 0 ½ 1 1 0 0 0  4    102/128
  P-16 Miriam Olsen        0 1 ½ 1 0 1 ½ ½ ½ 0 0  5     42/ 69

Miriam Olsen og Peter Skovgaard fra Skovlunde Skakklub var udtaget til Ungdoms-verdensmesterskaberne 2003, som blev spillet i Grækenland 23. oktober - 2. november 2003. Miriam var pænt med fremme med 2½/4 og senere 5/9, men et ærgerligt nederlag i gevinststilling i næstsidste runde ødelagde chancen for en rigtig god placering. Og Peter spillede godt mod pænt stærk modstand, men havde ikke helt medvinden til at slå igennem. Med 4/8 efter to gode sejre lignede det dog en pæn placering før de sidste tre partier gik tabt på ærgerlige fejl. Læs juniorlandstræner Per Andreasens daglige rapporter fra turneringen og se enkelte af de tre danske spilleres partier.

Læs Per Andreasens rapporter fra Ungdoms-VM her:
Alle
1234567891011

U-VM's officielle web-site med resultater og partier m.m. kan ses her

Danske partier fra Ungdoms-VM

  5 nov 2003 Benjamin sluttede på 4 af 7 i Manhem Open i Göteborg

Benjamin Skjoldan var udtaget som den ene af to danske juniorer til Schacksällskapet Manhem''s åbne juniorturnering, som blev spillet over 7 runder fra torsdag aften d. 30. oktober til søndag d. 2. november i Góteborg. Benjamin var en af rating-favoritterne i det store felt med 41 juniorer, men allerede i første runde droppede Benjamin en gevinst efter at være kommet en bonde foran. Derefter blev det til 3 af 4, men efter tab i både runde 5 og 7 sluttede Benjamin med 4 point under toppen - selvom der var klar fordel undervejs i alle partierne. Turneringen blev vundet af svenske Dan Eriksson (1723!) - hvilket viser at juniorer nogle gange "rykker" flere hundrede ratingpoint i styrke i løbet af meget kort tid. Heller ikke den anden dansker, Bjarke Andreasen fra Aalborg, havde en stor turnering. Det blev til 3½ af 7.

Se resultatet af Manhen Open 2003 her

Link til SS Manhem her

 11 nov 2003 Skovlunde Skakklub har 10 DM-kvalificerede til årets ungdoms-DM 29.-30. november i Odense

Skovlunde Skakklub får stærk deltagelse i årets Ungdoms-DM, som traditionen tro spilles den sidste weekend i november i Odense. Ikke mindre end 10 af vores juniorer er kvalificerede! Kvalifikationerne er sket dels via sæsonens amtsmesterskaber i Skoleskak lørdag d. 1. november (se mere nedenfor - nyhed 2. november), dels via medaljeplaceringerne fra sidste års DM og endelig via rating. Er man mesterspiller, dvs. har dansk rating over 1900, er man automatisk kvalificeret til DM. Og efter U-VM kneb Miriam sig lige præcis over de magiske 1900 med sin nye rating på 1901 - sådan!

Mange af vores stærke juniorer har medajlechancer og i flere tilfælde favoritstatus pga. rating. DM-stævnet er dog en spændende gang hurtigskak, hvor meget kan ske, så vi må vente til 30. november med at se, hvor meget metal vi får med hjem fra Odense. Men mon ikke der bliver hentet noget i et par af grupperne! Vi krydser i hvert fald fingre for vores talentfulde og stærke juniorer. Desværre falder DM oven i Ungdoms EU-mesterskabet i Østrig, og da Benjamin deltager her kan han ikke stille op i DM, hvor han ellers ville have været klar medaljefavorit. Endvidere deltager Max sandsynligvis heller ikke pga. private arrangementer.

Skovlunde Skakklub har følgende 10 DM-kvalificerede juniorer:
GrpB (1987-88): Nikolaj Mikkelsen (DM-guld sidste år), Miriam Olsen (rating 1901)
GrpC (1989-90): Benjamin Skjoldan (der dog ikke kan spille med pga. EU mesterskabet), Peter Skovgaard (DM-sølv sidste år), Sixten Thestrup, Frederik Oest Møller.
GrpD (1991-92): Max Bogdanov (DM-bronze sidste år), Jacob Brorsen, Dara Akdag, Christian Bekker.

DM vil blive dækket hos Dansk Skoleskak her
 12 nov 2003 Juniorlandstræner Per Andreasen stopper 31. december

Danmarks juniorlandstræner Per Andreasen stopper med udgangen af dette år efter mange år på posten! Per har netop meddelt FU sin beslutning og skriver i denne forbindelse følgende:

     "Der er absolut ingen grund konkret til at jeg skulle stoppe netop nu. Jeg er fuldt ud tilfreds med mit samarbejde med det nuværende FU samt de øvrige spidser indenfor Dansk Skak Union.
     Jeg synes selv det går fint med juniorskakken i øjeblikket. Ved de netop afsluttede mesterskaber VM og EM har vores juniorspillere lavet de bedste resultater i min "regeringstid", og efter mesterskaberne har jeg personligt fået ikke mindre end 29 meget positive e-mails, hvor venlige mennesker fra Norge og Danmark roser både mit arbejde med juniorskakken samt de artikler jeg har skrevet til Skovlunde Skakklub. Jeg mener altså selv at jeg stopper rimeligt nær toppen, og det skal man jo altid gøre ;-))
     Selv uden denne pral og selvglæde synes jeg altså, at jeg med god samvittighed kan overlade roret til en ny og kompetent mand. Jeg er jo heller ikke ung længere, - 48 år -, og jeg har siddet (tungt) på posten i mange år.
     Jeg ser frem til at FU finder en (ung) mand eller kvinde, der har flere visioner og idéer end jeg måske har haft, og dette til glæde for dansk juniorskak.
     Tak for godt samarbejde med jer alle."

Per har stået for en helt fantastisk indsats i den danske juniorskak. Vores egne juniorer har selv oplevet, hvordan Per som "skaklig far" for alle de talentfulde danske juniorer har sørget for al planlægning, taget med på lange rejser, forberedt og efteranalyseret utallige partier sammen med spillerne, vasket deres tøj og året rundt været parat til at støtte dem i deres skaklige karriere, som Per har fulgt tæt igennem mange år.

Det bliver uden tvivl noget af en udfordring at finde en afløser! Vi må blot håbe at det lykkes for DSU at finde en kandidat, som bare kan leve nogenlunde op til Pers niveau. Og vi må håbe, at DSU tager opgaven særdeles seriøst og gerne rådfører sig med Per for at finde en god afløser.

Og samtidig må vi vel erkende at det er ok, hvis Per nu ønsker at bruge noget tid på sin egen skak (Pers rating er på 2300-niveau!) eller andre ting i sin fritid efter den lange og gode indsats for dansk juniorskak. Så vi må selvfølgelig vise forståelse for Pers beslutning.

Og lad os slutte med fra Skovlunde Skakklub - og på "ungerne"s vegne - at sige Per tak for indsatsen. Vi har været særdeles glade for samarbejdet.

 
 20 nov 2003

Benjamin klar til EU-mesterskabet for drenge under 14 i Graz i Østrig i næste uge

Benjamin Skjoldan er udtaget til det første EU-mesterskab for unge spillere, som spilles i Graz i Østrig i næste uge. Benjamin spiller i kategorien "drenge under 14", hvor han ligger i bedste halvdel og absolut må regnes for at have chancen for en pæn placering, hvis spillet kører! Deltagerlisten kan ses på turneringens hjemmeside (følg link'et i spalten til højre).

Der spilles 7 runder, som spilles om formiddagen fra søndag og 6 dage frem. Der spilles i klasserne drenge hhv. piger under 12 og 14, og i drenge under 12 deltager Alexei Hansen fra Tåstrup. Det bliver spændende at følge vores to spillere i dette "vesteuropæiske selskab", hvor de mange uhyggeligt stærke østeuropæere (endnu) ikke kan deltage, da deltagerne er begrænset til EU-landene. Juniorlandstræner Per Andreasen er dansk delegationsleder.

Direkte link til turneringens hjemmeside her - og til organisationen bag arrangementet her

Link til det østrigske skakforbund her

Se også omtale hos det europæiske skakforbund her - og hos Dansk Skak Union her

 23 nov 2003

Til træning hos verdens bedste skaktræner!


Mark Dvoretsky ved demobrættet med holdet
h
os Skakskole.dk - både med seniorer og junioer

Nogle af vores juniorer har i denne weekend fornøjelsen af få træning af Mark Dvoretsky - kendt som "verdens bedste skaktræner". Mark Dvoretsky fra Moskva i Rusland har arbejdet med stort set alle de stærkeste stormestre i verden og trænet med flere verdensmestre. Dvoretskys besøg i Danmark er skabt på initiativ af IM Jacob Aagaard og "skakskole.dk", som også står for andre skaktræningsaktiviteter i København for både seniorer og juniorer.

Link til "Skakskolen" her
 23 nov 2003

EU-mesterskabet for 12- og 14-årige i gang
- En lille stemningsrapport fra afrejsen fra "vores udsendte" Benjamins mor Dorte og et par snapshots skudt af Benjamins far Leif

   

     Så er den lille EU-trup på vej mod Graz! Både Alexei og Benjamin mødte op i lufthavnen ca. en ½ time før den aftalte tid, så det første de gjorde, var at se et par partier igennem på Benjamins lille lommeskak. Så kom ikke og sig, at det ikke er lysten, der driver værket!
     Leif synes, de ligner turister, der skal på skiferie med deres huer og jakker - er der noget, der hedder skiskak? Til gengæld tror Per, at han skal på skovtur til det varme Østrig på hans (foreløbig) sidste tur som dansk landstræner; han har kun taget sin sommerjakke med, så han skynder sig at "flå" huer og jakker af ungerne, så det kan se lidt sommerligt ud.
     Der er ingen tvivl om, at de nok skal få en god tur. Leif og jeg krydser fingre for dem og for de øvrige Skovlunde spillere, når de skal spille DM. Benjamin har talt om, at sende nogle rapporter hjem; jeg håber det bedste, men må nok sige: "Jeg vil se det, før jeg tror det!"
/Dorte Skjoldan

I dag spilles 1. runde af mesterskabet og det ser ud til at arrangørerne vil dække turneringen løbende på hjemmesiden her
 30 nov 2003

EU-mesterskabet for 12- og 14-årige i Østrig
v. Juniorlandstræner Per Andreasen

  EU-M 23/11-29/11 2003     1 2 3 4 5 6 7   Pts.  Plac.
  D-14 Benjamin Skjoldan    1 0 0 1 1 0 ½   3½    9/20
  D-12 Alexei C. Hansen     ½ 1 ½ 1 ½ ½ 1   5     3/17 Bronze!

Dansk bronze til Alexei Hansen fra Tåstrup!
Benjamin Skjoldan fra Skovlunde Skakklub var udtaget til ældste aldersgruppe i EU's første ungdomsmesterskab for hhv. 12- og 14-årige, "EU-YC 2003", som blev spillet i Graz i Østrig 23.-29. november 2003. Benjamin kom efter en god førsterunde ikke rigtig med i førergruppen før efter 5. runde, hvor Benjamin med 3 point og en gevinststilling var tæt på medaljechance. Men et forfærdeligt kiks gav et nul på tavlen i stedet og Benjamin endte på 50%. Stadig et pænt resultat, men alligevel en skuffelse efter kikset. Til gengæld havde den anden deltagende dansker, Alexei Hansen fra Tåstrup, stor succes. Alexei scorede flotte 5 af 7 uden nederlag - omend med det held som ofte følger gode spillere i fremgang! - og dermed sikrede Alexei en bronzemedalje til Danmark på Per Andreasens sidste udlandsrejse som dansk juniorlandstræner. Læs juniorlandstræner Per Andreasens daglige rapporter fra turneringen og se de fleste af de danske spilleres partier.

Læs Per Andreasens rapporter fra EU-M her:
Alle
1234567

Direkte link til turneringens hjemmeside her - og til organisationen bag arrangementet her

Danske partier fra EU-YC 2003


Links

Skovlunde Skakklub (SKS)

Københavns Skak Union (KSU)

Dansk Skak Union (DSU)