Skovlunde Skakklub
Sæsonen 2001-02

Vi takker vores sponsorer i 2001-02:
Tømrer- og Snedkerfirma Flemming Oest Møller (FOM)
og Senior IT

Holdskak (1.holdet)Holdskak (2.holdet)KlubmesterskabetJuniorskak
Lyn-MPokal-MFR-MMedlemmer og rating


Højdepunkter fra sæsonen 2001-02 i kronologisk rækkefølge

 30 sep 2001 Junior-KM 2001: Flotte resultater og 2 af 6 KM-titler til Skovlunde-juniorer!
15 af vores juniorer deltog lørdag d. 29. september i Junior Københavnsmesterskabet 2001, som blev spillet i Ballerup. Og selvom dette var sæsonens første turnering for flere blev der leveret godt skak og vi kunne vende hjem med KM-titler fra 2 af de 6 aldersgrupper og med 6 medaljer ialt!

• 13-14 år (1987-88): Guld og bronze til Miriam og Nikolaj!
Miriam Olsen
lagde fint ud fra starten med en god sejr over Nikolaj Mikkelsen, men måtte ned mod Alexander Rosenkilde i 2. runde efter at have overset en nydelig lille matkombination med tårnoffer fra Alexanders side. Men Nikolaj lå på baghjul og efter at han i 5. runde slog Alexander i et spændende parti kørte disse tre direkte i mål med 6 af 7 og afgørelsen skulle findes på korrektion! Og det blev Miriam, som kunne vende hjem med KM-titlen og pokalen - velfortjent efter rigtig godt spil! Alexander fik sølv og Nikolaj bronze. Vi havde også nystartede Kenneth Gant med, der som ventet fik en hård ilddåb med 0 af 7 i den stærke klasse, men Kenneth kæmpede godt i sine partier og spillet var langt bedre end slutresultatet viser.

• 11-12 år (1989-90): Benjamin, Peter og Sixten tog medaljerne hjem til Skovlunde!
Efter 4 runder var forhåndsfavoritten Benjamin Skjoldan godt på vej mod en sikker sejr med 4 af 4, men Peter Skovgaard, som havde indledt dagen med et nederlag mod Sixten, vandt et fint parti over Benjamin i 5. runde, hvorefter der også i denne gruppe var stor spænding om udfaldet helt frem til korrektionsberegningen, idet de begge scorede 6 af 7. Også korrektionsberegningen var meget tæt, men det blev Benjamin, der fik 1.pladsen og KM-titlen med Peter på sølv-pladsen. Sixten Thestrup spillede en rigtig god turnering og bronzemedaljen med 4½ af 6 var velfortjent. Sixten var også tæt på at vinde et godt parti over Frederik Oest Møller, som næppe er helt tilfreds med dagens høst på 4 pts., men Sixten tabte på tid i et vundet slutspil med D+bonde mod D. Andreas Markert fik en hård sæsonstart med 2 af 7, hvilket er et pænt resultat i den stærke gruppe.

• 9-10 år (1991-92): Sølv til Frederik Mikkelsen efter Alexei C. Hansen fra Tåstrup (9 af 9!)
Både Frederik Mikkelsen, som scorede flotte 7 pts. af 9 efter godt spil og fik en sølvmedalje, samt flere andre af vores juniorer var med i toppen af denne gruppe, men der var ingen der kunne true Alexei fra Tåstrup, som vandt overbevisende og velfortjent. Dara Akdag scorede 6 pts., Anders Germansen 5. pts., Christian Bekker 4½ pts. og Andreas B. Christensen og Michelle Theisen begge 4 pts. Alle viste godt spil, men selvfølgelig var der også fejl - bl.a. smed Andreas og Dara et par gode stillinger væk undervejs. Og selvfølgelig kunne vi heller ikke undgå at møde "os selv", som bl.a. Dara og Anders, der tit træner sammen - denne gang var det Anders, der vandt. Michelle havde godt styr på både spillet og tiden, og både Christian og Anders spillede også godt. Så det lover godt for sæsonens juniorturneringer!

• Op til 8 år (1993 - ): Fjerdeplads til Simon Munk med 6 pts. af 9.
Gruppen blev en stor triumf for Martin Haubro fra arrangørklubben - vores naboklub i kommunen, Ballerup Skakklub, idet Martin vandt med 8½ af 9. Flot! Simon Munk var med i toppen og havde gevinststillinger i alle sine 9 partier, men desværre alligevel tabte til de tre medaljetagere. Men resultatet er rigtig flot i betragtning af at Simon ikke har spillet hele sommeren. Det bliver spændende at følge Simon og Martin, som er meget jævnaldrende og har endnu et år i denne aldersgruppe!

Se resultaterne fra Junior Københavns-
mesterskabet 2001 på KSU's websider

13-14 år: Nikolaj - Alexander - Miriam

11-12 år: Sixten - Benjamin - Peter

9-10 år: He He - Frederik - Alexei

Op til 8 år: Simon

 10 okt 2001 Flot DM-guld til KSU juniorhold med 4 Skovlunde-juniorer på Tjele 6.-7. oktober
Det årlige danmarksmesterskab for juniorhold mellem DSU's 9 hovedkredse havde deltagelse af fem af vores elite-juniorer. På KSU's hold for Storkøbenhavn, som vandt en overlegen DM-sejr, var ikke mindre end 4 af de 8 spillere fra Skovlunde! Det var følgende spillere: Benjamin (4. bræt - 5 pts. af 8), Nikolaj (6. bræt - 7. pts. af 8), Miriam (7. bræt - 5 pts. af 8) og Peter (8. bræt - 8 pts. af 8!). Frederik Oest Møller deltog (via sit dobbeltmedlemskab i Farum) på 6. bræt for 8. hovedkreds (!), som også stillede med et stærkt hold.
Se resultaterne fra DM-stævnet hos KSU
 13 okt 2001 Et par snapshots fra mini-hold opvarmningen til KSU's holdturnering
Onsdag d. 10. oktober var de fleste af spillerne på Skovlundes to KSU-hold med i "mini-hold opvarmningsturneringen" i klubben. Og selvom turneringen var uformel og med kort betænkningstid, blev der spillet seriøst skak af både de "gamle kæmper" på førsteholdet inkl. vores to nye holdspillere Sven og Carsten - og af 2.holdets juniorer. Hold A (Sven - Torben - Poul - Benjamin - Miriam - Sixten) blev slået knebent af hold B (Ib - Tom - Carsten - Nikolaj - Peter - Freddy - Christian B.). Topscorere blev Sven (3 af 4), Ib (3 af 4) og Tom (3 af 3).

   

Et par snapshots fra aftenen:
1) Sven Pedersen fik hård kamp af Nikolaj, men vandt og scorede 3 af 4 (nederlag mod Ib), bagved spiller Poul mod Peter og Miriam mod Carsten
2) Benjamin fik ram på Skovlundes førstebræt gennem mange sæsoner Ib Skovgaard
3) Carsten Hansen vandt over Miriam, men måtte nøjes med 2 af 3 (nederlag mod Sven)

 
  6 nov 2001 Flot 1.plads til Per i KS Høstturnering!
Per Christiansenen har scoret en flot 1.plads i Basis 2 i KS' Høstturnering. Per scorede 4 pts. af 6 og tjener dermed ca. 35 ratingpoints.

Se slutresultat mv. hos KS her

  6 nov 2001 Ungdoms-VM 2001 i Spanien: Fint resultat til Miriam
- OK resultat til Peter, Benjamin og Nikolaj

Danmark deltog med 8 spillere - heraf fire fra Skovlunde! - i det årlige Ungdoms-VM, som igen i år blev spillet i Oropesa del Mar i Spanien i perioden 21. oktober - 2. november. De fire Skovlunde-spillere, som ses på billedet ovenfor foran spillesalen "Salon Europa", er (fra venstre): Nikolaj Mikkelsen, Peter Skovgaard, Miriam Olsen, Benjamin Skjoldan.

Miriam fik et meget fint resultat med 6 pts. af 11 og en delt 24.plads i feltet "Piger under 14" med omkring 80 deltagere. Det er Miriams første år i denne aldersgruppe, og resultatet markerer en flot fremgang i forhold til sidste års 4½ pts. i den yngre aldersklasse "Piger unde 12"! Og så var der endda stillinger til mindst et par points mere!
Peter fik en pæn debut med 5 pts. af 11 i "Drenge under 12" - en aldersklasse, han også kan spille i i næste sæson. Peter spillede en god turnering og leverede nogle fine partier undervejs, men måtte ned mod et par af de stærke spillere i klassen.
Benjamin scorede 4½ pts. i samme klasse. Benjamin havde selvfølgelig håbet på mere efter det fine resultat i Politiken Cup sommers, og det er helt klart, at havde Benjamin været i topform kunne han have været med i den øverste fjerdedel af feltet. Men resultatet er trods dette pænt.
Nikolaj scorede 4½ pts. i "Drenge under 14" - også en debut for Nikolaj i denne klasse og et ok resultat, selvom Nikolaj nok havde håbet på - og med lidt medgang scoret - lidt flere points.

---------------------------------------------------
Resultater pr. runde:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 0 1  Pts.
---------------------------------------------------
P14 Miriam Olsen        ½ 1 0 0 0 1 0 1 1 1 ½  6
D12 Peter Skovgaard     0 ½ 1 0 1 0 0 ½ ½ 1 ½  5
D12 Benjamin Skjoldan   1 0 1 0 1 0 1 0 0 0 ½  4½
D14 Nikolaj Mikkelsen   1 0 0 0 ½ ½ 1 0 1 ½ 0  4½
---------------------------------------------------

Læs de daglige rapporter med billeder fra Ungdoms-VM på Dansk Skak Unions websider
 16 nov 2001 Juniorerne fik revanche i ursimultan mod FM Jacob Øst Hansen
Normalt spilles ursimultaner mod maximalt 10-12 spillere, og vi havde ventet ca. 15 juniorer onsdag d. 14. november, hvor FM Jacob Øst Hansen stillede op til "revanchen" mod vores juniorer! Men der kom 19 deltagere (!) - så det var noget af en udfordring for Jacob med 45 minutter på uret til alle mand! Og vores juniorer kæmpede så godt og længe, at det ikke lykkedes Jacob at få afsluttet tilpas mange partier i tide til at undgå tidnødsproblemer! Resultatet blev at 7 stolte juniorer kunne notere sig for sejre over Jacob! Vinderne var: Christian B., Simon, Anders, Andreas B. C., Miriam, Frederik Oest M. og Benjamin. I det slagne felt var: Niels, Loui, Mark, Dara, Michelle, Nikolaj (som tabte på tid!), Max, Sixten, Peter, Andreas M., Kenneth og Darius.

Det skal siges til Jacobs ros, at han kun kom i tabsstilling i et enkelt parti - nemlig mod Benjamin, som vandt en kvalitet og endte i et slutspil, som han og Jacob spillede mand mod mand som det sidst færdigspillede parti. Jacob havde faktisk reddet sig ind i en remisstilling, da hans vinge faldt. Alt i alt en rigtig flot præstation både af vores juniorer og af Jacob!

Og så skal vi vist til at overveje formen for den næste styrkeprøve mod en stærk spiller, for ursimultaner er vi nok blevet for mange til nu!

Jacob mod 19 juniorer!

Jacob mod Benjamin

 25 nov 2001

Ungdoms DM 2001 i Odense 24.-25. november


Fra venstre:
Benjamin Skjoldan (DM) - Peter Skovgaard (bronze) - Jens Olaf Fogh (sølv)

Benjamin Skjoldan danmarksmester for 11-12 årige
Bronze til Peter Skovgaard i samme gruppe
Flotte placeringer til Skovlunde-juniorerne

GRUPPE C (1987-88)   1 2 3 4 5 6 7 8  Pts. Nr.
----------------------------------------------
Nikolaj Mikkelsen    1 1 1 1 0 0 1 1   6    4
Miriam Olsen         1 1 1 0 0 1 1 0   5    8
----------------------------------------------
13-14 års gruppen blev vundet i sikker stil - og lidt overraskende - af Alexander Rhee fra Hørsholm, som lavede 7 pts. af 8! Nikolaj startede ellers fint - bl.a. med sejr over den senere DM-vinder i 3. runde! - efterfulgt af sejr over Miriam i 4. runde. Men i 5. runde gik det galt i en god stilling mod Jakob Vang Glud - vel nok forhåndsfavoritten, som endte på bronze-pladsen, og i 6. runde måtte Nikolaj ned mod den senere sølv-vinder Bjarke Andreasen, som spillede en fin turnering. Nikolajs 6 pts. rakte til 4. pladsen. Miriam var - også efter en god turnering - tæt på samme score, da hun stod til gevinst i sidste runde mod Bjarke, men i tidnøden smuldrede gevinststillingen til et tabt tårnslutspil og tab på tid.

GRUPPE D (1989-90)   1 2 3 4 5 6 7 8  Pts. Nr.
----------------------------------------------
Benjamin Skjoldan    1 1 0 1 1 1 1 1   7    1    Danmarksmester!
Peter Skovgaard      1 0 1 1 1 1 1 0   6    3    Bronze!
Sixten Thestrup      1 1 1 1 1 0 0 ½   5½   4
Frederik Oest Møller 1 1 1 0 0 ½ 1 1   5½   6
----------------------------------------------
Bemærk placeringerne! I denne aldersgruppe - 11-12 års gruppen - løb Skovlunde-juniorerne med 4 af de 6 øverste placeringer! Kun Jens Olaf Fogh fra Mårslet og altid godt spillende Michael Rosbach fra Lyngby-Virum var også med i toppen på hhv. 2. og 5. pladsen. Efter 6 af de 8 runder førte Jens Olaf denne gruppe med 6 af 6! Jens Olaf havde vundet over bl.a. Benjamin i 3. runde og Sixten i 6. runde! Men det lykkedes Peter at vinde et fint parti over Jens Olaf i 7. runde, hvorved han og Benjamin kom på ligestilling med Jens Olaf på 6 af 7 inden sidste runde. Jens Olaf fik hurtigt en skidt stilling, men reddede remis, og det indbyrdes opgør mellem Peter og Benjamin i 8. runde galdt derfor DM-titlen! Og det blev Benjamin som vandt dette opgør og dermed blev Darnmarksmester!, mens Peter fik bronze-pladsen. Også Sixten og Frederik lavede glimrende resultater i denne gruppe. Sixten startede rigtig fint lørdag med 5 af 5, men måtte ned mod guld- og sølv-vinderne i runde 6 og 7 søndag. Frederik startede med 3 af 3 efter bl.a. at have vundet over Peter i 2. runde, men scorede så kun ½ pts. i runde 4 - 6 med tab mod Jens Olaf i 4. runde. En god afslutning gav dog en fin 6. plads til Frederik.

GRUPPE E (1991-92)   1 2 3 4 5 6 7 8  Pts. Nr.
----------------------------------------------
Max Bogdanov         1 1 1 0 0 1 0 1   5   13
----------------------------------------------
Max fik desværre ikke spillet til at køre, selvom det startede godt med 3 af 3. Ærgerligt, for Max kunne godt være med i toppen i denne aldersgruppe, som han tilhører også næste år. Men Max fik alligevel en pæn placering som nr. 13. Sejren i gruppen var der slet ingen tvivl om, for forhåndsfavoritten Alexei Hansen fra Tåstrup vandt helt suverænt med 8 af 8!

Læs om årets DM for ungdom hos Dansk Skole Skak

 

Gruppe C (13-14 år) - Sidste rundes topopgør
Forrest: Miriam hvid mod Bjarke Andreasen
Bagved: DM-vinder Alexander Rhee spiller sort

Gruppe D (11-12 år) - Sidste rundes topopgør
Forrest: DM to'er Jens Olaf Fogh (hvid)
Bagved: Peter mod Benjamin
Bag Peter: Sixten (mod Michael Rosbach)
Bagest: Frederik (i hvid trøje)

Peter - fanget i et koncentreret øjeblik i 7. rundes parti mod Jens Olaf Fogh - Foto af skoleskakleder gennem 42 år Svend Svendsen!

  7 dec 2001 Pokalmesterskabet: Benjamin pokalmester 2001!
Pokalmesterskabet 2001 blev spillet d. 5. december. Der var kun 7 deltagere i år, og der blev spillet med 10 minutters betænkningstid til hver. Allerede i forgrupperne røg Per og Freddy ud, idet de begge måtte ned mod Sixten! I seminfinalerne smed Sixten hurtigt en officer mod Benjamin, mens Miriam længe havde lige spil mod Tom, men gik galt i et dobbelt tårnslutspil til sidst. Og så var der klar til finaleparti mellem Tom - vinder af pokalmesterskabet de sidste to år - og Benjamin. Og her spillede Benjamin stille og roligt sejren hjem - se partiet (ude til højre).

Resultaterne
Gruppe A) Tom 3, Sixten 2(!), Per 1, Freddy 0
Gruppe B) Benjamin 3, Miriam 2, Christian 1
Semifinaler) Tom - Miriam 1-0 og Benjamin - Sixten 1-0
Finale) Benjamin - Tom 1-0

Finalepartiet:
Benjamin - Tom

Se datoer i klubkalenderen for sæsonens øvrige mesterskabet: Lyn, Fischer-Random og Klubmesterskabet

 31 dec 2001

Øbro Nytår 2001: Nikolaj Mikkelsen blev mesterspiller og fik flot del-ELO resultat!
I årets sidste turnering - Øbros traditionelle, hyggelige og meget stærke "Øbro Nytår" - lykkedes det Nikolaj at fuldføre en fremragende turnering med adskillige flotte sejre over spillere i 2100+ klassen! Resultatet betød at Nikolaj her ved årets udgang og kort før sin 14 års fødselsdag blev mesterspiller (ny rating 1941) og fik et glimrende del-ELO resultat på omkring 2220 for 6 partier (ELO-præstationsrating over 2300)!

Turneringen blev spillet 27.-30. december i én stor gruppe med 58 deltagere - heriblandt mere end 10 af Danmarks stærkeste juniorer under 15 år inkl. 5 af vores egne elitejuniorer! Også Tom deltog fra klubben. Se, hvordan det gik vores spillere i skemaet nedenfor eller i den detaljerede turneringstabel på Øbros hjemmeside (link til højre). Og se rundeberetningerne nedenfor.

---------------------------------------------------
Resultater pr. runde:     1 2 3 4 5 6 7  Pts.
---------------------------------------------------
20  Tom Skovgaard         1 ½ 0 1 ½ 1 0  4
31  Benjamin Skjoldan     0 ½ 0 1 0 ½ 1  3
36  Nikolaj Mikkelsen     1 ½ 1 0 ½ 1 1  5
42  Peter Skovgaard       0 0 1 0 1 0 0  2
51  Frederik Oest Møller  0 0 ½ 0 0 1 1  2½
58  Max Bogdanov          0 1 0 0 0 ½ ½  2
---------------------------------------------------

Runde 6 og 7 (30. dec.): Nikolaj fortsatte det forrygende gode spil og lavede 2 af 2 imod Michael Nielsen (1921) og Richard Lilja (2104) i runde 6 og 7! Som det kan ses ovenfor gav dette både mesterspiller-status og et flot del-ELO, og det gav også en fin udelt førstepræmie som bedste spiller under 1900! Nikolaj tog dermed et ratingryk fra 1815 til 1941! Virkelig en flot præstation! Benjamin og Frederik sluttede pænt af med hhv. 1½ og 2 (1 uk), men begge satte lidt rating til. Max hentede lidt ratingfremgang (fra 1215 til 1234) efter to pæne remis'er i dagens runder. Peter fik derimod ikke points i dagens runder og er bestemt ikke tilfreds med resultatet, som gav et ratingtab på lidt over 40 ratingpoints. Tom smed en officer i træk 13 i sidste parti, og dermed gik det hele i nul - næsten - med et enkelt ratingpoint tabt.

Runde 4 og 5 (29. dec.): Nikolaj fik ikke mange chancer mod IM Mikkel Antonsen, men reddede til gengæld en lidt heldig remis i 5. runde mod Lars Nilsson. Dermed har Nikolaj mødt 4 ELO-spillere - og med scoren 2½ mod disse fire højt ratede spillere er Nikolaj sikker på at fuldføre et flot del-ELO resultat uanset de sidste partiers udfald. Nikolajs ELO-præstationsrating efter de fire partier er lige over 2300! Meget flot! Peter og Tom kan også være tilfredse med dagens to runder efter godt spil og hhv. 1 og 1½ points. Til gengæld var der modgang for de resterende tre af vores spillere, som ikke fik scoret nogle points i dagens to runder bortset fra Benjamins sejr over Frederik i 4. runde. Benjamin kiksede igen et klart remisslutspil på en træthedsfejl i 5. runde og må nøjes med at glæde sig over at han dog har tjent et par ELO-points. Og Frederik og Max er måske kørt lidt træt af den megen hårde modstand, som de haft i adskillige runder. Det er et stærkt felt, der er samlet i Øbro Nytår 2001!

Runde 3 (28. dec.): Nikolaj stod for dagens sensation med sejr over Claus Rossen efter et hårdt kampparti, hvor Nikolaj pressede fra 1. træk. Claus forsvarede sig dog godt, men det kostede meget tid på klokken, og da Nikolaj i tidnøden havde evig skak og tilbød remis afslog Claus og gik direkte i en mat i stedet! Nikolaj er dermed med helt fremme og møder i 4. runde den højestratede IM Mikkel Antonsen. Benjamin kæmpede længe med bonde for lidt mod den 1 år ældre juniorven Jakob Vang Glud, men i remistårnslutspil med 1 bonde mod 2 kiksede Benjamin desværre og Jakob kunne afslutte med en smart lille kombination. Peter vandt et godt parti efter fin slutspilteknik. Tom tabte med hvid et godt parti mod tredieratede Esben Lund i en spændende og åbningsteoretisk interessant Aljechin (Tom hvid!). Frederik forsvarede sig godt mod en BDG og fik remis. Max tabte et kompliceret parti.

Runde 1 og 2 (27. dec.): Det blev Nikolaj, Benjamin og Tom som kom bedst fra start. Benjamin lagde ud med et ærefuldt nederlag med sort efter god kamp mod eks-DM og IM Bjørn Brinck-Claussen, efterfulgt af en god remis mod ELO-ratede Claus Høeg. Nikolaj startede med et brag af et parti, hvor ingen ringere end Jacob Carstensen (2244) gik galt i byen mod BDG og blev mesterligt nedspillet i angreb. Derefter en remis mod juniorvennen Bjarke Andreasen, som er draget fra moderlandet til hovedstaden sammen med 13-årige Jakob Vang Glud, der lagde stærkt ud med remis mod Esben Lund! Tom vandt uden problemer i 1. runde og holdt en presset stilling remis mod Claus Rossen i 2. runde. Peter og Frederik måtte desværre drage hjem uden points fra de to første runder - Frederik efter tab mod højere ratede spillere, mens Peter forcerede for hårdt i 2. runde mod stærkt spillende Alexei Hansen. Max fik et points u.k. i 2. runde efter ligeledes at have mødt en højere rated spiller i første runde..

Følg turneringen på Skakforeningen Øbros hjemmesider, hvor der er en komplet turneringstabel med links til fotos og til nogle af de spillede partier.

 27 jan 2002 Henrik El-Kher vandt 9½-½ i afskedssimultanen - Miriam fik remis

Onsdag d. 23. januar havde vi for sidste gang i denne omgang besøg af Henrik El-Kher, som har trænet med vores elite-juniorer igennem hele efteråret. Henrik gav en afskedssimultan mod de fremmødte juniorer, og det blev til en række spændende og intense partier! Men det var kun Miriam som opnåede at få points! Miriam havde endda T+L og 2 bønder mod T+4 bønder (vistnok), men slutspillet blev meget låst og Henrik afsluttede med en smart pat-kombination.

Nikolaj var kommet en officér foran i et meget skarpt parti, men da de sidste 2-3 partier blev færdigspillet med ur gik det galt og Henrik fik pludselig vindende modangreb! Peter var tæt på remis, men missede sin remischance i slutspillet med 4 bønder mod L+2 bønder. De øvrige spillere var Andreas M., Christian, Sissel, Dara, Sixten, Simon og Anders.

Over hele linien blev der spillet gode partier, og Henrik, som spillede simultanen i fint tempo og meget overbevisende, slap ikke nemt til den store sejr. Og så måtte vi tage afsked med Henrik efter det gode samarbejde og ønske ham held og lykke med de kommende års studier i Århus.

 
 27 jan 2002 Poul Munk fik remis mod Peter Heine i Chess-simultanen!
En lille nyhed var tæt på at blive glemt her på siden - nemlig Poul Munk's remis mod Peter Heine i Chess-simultanen i København i starten af januar. Vi ser selvfølgelig lige partiet!

  5 feb 2002 Nyt fra generalforsamlingen 30. januar
Skovlunde Skakklubs årlige generalforsamling blev afholdt 30. januar. Der var ingen kontroversielle punkter eller forslag på dagsordenen. Nogle enkelte konklusioner mv. resumeres kort her:

Valg til bestyrelsen: Poul Munk valgt ind i stedet for Jacob Thaisen. Som ny revisor valgtes Per Christiansen, der også blev valgt til bestyrelsessuppleant. Ny revisorsuppleant er Bo Rasmussen.

Forslag: Klubbens love ændres i henhold til de landsdækkende regler.

Økonomi: Regnskabsåret 2001 har givet et underskud på ca. 2.500 kr. Underskuddet stammer primært fra de omfattende junioraktiviteter, bl.a. turneringsindskud, træningsmaterialer mv. og sommer- samt juleafslutning, som alt i alt løber op i størrelsesordenen 13.000 kr. Takket være sponsortilskud fra Tømrer- og Snedkerfirma FOM (Flemming Oest Møller) og Senior IT samt tilskud til arrangementer fra "Skovlunde Skakklubs Venner" er underskuddet begrænset til det nævnte beløb. Budgettet for 2002 balancerer med et tilsvarende aktivitetsniveau på juniorsiden, idet der vil være større kontingentindtægter og aktivitetstilskud fra Ballerup Kommune pga. det større medlemstal. Men vi håber at det forholdsvis stramme budget for junioraktiviteterne og juniortræningen vil blive forbedret gennem sponsortilskud!

Ingen Pinse-EMT i 2002: Da vi planlægger at deltage i et af skandinaviens største juniorskakstævner - Göteborg-stævnet - i Pinsen, er der desværre ikke mulighed for at fortsætte vores gode tradition med Pinse EMT i 2002. Et ærgerligt sammenfald, som vil være tilbagevendende, og som ikke bliver bedre af at DSU's pokal-finale også spilles hvert år i pinsen. Vi vil derfor overveje at finde et andet godt tidspunkt i sæsonen til en EMT-turnering - enten i weekend-form eller på hverdagsaftener.

"Vennerne": Og som en lille bombe sidst på aftenen trak Bent Andreasen sig som formand for "Vennerne" efter mange års indsats til stor gavn for klubben. Bestyrelsen og de fremmødte takkede Bent for det store arbejde, som alle klubbens medlemmer har nydt godt af igennem årene. Torben Vang-Larsen var villig til at overtage hvervet og blev enstemmigt valgt.

 
 17 feb 2002 NM for ungdom 2002: Benjamin og Peter sluttede på en delt 4.plads - lige under medaljetagerne


1. runde i NM 2002 i Grp. D (11-12 år)
Forrest: Benjamin Skjoldan sort mod sølvvinderen Erik Blomqvist (S)
Bagved: Peter Skovgaard sort mod Drazen Dragicevic (S)
Bagest: Jens Olaf Fogh - den tredie danske deltager i gruppen

Det blev til en slutplacering med 3½ pts. af 6 og lige under medaljetagerne for vores to deltagende elitejuniorere Benjamin Skjoldan og Peter Skovgaard i det årlige NM for ungdom, som blev spillet 14.-17. februar på Tjele Efterskole i Jylland. Benjamin og Peter var udtaget i den næstyngste gruppe - 11-12 års gruppen - og var her oppe imod bl.a. "den norske Radjabov" Magnus Carlsen, der ligesom Peter er 11 år, og den stærke svenske 12-årige junior Drazen Dragicevic, som vandt NM sidste år med maksimum 6 points!

Men efter en god start i 1. runde med en fin sejr til Benjamin over den senere sølvvinder Erik Blomqvist (S) og en meriterende remis i overkanten til Peter mod Drazen Dragicevic (S), måtte de begge ned i 2. runde mod de stærke norske deltagere. Benjamins parti mod den senere guldvinder Magnus Carlsen blev spændende og intenst efter et uklart bondeoffer fra Benjamins side. Men den unge, talentfulde nordmand førte med meget sikker hånd partiet til gevinst. Og Peter lavede i denne runde en dum åbningsoverseelse mod den senere bronzevinder Jon Ludvig Hammer. Benjamin satte yderligere 1½ points til i runde 4-5, mens Peter efter et ærgerligt tab også i 3. runde sluttede pænt af med 3 sejre. Derved sluttede Benjamin og Peter på en delt 4.-5. plads med 3½ points - selvom vi kunne have håbet på en medalje eller to er det et pænt resultat i det stærke felt med 12 af nordens allerstærkeste juniorer i denne aldersgruppe.

Danmark fik en enkelt nordisk mester - nemlig i yngste gruppe, hvor unge Alexei C. Hansen fra Tåstrup leverede meget stærkt spil og fik en fortjent guldmedalje med 5½ af 6 - samme score, men bedre korrektion end den hårdeste konkurrent Rasmus Janse (S). På Dansk Skole Skaks hjemmesider kan ses resultater, rundeberetninger, partier og billeder m.m. Dansk delegationsleder var Staffan Wive.

Se resultater, rundeberetninger og partier m.m. fra NM 2002 hos Dansk Skole Skak


Det 11-årige supertalent - og NM for 11-12 årige - Magnus Carlsen fra Norge


Alexei C. Hansen (DK) - Nordisk mester i yngste gruppe

 


Se Benjamins og Peters partier fra NM her

 

 25 feb 2002

Et par pletskud fra Skoleskak NM 2002

Vi supplerer lige beretningen fra Skoleskak NM 2002 14.-17. februar (se ovenfor, 17. februar) med et par snapshots, som Benjamins far, Leif Geertsen, har skudt - fra venstre:

1) Benjamin mod NM Magnus Carlsen i 2. runde

2) Den nordiske elite i 11-12 årsgruppen - fra venstre: Nr. 6 Drazen Dragicevic (S), Delt nr. 4-5 Benjamin Skjoldan og Peter Skovgaard, Nr. 3 Jon Ludvig Hammer (N), Nr. 1 Magnus Carlsen (N) og Nr. 2 Erik Blomqvist (S)

3) Alle de danske spillere ved NM 2002 - med pokalen for den samlede sejr i holdkonkurrencen!

4) Peter og Benjamin på hjemvejen fra NM på El-museet i Bjerringsbro - de har stadig mod på tilsyneladende umulige opgaver  :-)

Læs om Benjamins og Peters resultat og se partierne ovenfor (17. februar)

  3 mar 2002

Klubmesterskabet - Ib Skovgaard klubmester 2002!

Ib Skovgaard deltog for første gang og
vandt sit første SKS klubmesterskab

Ib Skovgaard vandt i meget sikker stil Skovlunde Skakklubs klubmesterskab 2002, som blev spillet lørdag d. 2. marts. Turneringen blev spillet som en 5-runders Monrad-turnering med 45 minutters betænkningstid og Ib vandt samtlige 5 partier - et ægte "Fischer-resultat"!

På 2.pladsen fulgte Miriam med 3½ points efter gevinster over bl.a. Tom og Torben, mens 3.pladsen blev vundet af sidste års klubmester Poul Munk med 3 points og bedre korrektion end de øvrige spillere med 3 points. Peter leverede en sikker præstation og snuppede 4.pladsen uden nederlag. Turneringens største overraskelse var Bo Rasmussen, som vandt over både Frederik O.M. og Benjamin! Også Per leverede et godt resultat med 3 points, og Freddy spillede en god turnering med sejre over både Miriam og Torben. De mere skuffende resultater stod Tom, Torben, Benjamin og Frederik for - selvom alle leverede godt spil i løbet af turneringen.

--------------------------------------------------------
SKS Klubmesterskabet 2002  1 2 3 4 5 6 7 8 9 0 1 2  Pts.
--------------------------------------------------------
 1. Ib Skovgaard           x   1   1   1 1 1         5
 2. Miriam Olsen             x   ½   1 0 1   1       3½
 3. Poul Munk              0   x ½         1 ½   1   3
 4. Peter Skovgaard          ½ ½ x   1 ½     ½       3
 5. Bo Rasmussen           0       x       1 0 1 1   3
 6. Per Christiansen         0   0   x   1     1 1   3
 7. Freddy Rode            0 1   ½     x   0 1       2½
 8. Tom Skovgaard          0 0       0   x     1 1   2
 9. Benjamin Skjoldan      0   0   0   1   x   1     2
10. Torben Vang-Larsen       0 ½ ½ 1   0     x       2
11. Frederik Oest Møller       0   0 0   0     x 1   1
--------------------------------------------------------

Glimt fra mesterskabet. Bemærk det skiftende vejr udenfor vinduerne i dagens løb!


Miriam - fik sølv


Poul - sidste års klubmester - fik bronze, men måtte ned mod Ib


Freddy - leverede en god turnering


Bo - fik et godt resultat


Per mod Tom


Ib mod Bo i sidste runde

Se listen over klubmestre i SKS her

 11 mar 2002 Birkerød EMT 8.-10. marts: Nikolaj færdiggør ELO-tal omkring 2200! Præmieplaceringer til Benjamin, Peter og Frederik
Nikolaj Mikkelsen levede fuldt op til placeringen i den øverste, stærke mesterklasse i Birkerøds EMT 8.-10. marts. Nikolaj indledte med en fin sejr over Jan Mose Nielsen og fulgte op med fire kampremiser, hvilket gav en delt andenplads, et ratingplus på formentlig 21 points og - ikke uvæsentligt - et del-ELO på omkring 2200. Sammen med Nikolajs del-ELO fra Øbro Nytår betyder dette, at Nikolaj nu står klar med et ELO-tal i størrelsesordenen 2200 til næste ELO-liste! At Nikolaj desuden kan fuldføre en så stærk mesterklasse med godt og gevinstsøgende spil uden nederlag, viser at det seneste ryk op over 2000 er fuldt berettiget.

Også vores tre øvrige deltagende elite-juniorer leverede godt spil og endte på præmieplaceringer. I Basis1 indledte Benjamin med et lærerigt nederlag (sådan nogle skal der jo også til en gang imellem :-), men dette blev fulgt op af fire sejre (!), bl.a. gik det ud over brødrene Rhee. Benjamin tog dermed førstepladsen og scorede ca. 38 ratingpoints. I Basis2 startede Peter med to sejre og de blev fulgt op af tre remiser - heraf to i overkanten - til en samlet 2.plads og ca. +33 i rating. Og i Basis4 scorede Frederik O.M. også en 2.plads med to sejre og tre remiser - heraf også et par stykker i overkanten - og en lille ratinggevinst.

Se mere hos Birkerød Skakklub

 17 mar 2002 Pige DM 2002: Miriam danmarksmester! Sølv til Sissel!
Miriam Olsen og Sissel Kærgaard var suveræne i deres aldersklasse ved dette års pige-DM, som blev spillet i weekenden 16.-17. marts i Nørre Åby. Miriam vandt alle syv partier i gruppe C (1987-88) og blev dermed en sikker danmarksmester! Og Sissel var en lige så sikker sølvvinder, da hun med 5 af 6 - efter nederlag til Miriam i 5. runde - kunne sikre sin andenplads med en stormesterremis i sidste runde! Der var 7 deltagere i gruppen, som spillede alle-mod-alle.

I den yngre gruppe D (1989-90) leverede Michelle Theisen udmærket spil, men modstanden var hård og adskillige klart vundne stillinger blev tabt på ærgerlige fejl så slutscoren blev beskedne 2 af 8. Der var 16 deltagere i denne gruppe, som blev vundet sikkert af Julie Wael fra Tingsted.

Vi får en beretning senere fra vores delegation ved pige-DM, som ud over de tre deltagere bestod af Sissels far og vores juniortræner Poul.

Der kommer formentlig resultater mv. fra pige-DM senere hos Danks Skole Skak

 25 mar 2002

KSU-holdskak: Begge Skovlunde-hold vandt og rykkede op!!
- 1.holdet spiller i Mesterrækken i næste sæson
- Vores unge 2.hold vandt alle kampe!!

     

Billederne ovenfor (fra venstre):
1) 1.holdets
sidste kamp - en lille sejr var nok, men der blev stor spænding, da vi stod kritisk og tabte 3½-6½ til rækkens næstnederste hold Gladsaxe, som leverede en god kamp!
2) 2.holdet
vandt også deres sidste kamp stort - 8½-1½ over AS04's 3.hold! Topscorere blev Benjamin og Peter med 6 point af 7!
3)
Oprykningerne blev fejret med champagne i voksen- og børneudgave sammen med de trofaste forældre / supportere!
4)
Flere af næste sæsons 4-5 topbrætter på Skovlundes 1.hold ses på billedet her! Sven Pedersen (stående tv.) er klar til en sæson mere og Nikolaj er allerede tæt på toppen af Skovlundes styrkeliste! Men også Max' far Dimitri Bogdanov (stående th.), der indtil i år har spillet divisionsskak for Frederiksberg, spiller fra næste sæson på Skovlundes 1.hold - og med Dimitris omkring 2100 i rating bliver det på et af de øverste brætter!

1.holdet kunne teoretisk sikre sig 1.plads og oprykning ved blot at vinde sidste rundes kamp mod et af rækkens lavest placerede hold Gladsaxe. Men det blev bestemt ikke en overbevisende indsats her i slutspurten, idet vi tabte 3½-6½! Heldigvis satte Hvidovres stærke hold også en del points til, så vores førsteplads og oprykningen kom på plads alligevel. Eneste vinder var Ib (3), som vandt med stilrent angrebsspil. Torben (6) overså en dobbelttrussel, der kostede en officer og senere partiet, og Sven (1) endte også med nederlag efter et langt positionelt parti, som ellers lignede et halvt point langt hen ad vejen. Og i de øvrige partier, som alle endte remis - Rune (2), Tom (4), Alan (5), Carsten (7) og Poul (8) - var vi i hvert fald på hælene på 3 brætter! Uhha! Samlet blev Ib og Carsten topscorere med 5½ af 7, Tom fik 5 af 7 og Poul 4½ af 7.

2.holdet fortsatte til gengæld i samme fine stil, som de har leveret hele sæsonen! Max (8) fik et gratis points, da AS04 kun kunne stille med 7 mand, men de øvrige 1-taller fulgte hurtigt efter fra Sixten (6), Benjamin (1) og Peter (4). Dermed havde 2.holdet sikret sig 1.pladsen og oprykningen, idet uafgjort var nok pga. det store forspring! Efterfølgende måtte Nikolaj (2) nøjes med remis og Frederik (6), som havde tabt en kvalitet, kunne ikke redde partiet. De sidste to blev vundet, idet Miriam (6) vandt på tid, mens modstanderen bl.a. overvejede Miriams remistilbud (!), og Freddy (5) fik et fuldt point for første gang i sæsonen efter godt spil. Topscorere blev Benjamin og Peter med 6 point af 7, mens Nikolaj og Miriam scorede 5½ af 7. 2.holdets fire øverste spillerede lavede således samlet 23 point af 28 mulige! Men også de øvrige juniorer på 2.holdet: Sixten, Max, Frederik og Sissel (1 kamp) spillede over forventning og kan være godt tilfredse. Det ser i øvrigt ud til at Albertslunds 2.hold er trukket ud af rækken, hvilket heldigvis ikke rykker ved vores 1.plads.

Alt i alt kan vi se tilbage på en af Skovlundes flotteste sæsoner i KSU-holdturneringen her i KSU's jubilæumsår - både resultatmæssigt og sportsligt. At 1.holdet rykkede op og måske er på vej mod divisionsturneringen er et glimrende resultat, men det var en endnu større sensation at vores unge 2.hold - "Skovlundes fnughold", som Tåstrup kalder det - vandt deres 2. række overlegent! Holdet har, når vi undtager holdkaptajn Freddy Rode, en gennemsnitsalder på 11½ år! Det er næppe set tilsvarende før i KSU's 75 årige historie!

Læs mere om 1.holdet her og om 2.holdet her!

Læs om KSU's holdturnering hos KSU (se under holdskak) eller se KSU's resultatside for 1.holdet i 1. række grp. 2 her og for 2.holdet i 2. række grp. 3 her

  7 apr 2002 DM 2002: 12 Skovlundespillere deltog - heraf 2 debutanter
Årets DM-stævne er slut og vi havde ikke mindre end 12 af vores spillere i aktion! Og denne gang var det ikke kun vores aktive juniorer, der var med - vi havde en aldersspredning fra Simon Munk på 8 år til Christian Linneberg på over 70! Og blandt de 12 SKS-spillere havde vi to debutanter, som for første gang prøvede at spille koordineret turnering - nemlig Simon Munk og Anders Germansen - og debuten gik fint for begges vedkommende!

Se vores spilleres resultater nedenfor og følg linket i kolonnen til højre til DM-stævnets hjemmeside, hvor alle resultater kan ses.

   

Billederne ovenfor (fra venstre) - skudt af Leif Geertsen:
1)
Debutant Simon Munk (7 år) - på brættet bagved Christian Bekker.
2) Sixten med hvid i 3. runde.
3) Nikolaj med hvid mod juniorvennen Jakob Vang Glud - begge havde nogen modgang i turneringen!

Veteranklasssen:
Christian Linneberg (1½ af 5)
Mesterklassen 7 runder:
Nikolaj Mikkelsen (2½ af 7) - Nikolaj siger, at det var en hård, men lærerig turnering!
Her kan vi også lige tilføje at vores nye topspiller og medlem fra 1. april Dimitri Bogdanov lavede et godt resultat med 4½ af 7 - tæt på en præmieplacering.
Basisklassen 7 runder:
Johnny Nielsen (3 af 7)
Max Bogdanov (3½ af 7) - en udmærket præstation af Max.
Sissel Kærgaard (1½ af 7) - der blev ingen "hjemmebane-fordel" for Sissel, som bl.a. måtte af med hele point til både Johnny og Max.
Basisklassen 5 runder: 
Benjamin Skjoldan (3½ af 5) - god turnering og 2.plads
Sixten Thestrup (3 af 5) - også god turnering
Frederik Oest Møller (3 af 5) - endnu en turnering, hvor Frederik lidt uheldigt var den højst-ratede i gruppen og kiksede nogle gode stillinger
Frederik Mikkelsen (4 af 5) - fin turnering og 3.plads
Christian Bekker (2 af 5) - ok turnering
Simon Munk (2 af 5) - spillemæssigt rigtig god debut med modent spil!
Anders Germansen (2½ af 5) - også rigtig god debut, trods lidt hurtigt spil

Se resultater mv. fra DM-stævnet her - eller gå direkte til de enkelte spilleres grupper her:
Christian Linneberg
Nikolaj Mikkelsen
Johnny Nielsen
Max Bogdanov
Sissel Kærgaard
Benjamin Skjoldan
Sixten Thestrup
Frederik Oest Møller
Frederik Mikkelsen
Christian Bekker
Simon Munk
Anders Germansen

 13 apr 2001 Dimitri Bogdanov Fischer-Random-mester 2002
Skovlunde Skakklubs første Fischer-Random mesterskab blev spillet 10. april som en enkeltaftens-turnering med 6 runder Monrad og 12 min. pr. spiller pr. parti. Dimitri Bogdanov vandt turneringen med 5 af 6 uden nederlag. Dimitri har hentet en del erfaring og triumfer i FR-skak på ICC og var vel i kraft af dette en slags forhåndsfavorit! På sølv- og bronze-pladserne kom hhv. Poul Munk og Sixten, der begge leverede fint spil! I turneringen deltog 2 gæster udefra (udenfor SKS-konkurrencen), nemlig Arild Rimestad og Jakob Aabling Thomsen.

De fleste syntes det var spændende at prøve denne form for skak, hvor åbningsteorien er sat ud af kraft pga. lodtrækningen om officerernes udgangsstilling. Der er 960 mulige udgangsstillinger, hvoraf den almindeligt kendte skakstilling er én. Spillet fortjener nok lidt længere betænkningstid end de 12 minutter, vi pressede tiden ned til her. 20-30 minutter vil være mere passende. Se partieksempler ved linket til højre!

Slutstillingen:
Dimitri Bogdanov 5 FR-mester 2002
Jakob Aabling thomsen 4½ (gæst)
Arild Rimestad 4 (gæst)
Poul Munk 4
Sixten Thestrup 3½
Nikolaj Mikkelsen 3½, Ib Skovgaard og Tom Skovgaard 3, Max Bogdanov 2½, Miriam Olsen 2, Peter Skovgaard 1, Leonard Nielsen 0.

Trods den korte betænkningstid tog Arild sig tid til at skrive sine partier ned. Se et par eksempler ved at følge linket ovenfor. Det skal bemærkes at partier, hvor der bliver rokeret, er delt i 2 dele, da de almindelige skakprogrammer ikke kan håndtere FR-rokaden!

Se Ib's FR- lodtræknings-
metode her

  5 maj 2002 Sjællandsmesterskabet 4. maj 2002
• Nikolaj og Benjamin sjællandsmestre
• Sølv til Peter og Dara
2. hovedkreds og Skakklubben af 1927 i Ringsted stod for et glimrende gennemført Sjællandsmesterskab for ungdom lørdag d. 4. maj. Ikke mindre end 15 af vores juniorer havde kvalificeret sig via junior grand prix'erne til mesterskabet, og det blev til mange gode præstationer - også ud over ovennævnte flotte medaljepladser.

   

Billederne (fra venstre):
1) Nikolaj Mikkelsen vandt - trods et par hårrejsende tidnødsdramaer - mesterskabet i C-klassen sikkert med 5½ af 6!
2) Benjamin Skjoldan og Peter Skovgaard (lidt opkogte efter fodbold imellem runderne!) scorede begge 5½ af 6 i D-gruppen - med Benjamin som mester på korrektion. Her ses på bageste bord det indbyrdes topopgør, som Peter var millimeter fra at vinde i et slutspil med D mod 2 bønder. På bordet foran spiller Sixten Thestrup hvid mod Martin Hansen - de var også begge med i toppen af klasse D.
3) Dara Akdag spillede en strålende turnering og fik sølv med 6 af 8. Her ses han med sort mod den senere sjællandsmester Alexei C. Hansen (i rød trøje)

Gruppe C (1987-88)
Nikolaj Mikkelsen vandt de fem første partier og tog en "sikker" remis mod Leonard i 6. runde og blev dermed sjællandsmester med 5½ af 6! Trods tidnøddramaerne en meget sikker præstation - flot! Både Leonard Nielsen, der scorede 4 af 6 på en sjetteplads, og Sissel Kærgaard - med 3 af 6 - leverede glimrende spil i mange vanskelige stillinger og sluttede begge med et fint resultat. Til gengæld havde Miriam Olsen ikke en af de gode dage og Miriam sluttede med beskedne 3 af 6 - et objektivt udmærket resultat, men på en god dag havde Miriam været med helt i toppen!

Gruppe D (1989-90)
Efter 3 runder af 6 havde Benjamin Skjoldan og Peter Skovgaard lagt sig alene i spidsen med 3 af 6, og det indbyrdes opgør bragte ikke nogen afgørelse, idet det sluttede remis. Og med yderligere to sejre til hver hang afgørelsen på korrektion - og denne faldt ud til Benjamins fordel, så det blev Benjamin der løb med guldet, mens Peter måtte "tage til takke" med sølv. Begge kan være fuldt tilfredse efter glimrende spil - meget flot! Også Sixten Thestrup og sidste års sjællandsmester i gruppe E Frederik Oest Møller leverede udmærket spil, men tabte begge et par partier og var dermed ikke med helt i topkampen.

Gruppe E (1991-92)
I denne gruppe var Alexei C. Hansen helt suveræn og vandt alle 8 partier. Men vores egen Dara Akdag kørte fint med og havde 5 af 6, da han mødte Alexei i 7. runde og måtte ned mod overmagten. Men med sejr i sidste runde sikrede Dara sig en flot og fortjent sølvmedalje! Vores øvrige fem (!) deltagere i denne gruppe gennemførte alle også en god turnering med mange gode partier, men desværre også kiksede gevinststillinger. Anders Germansen sluttede på en flot 6.plads med 5 af 8, Frederik Mikkelsen scorede 4 af 8, mens de øvrige tre Andreas Bjerg Christensen, Christian Bekker og Michelle Theisen alle scorede 3 af 8. For Michelles vedkommende var der - hvis turneringen blev afgjort på stillingerne efter 10-15 minutters spil - stilllinger til en topplacering, men den korte betænkningstid er ikke Michelles livret, og mindst to stort vundne stillinger blev tabt på tid!

Gruppe F (1993+)
Efter glimrende spil i de første 3-4 runder havde Simon Munk haft gevinststillinger (med officer mere!) mod flere af klassens allerstærkeste spillere. Ærgerligt, at det ikke lykkedes Simon at køre disse partier hjem - for så havde Simon helt fortjent været på vej mod en af medaljepladserne! Men det er svært at vinde gode stillinger og efter en mat i bunden i fjerde runde og med 2 af 4 kørte Simon hjem med 50% i resten og endte med 4 af 8. Men det skal nok komme, når man kan få topspillerne i klassen i tabsstilling gang efter gang!

Se resultaterne fra sjællands-
mesterskabet 2002 hos KSU

  5 maj 2002 Flot sejr til Miriam i Gladsaxemesterskabet 2002
• Og fin debut til Dara Akdag - nu med 1023 i rating
Ni af vores spillere - og heriblandt to debutanter - benyttede bededagsferien til at spille med i det åbne Gladsaxemesterskab 2002, som skakforeningen Odysseus atter i år arrangerede. Det blev til flere fine præstationer, og heriblandt en meriterende førsteplads til Miriam, som viste klar mesterspillerstyrke og fortsatte sin ratingfremgang.

Mesterklassen
Mesterskabet blev vundet af Jacob Sylvan fra Helsinge, og det lykkedes hverken Dimitri eller Tom helt at nå den forventede score. Dimitri var tæt på at nå op blandt præmierne indtid nederlaget i sidste runde - og flere gode chancer undervejs blev desværre heller ikke fuldt udnyttet. Slutresultat 3 af 3 og et lille ratingtab. Også Tom smed et par klare halve point væk i tidnøden - dels et remisslutspil i 3. runde og en klar gevinst i sidste runde, som blev til evig skak. Dermed 2½ af 6 og ratingtab på ca. 20.

Basis 1 (1600-1900)
Denne klasse udviklede sig til et kapløb mellem Benjamin og Miriam, som begge spillede meget stærkt igennem hele turneringen! Og i det indbyrdes opgør i 4. runde var Miriam hurtig til at hugge til, da Benjamin for en gangs skyld overså en taktisk finte! Og Miriam fortsatte det gode spil turneringen ud og fik en fortjent førsteplads med 5 af 6 uden nederlag og ca. +40 ratingpoint! Benjamin måtte indkassere endnu et nederlag i et ekstremt kompliceret parti - formentlig med vundet stilling - i sidste runde. Men 4 af 6 rakte alligevel til en delt andenplads og et lille ratingplus. Vores tredie deltager i klassen, Peter, kom fint nok fra åbningerne, men måtte alligevel nøjes med ½ i de første fire runder! Heldigvis rehabiliterede Peter sig med stærkt spil og en sejr over klassens højstratede spiller i sidste runde - og med 2 af 6 blev det kun til et marginalt ratingtab.

Basis 2 (Op til 1600)
Frederik O.M.
præsterede et fint resultat og viste rigtig godt spil trods et nederlag i første runde. Det blev til 4 af 6 og et ratingplus på godt 40 points! Det var også spændende at se, at vores to debutanter Michelle og Dara begge gjorde en fin figur og spillede modent i deres første turnering med lang betænkningstid. Dara fik 2 og Michelle 0 point - det kunne nemt have blevet til mere og spillet lover rigtig godt for de kommende turneringer. Også 7-årige Simon gjorde det fint og fik 1 point. Dara er med sit resultat kommet op på 1023 i rating!

Se resultater mm. fra Gladsaxe-
mesterskabet hos Odysseus her

 13 maj 2001

2nd Atlantic Weekend 8.-12. maj
Miriam fortsætter fremgangen med flot del-ELO og 1.præmie!
Også Nikolaj og Peter markerede sig undervejs i turneringen

 
Miriam i sidste runde af
2nd Atlantic Weekend

2nd Atlantic Weekend blev spillet 8.-12. maj i Øbros lokaler som 9 runders "Open" med 44 deltagere i én stor gruppe, og ligesom sidste år var der flyrejser til Færøerne i 1.præmie til vinderne i hver af 4 ratinggrupper! Og det lykkedes Miriam - ligesom sidste år (!) - at score den ene af flyrejse-præmierne med scoren 5 af 9 i nederste ratinggruppe efter at et dramatisk tidnødsopgør blev vundet i sidste runde! Og Miriams resultat var på flere måder en markering af den seneste tids fremgang - I de 9 runder mødte Miriam 7 ELO-spillere med et gennemsnits-ELO på ca. 2125 - og med scoren 4 af 7 mod disse spillere har Miriam lavet et del-ELO på over 2150! Miriams danske rating strøg med resultatet formentlig op over 1900, hvorved Miriam - lidt afhængig af resultatet i andre igangværende turneringer - i en alder af 13 år vil kunne kalde sig mesterspiller! Meget, meget flot - tillykke med det!


Tv: Peter (som hvid bag IM Simon Bekker-Jensen) i 3. runde mod David Bekker-Jensen
Th: Nikolaj i 8. runde mod topratede IM Kopylov

Vi havde 4 andre deltagere med fra klubben. Dimitri fik en hård start mod topratede IM Mihael Kopylov (UKR), men fik trods en lang fight ikke point. Og med de - som altid - mange gode stillinger undervejs i de følgende 8 runder er Dimitri næppe tilfreds med de 4½ som scoren endte på! Bedst fra start kom Peter - som var eneste outsider, der vandt i 1ste runde - og efter en flot angrebssejr i 2. runde mødte Peter den senere delte turneringsvinder David Bekker-Jensen i 3. runde. Men de følgende runder bød på hård modstand og et par glippede chancer og et del-ELO efter 5 runder røg ud i mørket i 7. runde. Peter hentede dog ca. 30 ratingpoint med scoren 3½ af 9. Nikolaj kom i modsætning til Peter rigtig dårligt fra start med 1 af 3, men efter 4 "pinde", bl.a. mod et par stærke spillere, var Nikolaj med helt i toppen og mødte de to IM'ere Kopylov og Simon Bekker-Jensen i de sidste to runder - dog uden at opnå point i disse to partier. Alt i alt dog et pænt resultat på højde med Nikolajs høje niveau. Max viste rigtig god fighterånd efter nogle nederlag i de første runder og scorede senere nogle remiser i overkanten - mildt sagt! - mod bl.a. Anders Bilfeldt og Peter. Godt kæmpet!

Turneringen blev samlet vundet af GM Carsten Høi med 7 point af 9 - samme score som David Bekker-Jensen, der indhentede Carsten i en meget spændende sidste runde og derved scorede sin 2. IM-norm.

Se resultater og partier m.m. hos Faroechess her (klik på logoet for turneringen)
 17 maj 2002

Lynmesterskabet 2002
Tom blev lynmester efter finalesejr over Nikolaj
For første gang i SKS' historie blev lynmesterskabet afgjort i et såkaldt "armageddon game" (se forklaringen til højre). Men forud for det afgørende parti var der spillet både kvalifikationsgrupper, semifinaler og en uafgjort finale. Begge indledende grupper, hvortil der var foretaget seedning, var pænt stærke!

Indledende gruppe A slutstilling (nr. 1 og 2 til semifinaler):
Benjamin Skjoldan
7 af 7, Rune Hvalsøe 6, Alan Møller 5, Peter Skovgaard 4, Leonard Nielsen 3, Freddy Rode 2, Bo Rasmussen 1, Christian Bekker 0.

Indledende gruppe B slutstilling (nr. 1 og 2 til semifinaler):
Nikolaj Mikkelsen
6 af 7, Tom skovgaard 5½, Torben Vang-Larsen (lynmester 2001) 5½, Miriam Olsen 5, Martin S. Nielsen 3, Sixten Thestrup 2, Sissel Kærgaard 1. (Tom vandt armageddon-omkampen om semifinale-pladsen mod Torben, der valgte sort).

Semifinaler (ét parti, ved remis armageddon):
Nikolaj Mikkelsen
- Rune Hvalsøe 1-0
Tom Skovgaard
- Benjamin Skjoldan ½-½, 1-0 (A)

I semifinalerne, som begge bød på opgør mellem "de gamle" og "de fremstormende unger" gik Rune ind i en mat mod Nikolaj og røg dermed ud. Tom overlevede på et hængende hår at blive sat mat med K mod K+T inden Benjamins vinge faldt og vandt derefter armageddon-partiet, hvor Benjamin valgte sort og overså en matkombination i en presset stilling.

Finale (to partier, ved uafgjort armageddon):
Tom Skovgaard
- Nikolaj Mikkelsen  0-1, 1-0, ½-½ (A)

Nikolaj vandt første finaleparti efter fordel fra tidligt i partiet, men kunne i andet parti ikke holde tårnslutspillet efter bondetab. I armageddon-partiet valgte Nikolaj hvid, men fejlede angrebet og mistede først én officer og derefter to mere (!) og i slutfasen kunne Tom afvikle til K mod K ved at ofre et par af officererne tilbage og derved sikre remisen og mesterskabet!

Et "armageddon game" er den form for lynskak-omkamp, som man tyer til, når en vinder skal findes i et enkelt parti!

I et armageddon parti får hvid 6 minutter mod sorts 5 minutter, og hvid skal vinde - ved remis eller sort gevinst kåres sort som vinder!

Og ved lodtrækningen vælger den, som trak den hvide bonde, om han eller hun ønsker hvid eller sort i armageddon partiet!

Armageddon games blev bl.a. benyttet i uafgjorte knock-out matcher i det seneste FIDE-VM.

 22 maj 2002

Dejlig tur til Göteborg Cup 2002 - og gode skaklige resultater og medaljer med hjem!


Skovlundes Göteborg-hold 2002
Bagest (fra v.): Poul Munk, Ingelise Oest Møller, Lisbeth Mikkelsen, Tom Skovgaard, Nina Skovgaard, Flemming Oest Møller - Siddende 3.rk. (fra v.): Peter Skovgaard, Nikolaj Mikkelsen - Siddende 2.rk. (fra v.): Sissel Kærgaard, Andreas Bøgh Nielsen, Benjamin Skjoldan, Sixten Thestrup, Alan Møller - Siddende 1.rk. (fra v.): Christian Bekker, Simon Munk, Dara Akdag, Frederik Oest Møller, Andreas Markert - Frederik Mikkelsen kom desvære ikke med på billedet.

Skovlunde Skakklubs tur til Göteborg Cup 2002 i pinsen med 12 skak-juniorer og 7 voksne trænere / forældre blev til en dejlig oplevelse for både børn og voksne. Vi boede i hytter lidt uden for Göteborg, så skakturneringen blev suppleret af dels turen i Liseberg forlystelsesparken og dels en masse dejlig fritid i den skønne svenske natur. En af de nærmeste dage supplerer vi beretningen nedenfor med flere billeder mv. fra turen.

Rent skakligt fik alle god træning fra de mange runder og generelt pæne resultater, og så lykkedes det 3 af vores spillede at score medaljer:

Peter Skovgaard vandt aldersgruppe D (1990-91) med 7½ af 9
Benjamin Skjoldan fik 2.pladsen i aldersgruppe C (1988-89) med 5½ af 7
Dara Akdag fik 2. pladsen i aldersgruppe E (1992 og yngre) med 13 af 15

Gruppe C - 1988-89 (7 runder med 1 time til hver)
Benjamin Skjoldan (med kasket - se billedet) følger her 4. rundes præstigeopgør mellem Nikolaj og den senere vinder Jakob Vang Glud. Efter runden mødtes Benjamin og Jakob, begge med 4 pts., og Benjamin afslog Jakobs remistilbud efter 5 træk og pressede for gevinst igennem hele partiet, som endte remis. Med sejr over Nikolaj i 6. runde sikrede Benjamin sig en flot 2.plads!
Nikolaj Mikkelsen sluttede som nr. 4 med 5 pts. Sixten Thestrup kunne have nået samme score hvis gevinststillingen i sidste runde var blevet vundet, men Sixten sluttede på 4 pts. Sissel Kærgaard spillede også en pæn turnering og sluttede på 2½.

 

Gruppe D - 1990-91 (9 runder med 30 min. til hver)
Peter Skovgaard ses her i næstsidste rundes topopgør mod den svenske rival Anton Fritz, som vandt E-gruppen på korrektion foran Peter for 2 år siden! Peter vandt dette års opgør og med en flot sejr også i sidste runde sikrede han sig en fin 1.plads med 7½ af 9 - trods "koldstarten" med tab i 1. runde mod svenske Tim Johansson.
Frederik Oest Møller tabte et par af de afgørende partier, men spillede ellers godt og sluttede med 5½ på en 12. plads. Nikolajs lillebror Frederik Mikkelsen sluttede med 4½ på en 21. plads. Andreas Markert havde stillinger til mere end de 3½ det blev til, mens Christian Bekker måtte nøjes med 2½ pts. Andreas Bøgh Nielsen, som ikke har prøvet at spille i skakklub endnu, leverede et pænt resultat med 3 af 9.

 

Gruppe E - 1992 og yngre (15 runder med 15 min. til hver)
Dara Akdag (se billedet) spillede en fremragende turnering og fik en flot 2.plads med den høje score 13 af 15! Desværre fik svenskeren Pontus Löfgren ½ point mere og dermed 1.pladsen. Der var - måske? - lidt nerver på i nogle af topopgørene, og i Daras og Pontos indbyrdes parti i 7. runde nåede de begge at stå til gevinst inden remisen!
Simon Munk, som har endnu to år i denne aldersgruppe, spillede også en god turnering og sluttede fint med 7 pts. Simon havde stillinger til adskillige point mere, men snublede på ærgerlig vis flere gange efter ellers godt spil.
Se resultaterne fra Göteborg Cup på Mölndals website - direkte link her
  1 juni 2002 GM Carsten Høi vandt 15-2 over Skovlunde!
  
Onsdag d. 29. maj havde vi besøg af Stormester Carsten Høi, som efter træningen med KSU's elitejuniorer om eftermiddagen leverede en inspirerende gennemgang af et par spændende partier. Skak ser så nemt ud, når man får demonstreret stormesterskak på den måde :-)
Bagefter spillede Carsten simultan mod de fremmødte og fik den flotte score 15-2 efter nedenstående resultater. På billedet nedenfor forsøger Poul Munk som sidste mand at klare sig mod Carsten, men uden held. Se et par af partierne i spalten til højre.
Eneste gevinst over Carsten: Ib Skovgaard
Remis: Miriam Olsen og (gæstedeltager) Michael Tandrup
Det slagne felt (i den rækkefølge de røg ud!): Leonard, Sune, Frederik O.M., Sissel, Freddy, Benjamin, Christian B., Peter, Arild (gæstedeltager), Tom, Bo, Per L., Alan (kiksede en klar remis i tårnslutspillet), Poul.

Se et par af simultanpartierne her, bl.a. Ibs gevinst

  4 juni 2002 Miriam vandt årets "rating-tigerspring" med +290
Årets "rating-tigerspring" - ratingfremgang målt fra primo juni 2001 til primo juni 2002 - blev vundet af Miriam med ratingfremgang +290 knebent foran Nikolajs +279! Både Nikolaj og Miriam har ligesom adskillige af vores andre juniorer haft forrygende fremgang, så det var et spændende opløb!
De største ratingfremgange i sæsonen har været følgende:

• Miriam Olsen +290
• Nikolaj Mikkelsen +279
• Sixten Thestrup +229
• Frederik Oest Møller +205
• Max Bogdanov +176
• Benjamin Skjoldan +150
• Sissel Kærgaard +98

Se ratingtallene primo juni her
 20 juni 2002 Nikolaj og Miriam i stærk international juniorturnering i Limhamn 14.-20. juni
Tre danskere var blandt de 20 deltagere i Limhamns Skakklubs 8. internationale juniorturnering 14.-20. juni. De danske deltagere var Nikolaj Mikkelsen og Miriam Olsen fra Skovlunde samt Jakob Vang Glud fra Hinnerup. Og det blev nogle intense dage med "hård træning" i feltet med de 20 stærke juniorer fra Sverige, Danmark, Tjekkiet og Polen! Stort set alle 20 spillere havde mesterspillerstyrke og 10 af spillerne var over 2100 i rating! Deltagerliste, resultater mv. kan ses på Limhamn skakklubs hjemmeside. Der blev spillet 9 runder i alt, og slutresultatet for de tre danske deltagere blev:
Nikolaj Mikkelsen  0 1 1 0 0 1 0 1 ½  4½
Miriam Olsen       0 ½ 0 0 1 ½ 0 0 ½  2½
Jakob Vang Glud    1 1 ½ 0 1 0 ½ 0 1  5

Miriam tabte desværre i første runde til Jakob Vang Glud, men kom stærkt igen i 2. runde med en remis mod topseedede Rafal Tomczak (2384!) fra Polen. Og Nikolaj kom stærkt igen i 2. og 3. runde efter nederlag mod stærkt spillende Axel Smith i første runde. 4. runde søndag blev ifølge meldingen fra Nikolaj rent dansk deja vu fra fodboldkampen lørdag: 0-3 til Danmark! Til gengæld fin revanche i 5. runde, hvor kun tiden forhindrede Nikolaj i at vinde en klart gunstig stilling med merbonde.

I 6. runde vandt Nikolaj i fin stil over Drazen Dragicevic (se partiet i spalten til højre), mens Miriam fik remis i et langt parti, som gik til hængeparti. Drazen slog igen i 7. runde ved at vinde over Miriam, mens Nikolaj måtte ned mod feltets højstratede spiller Tomczak. Den tredie dansker, Jakob, tog sig en ultrakort remis i 7. runde!

I 8. runde vandt Nikolaj igen et fint parti - denne gang over Viktor Forsberg (se spalten til højre). Desværre måtte både Miriam og Jakob ned i denne runde.

I 9. og sidste runde fik Nikolaj merbonde og god stilling med sort mod Mateusz Kulesza (2204), men et listigt træk viste sig at være et tveægget sværd, så Nikolaj måtte nøjes med remisen. Miriam sluttede ligeledes af med remis og var ikke helt tilfreds med sit spil i turneringen - adskillige dumme overseelser, bl.a. i gode stillinger - ærgerligt. Det stærke selskab taget i betragtning er resultatet alligevel pænt for Miriam, og for Nikolajs vedkommende er resultatet også ok - tæt på, måske lidt over forventet score og ligesom Miriam stillinger til flere point end den faktiske høst. Den tredie dansker, Jakob Vang Glud, leverede et udmærket resultat mod stærk modstand.

Læs om turneringen på Limhamn Skakklubs hjemmeside her - vælg "Junior Tournament".

Se også svensk skaks primære nyhedsside her.

Se Nikolajs sejre over Drazen Dragicevic og Viktor Forsberg fra 6. og 8. runde her!

  5 juli 2002 Initiativprisen til Skovlunde Skakklub
Vi lader omtalen stå et øjeblik her i sommervarmen
Skovlunde Skakklub fik årets initiativpris for 1. hovedkreds af Dansk Skak Union. Vi gengiver lige omtalen fra Skakbladet nr. 6 her, så vi kan glæde os lidt over det her i den danske sommer:

"En gang imellem er det let at finde klubben, der skal have initiativpræmien, og i år har valget været nemt og entydigt. Det kunne kun blive Skovlunde på grund af deres målrettede satsning på juniorarbejdet, der har tiltrukket mange juniorer fra nær og fjern. Resultaterne har været så mange og så positive, at det er svært at fremhæve nogen frem for andre. Dog må klubbens 2. holds dominans i KSU's holdturnering give anledning til beundring. Holdet består næsten kun af juniorer, og de var aldeles suveræne i deres række. Det bliver spændende at følge holdet de næste år, seovom man må forvente at et par af spillerne allerede nu er på vej på 1. holdet, der også rykkede op i år. Klubben har masser af talentfulde juniorer til at overtage de ledige pladser, og der er et 3.hold på vej bestående fortrinsvis af juniorer. Hvis udviklingen fortsætter er spiren lagt til en kommende storklub i dansk skak. KSU er meget glade for klubbens inspirerende juniorarbejde og ønsker held og lykke med fremtiden til glæde for klubben, det københavnske skakliv og DSU."

Vi skynder os at give roserne videre til dels vores mange talentfulde juniorer, som vi ønsker fortsat fremgang og glæder med skakken, og dels de mange forældre, som supporterer juniorernes og klubbens skakaktiviteter. Sidst men ikke mindst takker vi vores sponsor "FOM" - Tømrer- og Snedkerfirma Flemming Oest Møller - som sponsorerer vores dejlige klubtrøjer til både juniorer og seniorer.

Medlemmer i SKS og deres familie samt klubbens mange venner ønskes en dejlig sommer!

Vi ses her på siden i sommerens løb - og i næste sæson, som vi glæder os til!

 16 juli 2002 Skaksommerlejren i Tjele
Se billeder m.m. fra Tjele hvor Peter slog GM Sune Berg og Benjamin slog GM Peter Heine i simultanpartier!
Fem af vores juniorer - Benjamin, Frederik, Nikolaj, Sixten og Peter - nød den første sommerferieuge på skaklejren i Tjele sammen med ca. 60 andre juniorer fra hele landet.

Aktiviteterne kunne følges via Dansk Skole Skaks hjemmeside - og vi kan varmt anbefale vores øvrige juniorer at surfe forbi og se om ikke det skulle være noget for dem at være med i næste års sommerlejr! Der er garanti for en dejlig uge med masser af spændende og sjove oplevelser - både skak og alt muligt andet!

Se billeder m.m. fra Tjele skaklejren hos Dansk Skole Skak her

Se Peters sejr over GM Sune Berg fra simultanen her

 16 juli 2002 "Camping La Rochade"!
Dimitri fik et godt resultat i stærk 9-runders Open ved en fransk skak-campingplads
Dimitri tilbragte med familien lidt af sommeren på en fransk skak-campingplads, som blandt sit 3-måneders sommerskakprogram havde en stærk 9-runders Open -  "le 5ème Open des Vins du Médoc" - 30. juni - 7. juli. Dimitri fik en flot delt 13.-23. plads med 5½ af 9 (og ratinggevinst) blandt de over 100 deltagere, heriblandt en håndfuld GM'er og IM'er.

Campingpladsen ligger i byen Naujac-sur-Mer ca. 60 km. nord for Bordeaux ved den franske Atlanterhavskyst. Vi får en rapport og et parti senere fra Dimitri.

Se den franske skak-campingplads og dens omfattende sommer skakprogram her - og læs om den femte "Open des Vins du Médoc"!
 28 juli 2002 Politiken Cup 2002
Flot resultat af Frederik, flere pæne resultater men ingen præmier til de 9 Skovlundespillere

Et af årets skakhøjdepunkter på den danske skakarena er den traditionsrige "Open" Politiken Cup, som i år havde samlet knap 200 spillere - fra internationale stjerner med bl.a. stormestrene Beliavsky, Epishin, Tiviakov, Peter Heine og Jonny Hector i toppen af feltet og til hyggespillere med helt ned til 1000 i rating i bunden af feltet. Fra Skovlunde Skakklub deltog ikke mindre end 9 spillere - nemlig vores 7 stærkeste juniorspillere, som blev udtaget til KSU's træningsprogram 2002, samt Dimitri og Tom. Turneringen blev fornemt dækket på den specielle website, som er lavet til Politiken Cup (se linket til højre eller følg link fra KSU's websider).

Årets Politiken Cup gav et flot resultat og markerede en klar fremgang for 12-årige Frederik Oest Møller, som kunne notere et ratingplus på langt over 100 ratingpoint og en ny rating over 1600 (1615)! Resultatet kom hjem efter bl.a. 1½ pts. mod to mesterspillere, som Frederik mødte midt i turneringen. Meget fint!

For de øvrige af vores spillere lå resultatet i nærheden af den forventede score, men desværre efter usædvanlig mange spildte muligheder og chancer for langt bedre resultater. Lidt ærgerligt - men Politiken Cup er en hård turnering, hvor der ikke bliver givet ved dørene - i hvert fald ikke af vores modstandere :-)

Nikolaj (+23 til 2051) leverede som sædvanligt flere rigtig gode sejre, men kiksede bl.a. gevinst mod Hvenekilde (det blev remis) og en remis mod IM Tozer. Nyd dog Nikolajs sejr over Jacob Carstensen fra 9. runde! Benjamin (-22 til 1860) havde den senere turneringsvinder IM Felgaer i tabsstilling i 1. runde (!!) - se diagrammet øverst på siden - men sluttede turneringen i dårlig form og måtte af med lidt rating. Miriam (-39 til 1855), som mødte mange stærke spillere, spillede som altid gode partier, men havde ikke medgangen til at score mod de stærkeste af modstanderne. Til gengæld blev de øvrige besejret, bl.a. vandt Miriam let over Alexander Rosenkilde i sidste runde - med nyfødte, én uge gamle lillesøster som tilskuer! Peter (-40 til 1639) er bestemt ikke tilfreds med sit resultat og havde også stillinger til mere end scoren, bl.a. mod flere af de stærke modstandere. Sixten (+92 til 1522) startede turneringen rigtig dårligt, men kom senere i gang med godt og inspirerende spil og sluttede helt pænt. Max (+16 til 1318) var måske den af vores spillere der kiksede flest chancer for point, se bl.a. Max' gevinststilling (efter 17 .. La3!!) mod Nikolaj Korolev i 2. runde! Alligevel kunne Max notere lidt ratinggevinst! Begge vores to seniorspillere - Dimitri (-51 til 2045) og Tom (-15 til 1969) - sluttede på 5½ point lidt under forventet score. Spillet mod bl.a. de stærkeste af modstanderne var generelt ok, men pointhøsten burde have været bedre.

Nedenfor er et par snapshots fra 1. og 2. runde, men vi opfordrer til at tage en tur forbi Politiken Cups egne websider og se de mange gode billeder dér!

Spillesalen - forrest Miriam mod Jacob Aagaard i 1. runde. Bagude til venstre ses Benjamin og Peter. Benjamin var millimeter fra at skabe sensation i 1. runde, men missede det vindende træk i tårnslutspillet mod den stærke IM R. Felgaer!
Max gjorde gode forsøg på at holde mod den mangeårige svenske redaktør af et af verdens bedste skakblade "Schacknytt" - Lars Grahn! Tom lagde atter i år ud på et af topbrætterne. Her er det GM Tiviakov, der sidder klar! Det blev dog til en favoritsejr.
Nikolaj igang igen efter Vesterhavsturneringen med en angrebssejr i 1. runde. 2. runde gav dog nederlag mod stærkt spillende Davor Palo. Frederik O.M. kom først i aktion i 2. runde efter et gratis point i 1. runde! Det gav en hård modstander og et 0 i 2. runde!
Peter tænker intenst på hvordan 2 .. Sf6 i Skandinavisk fra stærke Olavur Simonsen skal imødegås - men Olavur vandt alligevel. Miriam fik ikke lokket Jacob Aagaard til at tage bondeofferet og tabte i 1. runde.
Sixten - kom heller ikke på tavlen i de første par runder efter at have mødt stærk modstand. Dimitri spiller sin anden Open i sommeren med Politiken Cup, efter et godt resultat i Frankrig - se nedenfor.

Skovlundespillernes resultater
 87 Nikolaj Mikkelsen  1 0 1 0 1 0 1 ½ 1 0 0  5½
 95 Dimitri Bogdanov   1 0 ½ 1 ½ 0 1 ½ ½ 0 ½  5½
104 Tom Skovgaard      0 1 0 0 1 1 ½ 0 ½ 1 ½  5½
113 Benjamin Skjoldan  0 1 0 1 0 1 0 1 0 0 1  5
131 Miriam Olsen       0 1 0 0 1 1 0 1 0 0 1  5
153 Peter Skovgaard    0 0 1 0 1 ½ 0 0 0 1 0  3½
173 Frederik O. Møller 1 0 0 1 ½ 0 0 0 ½ 1 0  4
179 Sixten Thestrup    0 0 ½ 0 ½ 0 1 0 1 1 0  4
187 Max Bogdanov       0 0 0 1 0 0 1 0 0 1 0  3

Læs om årets Politiken Cup her - resultater og partier m.m. - og nyd de mange glimrende billeder fra turneringen taget af Stanislav Kostic, bl.a. af vores egne spillere

 

  5 aug 2002 Benjamin blev mesterspiller i Vanløse Sommer EMT!
Også flotte resultater af Peter og Dimitri
I Vanløse Sommer EMT lykkedes det Benjamin at blive mesterspiller - endda med et meget flot resultat i den stærke mesterklasse i Vanløse! Benjamin, der er 13½ år, viste mesterspillerstyrke allerede sidste sommer med sit gennembrud i Politiken Cup, hvor han som 12-årig kom på ELO-listen. Og med resultatet i Vanløse kom Benjamin "endelig" forbi den magiske 1900-grænse, som han har været tæt på flere gange i det forløbne år. Benjamins nye ratingtal er 1919. Benjamin er dermed den tredie af vores talentfulde juniorer, der bliver mesterspiller som 13-årig efter at både Nikolaj i januar og Miriam i april blev mesterspillere også begge som 13-årige!

   

Snapshots (af Leif Geertsen) - fra venstre:
1) Benjamin - i 2. runde - det blev til gevinst over Jacob Kaaber.
2) Peter - vandt med sort i 2. runde mod Helge Neesgård Madsen - "skaktalent-opdyrker" i Gladsaxe!
3) Dimitri - her sort i 3. runde mod Rune Andersen - Dimitri overgik med Vanløse Sommer EMT vores mest aktive juniorer med sin 3. turnering her i sommer!

Benjamin havde 2 af 4 efter godt spil, da han tabte på tid (!!) i træk 40 i klart vundet stilling i 5. runde - utroligt ærgerligt. Men Benjamin var heldigvis i stand til at ryste ærgrelsen af sig og vandt i fin stil i 6. runde, hvorefter sidste rundes parti mod Claus Olsen skulle holdes remis for at 1900-grænsen blev passeret! Benjamin var hårdt presset undervejs, men forsvarede sig som sædvanlig koldblodigt og efter lidt tidnød omkring træk 40 kunne Claus Olsen se på stumperne i form af et håbløst tårnslutspil, som han opgav få træk senere! Benjamin tjente ikke blot 59 ratingpoint i turneringen, men viste også med sit spil at han klart hører hjemme i dette stærke selskab! Flot!

Men også vores to andre deltagere i Vanløse lavede flotte resultater! Peter lagde ud i meget fin stil med 3½ af 4 mod stærk modstand i mellemste gruppe, men en kort remis i runde 5 blev fulgt af et ærgerligt nederlag i gunstig/vundet stilling i runde 6 før Peter sluttede af i bedste power-stil med en forrygende angrebssejr med to officersofre i sidste runde. Peter delte dermed andenpladsen i gruppen og tjente 50 ratingpoint.

I mesterklassen var Dimitri også med helt fremme med 2½ af 3, da en klart fordelagtig stilling desværre røg på gulvet i 4. runde. De sidste 3 runders kampremiser gav dog alt i alt et lille ratingplus på 12 point.

Se resultaterne fra Vanløse Sommer EMT her
 24 aug 2002

Vores danmarksmestre hyldet på Ballerup rådhus!

Miriam og Benjamin med Ballerups borgmester Ove E. Dalsgaard

Benjamin og Miriam har vundet DM-titler i den seneste sæson, hhv. DM for 11-12 årige og Pige-DM for 13-14 årige, og var med da Ballerup Kommune torsdag d. 22. august holdt sin årlige reception på Ballerup Rådhus, hvor man hyldede danmarksmestrene fra kommunens idræftsforeninger.

 

Links

Skovlunde Skakklub (SKS)

Københavns Skak Union (KSU)

Dansk Skak Union (DSU)